קודם כל, נעים מאוד

נוניצי

New member
קודם כל, נעים מאוד

אני צליאקית יחסית ותיקה (8 שנים), אבל חדשה בפורום. אשמח להעזר בכם ולעזור במידת הצורך. שאלותיי הן:1) איזו חברה מייצרת נקניקיות, פסטרמות ונקניקים ללא גלוטן? 2) האם רוטב סויה של אוסם מותר לשימוש? ואיזה מהרטבים המוכנים הנמכרים בשוק באופן כללי מותרים לשימוש? תודה וחג שמח לכולם

Reznik

New member
על פי ספר העמותה

הרוב הגדול של מוצרי יחיעם נטולי כגלוטן. גם זוגלובק. ספר העמותה מפרט לא רע. רוטב סויה יש לאסם אם אני לא טועה.

meitush123

New member
אני לא יודעת לגבי רטב הסויה

אבל: ביחס לאסם אני יודעת שהם מקפידים מאד על סימון מדויק כך, שהדבר היחיד שאת צריכה לעשות זה להסתכל על הרכיבים

shavririt

New member
מוצרי בשר ללא גלוטן.

על פי בירורים אישיים שלי בכמה חברות, היום אין מייצרים נקניקים ומוצרי בשר המכילים גלוטן מלבד כשמדובר ב"קישקע" ממולא בקמח. אגב מצאתי גם כאלו ממולאים בקמח תפוא"ד בעיקר בפסח. מוצרי בשר של "טירת צבי", "טיבון ויל", בהם נאמר לי אישית, כי אין גלוטן במוצרים מלבד הקישקע. בקשר לרטבים בדקי במדריך העמותה.

shavririt

New member
רגע פרופסור!!!

ציינתי בפירוש את שמות שתי החברות בהן קיבלתי אישור באופן אישי. אם הובן ממה שכתבתי כאילו כל יצרני מוצרי הבשר אינם משתמשים בקמח המכיל גלוטן- אני מתנצלת. זוגלובק לא בין אלו שקיבלתי תשובה מהן!!! וכמובן שהמידע במדריך העמותה הוא זה שיש להתייחס אליו קודם כל. אישית, אני קונה רק את מוצריהן של החברות שציינתי וכך גם בהנחיות שאני נותנת בפעילותי בקו הפתוח של עמותת הצליאק - קודם כל לבדוק במדריך העמותה, ואח"כ לקרוא רשימת המרכיבים במוצר. מה שכתבתי היה כדי ליידע באופן כללי, כי היום השימוש בקמחים מכילי- גלוטן במוצרי הבשר, התמעט מאד.

אני רוצה להוסיף נסיון אישי

אני לא חבר בעמותה, צליאקי כ-7 שנים, ומבירורים אישיים שעשיתי מול חברות שונות, טיבון ויל ויחיעם אמרו שאין במוצרים שלהם גלוטן, למעט מוצרים מסויימים, ובהם כתוב ברכיבים שהם מכילים גלוטן... אם למישהו לא מפריעים ענייני כשרות, אז גם טיב-טעם משתמשים אך ורק בעמילן תפו"א (ואני תמיד אומר לעצמי שלא הכל שם מיוצר מפרות ורודות קטנות..
)

נוניצי

New member
אני ממליצה לך להצטרף לעמותה,

כך תקבל עידכונים שוטפים וחשוב לא פחות, העמותה תגדל ויהיה לה יותר כוח לשנות דברים ולהעביר חוקים בכנסת כפי שנעשה בעבר.

למעלה