קוד מסודר...

yair24

Member
קוד מסודר...

שלום, אתם מכירים את האנשים האלה שהקוד שהם כותבים מסודר פיקס? יש הערות וכל מיני כוכביות: משהו כזה: ***************************************** // הערה הערה הערה// הערה הערה הערה // הערה הערה הערה// הערה הערה הערה // הערה הערה הערה// הערה הערה הערה ***************************************** ובכלל כל הקוד שלהם נראה ברור ויפה ומסודר. ואם מסתכלים באדיטור שיש בו צבעים (כמו למשל VC או בורלנד של WINDOWS) אז התכנית נראית ירוקה וכחולה ואדומה ומלאה צבעים? מכירים את זה? (ואז כשמרצה שבודק עבודה כזאת בדרך כלל נותן ציון טוב או לפחות נותן יותר נקודות מאשר עבודה לא מסודרת... ולו רק בגלל שהעבודה נראית כל כך יפה.) אז הבקשה שלי היא שאם יש למישהו טיפים לגבי איך לסדר את הקוד שיהיה ברור יפה ומסודר אז שיכתוב אותם פה. תודה יאיר

zontar

New member
באיזה קומפיילר אתה כותב ../images/Emo35.gif

כי בקומפיילר של visual studio יש סידור אוטומטי, הכל יורד שורה כמו שצריך ויש צבעים שונים לכל אלמנט (ממש תוכנת ציור
). אבל מה חוץ מזה לא ברור בכתיבה מסודרת? אני לא ממש מאמין שאתה לא מכיר את שיטות הכתיבה המסודרת...

yair24

Member
אני כותב בVB

וגם בקומפיילר שנקרא DYNAMIC C ה-DYNAMIC C זה קומפיילר יעודי למיקרוקונטרולר מסוים (של חברת רביט) ואין בו צבעים בכלל... בכל מקרה כשאני מתכנת אני מקפיד לעשות הזחות (הזזות פנימה של שורות בתוך לולאה למשל או בתוך IF) מה שכן עד לא מזמן לא הייתי תמיד מקפיד לרשום הערות... עכשיו התחלתי יותר להקפיד על הערות בייחוד בזמן כתיבת התכנית כדי שאחר כך אני לא אשכח מה עשיתי. ולמרות שהייתי מגדיר את עצמי כבן אדם מסודר ראיתי תוכניות יותר מסודרות משלי. יאיר

voguemaster

New member
הממ

ב-XEMACS יש את ה-INDENT הכי טוב שיש. אתה לא צריך לדעת מה ומי ואיך, אתה רק יורד שורה ולוחץ TAB, והסמן מתמקם במקום הנכון. כך גם לגבי שורות שמתחילות הרבה אחרי המיקום שרצית, לחיצה על TAB מחזירה אותן בדיוק למקום. שלא כמו ב-VCPP, ששם TAB אכן מאפשר לך לבצע INDENT, אבל הוא לא מחשב בדיוק את המיקום הנכון, ואתה כמובן יכול לטעות בכמות ה-TABים... בקיצןר, לא משנה. אלי

zontar

New member
ב VC אין צורך בכלל ב TAB

פשוט לוחצים אנטר והסמן יורד אוטומטית לאן שצריך. אבל: עקרונית כל הסיפור בכתיבה מסודרת הוא לבצע הזחות ע"פ חלוקה לקטעי קודים שמתבצעים בלולאה\מקטע אחיד. כלומר בכל פעם שיש לנו תת מקטע נרד שורה ונזוז כמה צעדים ימינה וכאשר נסיים את תת המקטע הנ"ל נחזור שמאלה למיקום הקודם. מעבר לצורה הויזואלית הנחמדה יותר של הקוד זה מאפשר מעקב קל יותר אחרי הקוד מכיוון שיש מעין סימון לתחילת לולאות\קטעי קוד פנמיים.

פשוש2K

New member
2 פתרונות

היי יאיר, פתרון ראשון: תחפש בגוגל את המונח pretty print עם או בלי רווח בין המילים. יש כמה תוכנות יעודיות לסידור קוד, לאנשים שלא בראש שלהם לכתוב מסודר. זה עובד לא רע. פתרון שני [מומלץ]: תוריד תוכנה קטנה בשם editplus2 שיש לה ספריות שונות לכל מיני סוגי כתיבה. זו תוכנה שמדמה את ה-notepad של ה-windows אבל מוסיפה עימוד וצבעים בזמן העריכה [וכמובן שומרת קובץ ascii נקי]. הגדולה של התוכנית היא היכולת לבנות תכונות עימוד שונות לסוגים שונים של קבצים. היא מגיעה עם מס´ סוגי עימוד [html/cpp/perl/java ועוד] ואתה יכול ליצור סוג עימוד חדש. ביצירת סוג עימוד חדש מגדירים את הצבעים, מילים שמורות וכו´ והתוכנה מסדרת לך את ההדפסות ואת כל מה שצריך. אני מניח שיש מי שכבר כתב את סוג העימוד שאתה זקוק לו, אז אפשר גם לחפש את זה באינטרנט. אם אתה לא מוצא את התוכנה, או אם אתה לא מוצא את הקראק שלה, פנה אלי ואני אשלח לך את זה. ~פשוש~

פשוש2K

New member
וגם ל- Visual studio יש פתרון

יש תוכנה קטנה שנקראת Visual assist שמסדרת את הכל ב- Visual studio. התוכנה ממש נחמדה, צובעת בצבעים עליזים את הקוד, מכניסה סוגר שמאלי לכל סוגר ימני שאתה פותח (גם למרכאות וגם לגרש), מאפשרת הדפסת הקוד בצבע ועוד מלא אפשרויות. מומלץ ביותר!

eXtreme2002

New member
אחלה תוכנה editPlus2

תוריד אותה מ-www.editplus.com אם אני זוכר נכון... ופשוש2K...תוכל לשלוח לי בבקשה את הקראק של התוכנה?

למעלה