קודקים

תומשיו

New member
קודקים

ערכתי סרט ועשיתי לו export ע"פ קודק מסויים שנמצא בברירות המחדל של מערכת העריכה "אויד". הסרט מתנגן כמובן במחשב שלי, אבל לא במחשבים אחרים. אני לא מצליח למצוא את הקודק ע"מ שהסרט ינגן במחשבים אחרים. מה עושים? יש תוכנות שבהן יש מאות קודקים אפשריים שאחד מהם יוכל לפענח את הסרט . לדוגמא : ffdshow.com ו - lionetwork.com. בשני אלה לא מצאתי את הקודק. יש לכם עצה מה עושים במקרה שכזה? איך אני מזהה את הקודק החסר. איך להבא כדאי לקודד? תודה רבה על כל עזרה בנושא...(אורלי, נתחיל איתך)

OrlyNL

New member
../images/Emo23.gif תומר - כבר אמרתי לך

שלצערי אני לא מבינה שום דבר בקודקים. א-ב-ל, אני בטוחה ויודעת שחברי הפורום הנכבדים, שכ"כ עוזרים לאנשים אחרים, יעזרו גם לך - אחד מוותיקי הפורום (בייחוד אם ידעו כמה שינה הפסדת בגלל הקודק הזה( אני מצטרפת לתומר - ומודה מראש על העזרה

אולי זה קודק שנמצא רק ב-AVID?../images/Emo16.gif

זאת אומרת, שאין אפשרות להוריד אותו בנפרד? (אם זה המקרה, יכול להיות שבדיסק של AVID יש את הקודק הזה להתקנה אצל מי שאין לו AVID- זה מה שבדרך כלל יש בכרטיסי עריכה שיש להם קודקים "שלהם"). ואפשר כמובן להשתמש בקודק אחר.
ניר

תומשיו

New member
יש אפשרות להשיג את הקודקים

של תוכנת העריכה אויד? - וכך להתקין אותם במחשבים שרוצים לנגן סרטים שנערכו וקומפרסו באויד? או לחלופין - יש אפשרות להוסיף קודקים בסיסיים למחשב העריכה ובאמצעותם לייצא את הסרט - כך שהם ינגנו בכל מחשב(לכל מחשב בתוכנת ההפעלה יש קודקים בסיסיים)? "אני ככה קרוב לפתרון..." - תודה וסופ"ש מהנה לכולם.

dudil

New member
כנראה שדחסת MPEG-2

MPEG-2 צריך CODEC מיוחד שלא כמו MPEG-1 שיכול להתנגן על כל מחשב. סביר להניח ש-AVID התקין על המחשב שלך CODEC כזה ולכן אתה יכול להריץ את הקליפ על המחשב שלך. תתקין את התוכנה VLC מהאתר הבא: www.videolan.org התוכנה חינמית וחופשית ומנגנת את כל סוגי הקבצים הקיימים (כמעט...)

למעלה