קוד המינג רשתות ...

ELIELI22

New member
קוד המינג רשתות ...

מישהו אולי יכול לעזור לי אם אפשר להסביר לי איך יודע קוד המינג לתקן שגיאה אחת ... ומה קורה עם השגיאה מתרחשת בסיבית שהיא סיבית בדיקה ? אשמח לעזרה תודה .

vinney

Well-known member
מקפיץ לך

שווה לקחת את קורס הרשתות החדש, אם אנחנו כבר בזה? אני תוהה איזה קורס לקחת לסמסטר הבא, יש לי מקום ל2-3 מתקדמים...

ron369

New member
לפי מה שהבנתי,

גם אין לך ממש ברירה, וגם הוא מכיל את רוב החומר של האחרים (לפחות, החלקים החשובים). בינתיים הוא די כיף
ובכלל, ויני - לקחת את הסטנדרטיים? (זה תואר שני, נכון?) פרולוג בינתיים ממש נחמד. מערכות הפעלה נראה די כבד, אבל דחיתי בו כ"כ הרבה ממ"נים, שאני לא בטוח עדיין.

vinney

Well-known member
מה זאת אומרת אין ברירה?

בטח שיש, אני יכול לא לקחת כלום
לפרולוג לא נראה לי שיש לי כוח... טוב נראה, לא יודע מה בכלל מוצע לחו"ל מכל הקורסים

ron369

New member
אבל פרולוג זה ממש כיף!

והממ"נים יחסית קצרים, ודורשים בעיקר חשיבה (ולא, למשל, שינון).

ELIELI22

New member
רשתות א בעעעעע

הפרק הראשון ברשתות א מעניין מאוד כל השאר הרבה פחות , חומר הלימוד בקורס שונה מהספר שזה ממש נורא כי רוב הלימוד הוא מהספר , רשתות ב המצב יותר טוב . אם היה לי צאנס הייתי מוותר מראש על רשתות א ולוקח כל קורס אחר . אני לא הייתי ממליץ על רשתות א. אולי הקורס החדש יהיה טוב יותר ומסודר יותר אני לא הייתי בונה על זה , תן לאחרים להשתפשף בו . זה מעיין קורס לא מסודר ?? דוגמת בסיסי נתונים רק שפה חומר יותר קשה . אני מעדיף דיסקרטית או לינארית או כל קורס בתכנות על רשתות א משום שיש בו מלא חורים שצריך להשלים מכל מיני מקומות ... שזה מרגיז הספר למרות נפחו העצום לא מכסה הכל ואין בו תרגול מספק גם חוברת הלימוד של הקורס לא מספקת מספיק חומר ! בהצלחה !!!!

ELIELI22

New member
עופר שרייבר !

אני לומד איתו רשתות ב הבנתי שהוא מלמד גם א , רשתות ב הוא מלמד טוב ברור הוא עם בטחון עצמי טוב יודע ללמד .

אמיתי ר

New member
../images/Emo45.gif עופר מצויין ב-ב'

לגבי א', לא למדתי איתו, אבל שמעתי מחבר שהוא לפעמים קצת "מתבלבל" בחומר.

ron369

New member
והשאר

ובקשר להמינג - אם הבעיה מתרחשת בסיבית בדיקה, אזי אפשר לתקן אותה גם כן. זה לא משנה. אני לא זוכר בדיוק איך זה עובד, אבל בקיצור, התוצאה היא שפעולה כלשהי על הסיביות, מחזירה את המיקום של הסיבית שנפגעה (והרי, יש לה בדיוק שתי אפשרויות, ולכן אפשר לגלות איזו אפשרות נכונה). אם אני לא מתבלבל, בין קוד המינג, לקוד אחר. למה שלא תחפש על זה בגוגל? למיטב ידיעתי, זה קוד די נפוץ. בבוקר אני בטח אבדוק את זה.

yes40

New member
קוד המינג

הקוד מבוסס על סיביות זוגיות כאשר כל סיבית מידע מקודדת ע"י צירוף שונה של סיביות בקרה.סיביות הבקרה נמצאות במקומות שהם חזקה שלמה של 2 (1,2,4,8...) בתחילת תהליך הפענוח מאפסים מונה שצובר את מיקום סיביות הבקרה שהתוצאה החישובית שונה מהסיבית שהתקבלה. בסופו של תהליך אם המונה שווה 0 אז המילה היא מילה חוקית (או שנגרמו לפחות 3 שגיאות) אם המונה שונה מ - 0 אז אם קרתה שגיאה אחת המונה מצביע על מיקום הסיבית השגויה (צירוף של סיביות הבקרה המרכיב את מיקום הסיבית השגויה) אם השגיאה היא בסיבית בקרה אז היא גם כן תצביע על הסיבית השגויה אם נגרמו 2 שגיאות אז המונה יהיה שונה מ-0 אבל יצביע דווקא על סיבית תקינה (שמיקומה הוא צירוף כל סיביות הבקרה שמוכלות בקבוצה אחת בלבד של הסיביות השגויות) ולא על הסיביות השגויות מקווה שעזרתי

למעלה