קוד לבוש

קוד לבוש../images/Emo66.gif../images/Emo163.gif

אם תעלה הצעה לקבוע קוד לבוש מוסכם לבתי ספר. האם תשתפו פעולה ותעלו הצעות ? האם תתנגדו? ואם תציעו, מה תציעו? מהו לדעתכם לבוש הולם וסביר לבית הספר, ומה בשום אופן לא מתקבל?

b o t t e n

New member
אני בעד תלבושת אחידה.

פה לכולם יש תלבושת אחידה, כולל בגדים לספורט. ליום יום זו חולצת כפתורים ומכנסיי ברמודה לבנים שמלה או חולצת כפתורים ומכנס-חצאית לבנות. לחלק יש גם מכנסיים ארוכים וחולצת פולו. לספורט חולצת כותנה ומכנסי ניילון. בדיוק כמו שהיה בזמני בארץ. זה דבר מעולה. 1. זה חוסך כסף על בגדים רגילים {יש גם יום לימודים ארוך*} 2.זה חוסך כאב ראש של מה ללבוש בבוקר. 3. זה חוסךויכוחים על ניראות לא נאותה בבי"ס שיכולה לקבל פרשונות שונה מאנשים שונים בעלי השקפת עולם שונה. *יום לימודים ארוך, למי שתוהה איך זה אפשרי?? זה 8:30-15:30. מדובר באתה מורה לאורך כל היום. היא לא נשחקת כי יש לה עד 25 ילדים בכיתה. וחלק משעות היום זה פעילות מחוץ לכיתה : שיעור אומנות בחדר אומנות, שיעור מוסיקה בחדר מוסיקה, שיעורי ספורט, שחייה וכו'. המחנכת נצאת עם הכיתה בכל הפעילויות הללו.

לי יש זכרונות עגומים מתלבושת אחידה

היו אמנם בתי ספר עם תלבושות יפות, אבל התלבושת שלנו בחרה בצבע שנשאר, ולא הלם אותי, גם לא אחרות. הגזרה לא מצאה חן בעיני. וכיוון שהגיעה כשהייתי שם בשנה אחרונה, קניתי מינימום החלפות, וזה לא הספיק. היה כמובן גם המחסור באפשרות הבעה אישית דרך הבגדים. לדעתי יש לקבוע קוד לבוש שבתוכו ניתן לגלות יצירתיות וטעם אישי.

b o t t e n

New member
אולי בתיכון...

וגם את מדברת מתוך מקום שלך. אני הייתי בתיכון בלי תלבושת אחידה, אחרי יסודי עם, וחייבת לציין שממש שמחתי לבוא לצבא עם מדים. גם ביסודי הינו מספיק יצירתיים עם התלבושת.

היתה אצלנו תלמידה אחת

שתפרו לה מדים דומים, ויותר יפים. והרכילות עליה היתה גדולה, למרות שאני הבנתי אותה. בסד של תלבושת אחידה רק היפות נראות טוב, ולה היו סיבות לתקן מעט את המראה.

אני בעד קוד לבוש

נגיד מכנסיים עד טיפה מעל לברך או ארוכים , חולצה עם שרוול ולא גופיות, אולי להחליט על 4-5 צבעים אפשריים ובתוך זה - יש מספיק מקום ליצירתיות וגיוון אישי.

אפשר מכנסים עם אפליקציות או עם טלאים או

עם ריקמה,
פעם לפני כמה עשורים כשהייתי בתיכון במקום נידח וקטן היה מאוד אופנתי לרקום אצלינו על הג'ינסים נגיד לאורך התפר החיצוני של הרגל או על הקצה העליון של הכיס האחורי.

אצלנו יש - חשבתי שזה כלל ארצי!!

טריקו ארוך וקצר, וסווצ'ר לחורף, כולם עם סמל ביה"ס. יש גם קוד לבוש, כגון איסור על גופיות או חולצות בטן , איסור על פירסינג או מוהוק בשיער ועוד כמה חוקים. הכל מופץ בתחילת השנה ומוחזר למחנכות עם חתימת הילד וההורים. אני בעד.

ע נ נ ת

New member
אצלינו - כמו אצל זהב טהור

טי-שירט או סווטשירט באחד מכמה צבעים (לבן, שחור, אפור, אדום, ורוד, כחול, תכלת, ירוק - אבל אם תבוא עם סגול או בורדו לא יעשו לך כלום) - עם סמל בי"ס, ומכנסים /חצאית חופשי. בימי שישי ובטקסים - צריך לבוא עם חולצה לבנה. אני בהחלט בעד תלבושת אחידה. אני לא חושבת שבי"ס צריך להיות מקום לתצוגות אופנה, ואני הייתי רוצה לראות קוד לבוש גם אצל הילדים וגם אצל המורים. כשהבת שלי היתה בכתה ב', ה"מחנכת" שהיתה לה הגיעה כמה פעמים לבי"ס עם גופיה צמודה וחצאית מיני קצרצרה. אמנם היא נראתה מעולה - היא מאד חתיכה - אבל בכל זאת, אני לא חושבת שזה לבוש הולם לבי"ס. לא לתלמידה ולא למורה.

smo

New member
אני בעד קוד לבוש ותלבושת אחידה

גם לתלמידים וגם למורים בלי חולצות בטן, חצאיות מיני וכד'

בתיכון שלמדתי היתה תלבושת אחידה

חולצה תכלת מכופתרת בתוך המכנסיים וגינס. היה איסור מוחלט להגיע לבית הספר עם נעלי ספורט. חובה היה לשאת אותם בשקית לנעול ולחלוץ בתום שיעור . כך גם לגבי בגדי ספורט. התלבושת נאכפה באדיקות רבה. בתיכון של ילדי אין תלבושת אחידה רק ביסודי ובחטיבה. גם לדעתי חייב להיות קוד לבוש של מורים ושל תלמידים בבית הספר בו לימדתי מקפידים מאוד על קוד לבוש שכזה.

למעלה