קוד אתי- לשם מה ?

sagiberg

New member
קוד אתי- לשם מה ?../images/Emo2.gif

אם כבר מדברים על הקוד האתי בארגונים... האם שאלתם את עצמכם לשם מה הוא קיים ומי אמור להשתמש בו ? מה דעתכם ?

מחשבות

New member
כבר הבעתי את דעתי. ארגון הזקוק

לקוד אתי הוא ארגון שמצפצף על חוקי המדינה, שמנסה לארגן לעצמו מערכת מוסר פנימית, שמנסה לארגן לעצמו מערכת התנהגותית שהיתה אמורה להיות טבעית במסגרת המוסר והחוק הכלליים. בושה ובוז לארגון שכזה.

sagiberg

New member
../images/Emo4.gifעל מנת שתוכל להתייחס לאתיקה

באופן יותר רציני ולא סתם לפסול על הסף, אני ממליצה ראשית כל לדעת מה ההגדרה (אחת מהן)- אתיקה היא מדע המוסר (מהמילה אתוס= התנהגות). האתיקה היא חלק מהתוצר התרבותי של החברה ומטרתה ויסות הקשרים ההדדיים בין בני האדם. קוד אתי בא לבטא את רוח הארגון; ישנם ארגונים בהם כללי האתיקה משמשים גם ככללים משמעתיים, שמוסדות פנימיים יכולים להטיל סנקציות על החרגים מהם, בארגונים אחרים הם מייצגים סטנדרט שמנחה את איש המקצוע בפעולתו. כאשר מופרים כללי האתיקה, השאלה אינה איזה עונש יש להטיל כיון שלא מדובר באחריות תחת דיני העונשין, אלא איזה לקח צריך הארגון להפיק על-מנת לפעול טוב יותר בעתיד. בעסקים לדוגמא- קיומם של כללי אתיקה עסקית, אשר אכיפתם נעשית מכוח סנקציה של ארגון וולונטרי ולא מכוח סנקציה עונשית, יכול להביא במקרים מתאימים לתוצאות טובות יותר מאשר פיקוח על פי הוראות חוק. ועכשיו אשמח לשמוע את תגובתך

sagiberg

New member
ובאותו הקשר- אני ממליצה להכנס

לאתר של נעמה כרמי - יש שם מאמר מעניין ומלמד .

מחשבות

New member
אחרי שטרחתי וקראתי (למעשה שום

כלום), הבנתי שהקוד האתי זה בערך מה שבראש של הבוס שיהיה במקום. אז מה חדש? הרי שום קוד אתי לא יעזור אם סר חינו של עובד בפני הבוס.

מחשבות

New member
לכל מקום יש נורמות שהפרתן מלווה

בסנקציות. אם נוצר קוד אתי, מיהו המוסרי העליון בארגון שעל פיו יישק דבר? לכן אני חושב שקוד אתי הוא דבר לא אתי. חוקי המדינה אולי אינם תמיד הדבר הכי אתי שקיים, אבל הם מסדירים את התנהגות כלל המדינה. זה הרע במיעוטו. קוד אתי הוא פלצנות לשמה.

אם אתה כל כך רוצה לנהל פורום

תפוז אנשים ישמחו לעזור לך אם תעלה רעיון משלך ולתך עליו, ואם יש לך ביקורת על ניהול הפורום יש את מערכת המסרים שבה תוכל להביע את דעתך בחופשיות. זו למשל דוגמא להתנהגות אתית שלא סותרת את חוקי המדינה ומעידה על נימוס אלמנטרי. יום טוב ותודה על תשומת ליבך. אחת בדרך.

למעלה