קודם כל!!!

orch

New member
קודם כל!!!

ברצוני להביע תמיכה נלהבת בהתעוררות ששינוי מנסה (ואף מצליחה) ליצור בקרב האוכלוסיה החילונית לעצור את הכפייה הדתית שתוקפת את המדינה שלנו(!!!), שלנו, המילואימניקים, סטודנטים, משלמי המסים, בקיצור במעמד שמחזיק על גבו את המדינה. לענייננו, אולי תוכלו לעזור לי בנושא מסויים, פעמים רבות כשאני מנסה להצדיק טיעון מסויים בלגיטימיות של שינוי אני כמעט תמיד מגיע לטיעון נגדי שאומר שאין כיוון למפלגה ולמרות שיש מצע מפורט בכל נושא שדורש טיפול אין למפלגה כיוון אמיתי שגם מתבטא באי פעילות בנושא מסויים והתעסקות אך ורק בנושא הדתי!!! אני עצמי יודע שזה לא נכון, אבל אם יהי ניתן לפרט לי פעולה אחת ששינוי באמת עשתה לדוגמא למען הסטודנטים בארץ? תודה!!!

הנה כמה דוגמאות

למשל:
הצעת חוק הנחה מארנונה לסטודנטים: הנחה של50% בתשלומי ארנונה לסטודנטים הלומדים לתואר ראשון. ההצעה עברה בקריאה ראשונה.
הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה) זיכוי לסטודנט:( לפי חוק זה, כל סטודנט שעובד ובו בזמן לומד במוסד להשכלה גבוהה, יקבל זיכוי במס הכנסה בסך שכר הלימוד בשנה השוטפת. זיכוי זה יקבלו הסטודנטים במשך כל שנות לימודיהם לתואר ראשון. מטרת החוק לעזור לסטודנטים שנאלצים לעבוד בתקופת לימודיהם במשרה מלאה, כדי להתפרנס ולממן את לימודיהם באופן עצמאי. החוק המוצע בא להחזיר לסטודנטים הטבה- פטור מלא ממס הכנסה- שנלקחה מהם בשנת.1989 החוק עבר בקריאה טרומית והועבר לוועדת הכנסת.
הצעת חוק הביטוח הלאומי) תיקון שיעור דמי ביטוח מופחת לסטודנטים:( לפי החוק, תינתן לסטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה הנחה מתשלום הביטוח הלאומי בגובה של,50% כאשר סטודנט שעובד ישלם50% מסך המס אותו הוא חייב בהתאם לגובה משכורתו, וסטודנט שאינו עובד ישלם 50% מסך המס המינימלי אותו משלם אזרח שאינו עובד. החוק עבר בקריאה טרומית.
הצעת חוק סיוע לסטודנטים עולים: לפי החוק, יקבלו סטודנטים עולים מתקציב המדינה את תשלום שכר הלימוד ואת דמי הקיום לתקופה של4 שנות לימוד) תואר ראשון ומכינה.( נכון להיום, סטודנטים עולים מקבלים ממשרד הקליטה שכר לימוד למשך3 שנות לימוד. כיוון שכל סטודנט עולה חייב לפני לימודיו באוניברסיטה לסיים מכינה, יוצא שמימון משרד הקליטה אינו מספיק כדי לסיים את לימודי התואר, וסטודנטים רבים שאינם מצליחים לממן את לימודיהם בעצמם- עוזבים את הלימודים. ההצעה הונחה על שולחן הכנסת.

למעלה