קודם כל בוקר טוב

melycool

New member
קודם כל בוקר טוב

שאלה : יש לי כלב פאג וידוע לי שהן נוחרים אבל הכלבה שלי נוחרת מאוד חזק ומשמיע קולות כאילו היא נחנקת או שיש לה נזלת בגרון או משהו בסגנו... כל הקולות האלו מעירים אותי מרוב שהם חזקים...האם זה נורמלי אצלם??? תודה מראש

נחירה בפאג

הסיבה לנחירות היא לרוב עקב חך רך מוארך. בכל הגזעים קצרי האף (בראכיצפאליים בקללות הרופאים) נפוץ המצב, בו הרקמות הקשות קצרות, אבל החך הרך, חלקה האחורי של תקרת הפה, נשאר ארוך יחסית. במקרה זה הוא "יושב" על קנה הנשימה וגורם לחסימה חלקית ולקולות נחירה. הדבר עלול להיות מלווה בעוד מספר בעיות מבניות במערכת הנשימה העליונה. הייתי ממליץ לך לפנות לבדיקה של האזור, ובהתאם לשקול פתרונות שקיימים. בגלל הרגישות הרבה באזור, זה מסוג הניתוחים שאני מפנה לבית החולים הוטרינרי בבית דגן.

melycool

New member
קודם כל תודה

דבר שני: הייתי כבר אצל הוטרינר והוא בדק אותה והכל בסדר...הוא לא שמע אותה ככה כי זה קורה או כשהיא משחקת ומתרגשת או כשהיא ישנה...אבל בכל זאת הוא אמר לי שהסוג הזה הוא ככה.. וחייב ניתוח??? או יש מצב שלא ייקרה לה כלום מזה?? תודה מראש

הבעיה היא שזה מצב כרוני

דמייני את עצמך נושמת דרך קשית צרה. למספר נשימות זה עוד אפשרי, אבל כשזה לכל החיים - זה קצת בעייתי. כתוצאה הלחצים שמופעלים על מערכת הנשימה לא נורמלים, ויש נקודות תורפה שעם הזמן נפגעות. אלה הן בעיקר הסחוסים של בית הבליעה וקנה הנשימה. אם זה מגיע למצב שהם קורסים - זה כבר מאד קשה לפתרון. לכן אם יש בעיה משמעותית ההמלצה היא לנתח

melycool

New member
אני לא יודעת עד כמה הבעיה קשה

אולי כל האפגים סובלים מזה וזה משהו נורמלי אצלם???

פאגים באופן בסיסי זה לא דבר נורמלי.

הגזע הזה מלא בדברים לא הגיוניים, וזה אחד מהם. זה שיש את זה להרבה פאגים זה נכון. אבל זה לא עושה את זה נורמלי, והם סובלים מזה. אם הבעיה חמורה? את זה באמת את לא אמורה להחליט. יש וטרינרים בשביל זה. אבל אם נראה שהיא חמורה, ולא תטפלי בה, אז כשהיא תחמיר כי המצב יתקדם, אז לא יהיה קל לעזור לו. יש מצבים שבהם זה רק נחירה ואין הפרעה משמעותית לנשימה, אבל צריך לבדוק את זה טוב, לפעמים אפילו בהרדמה מלאה (כדי לראות את הבפנים של הפה). בכל מקרה- כלבים מגניבים הפאגים. גם חמודים וגם טובים בד"כ.

melycool

New member
נכון מקסימים אבל

איך וטרינר יכול לבדוק בדיוק ולראות האם יש לה משהו גרוע.. כי אני לוקחת אותה מחר אבל מקווה שהוא יידע להגיד לי בלי שאני אצתרך לקחת אותה לבית חולים...כי את האמת נראה לי ואני כמעט בטוחה שהיא מצוננת כי היא משתעלת וכולה נזלת בפנים כי שומעים

למעלה