קודם כל, אני בת !!! ולא בן. ועכשיו

אולי תצא מהמערה, ותרד אל העם...

אם היית קורא את כל דבריי פה, היית רואה שהבעיה אינה אופיינית רק למע´ היחסים בינינו. היא אופיינית ליחסיו במסגרות רבות. הוא מודע לכך. מודה בכך. רק לא מוצא טריגר לאזור כוח ולשנות זאת. התנהגות זו מונעת ממנו הרבה דברים בחיים. אם היית יכול לשאול אותו - הוא היה אומר לך שאני צודקת. זה מה שהוא אומר לפסיכולוג, וגם לי. אבל מי כאן ועד שינוי - הפער הוא גדול. כפי שציינו כאן רבים. טוב, הנושא בהחלט מורכב יותר. אני כמובן מקבלת את דבריך שהשינוי צריך להיות עצמי. ואני בהחלט מודעת לנקודות החולשה שלי, קוראת הרבה ספרים, ומשנה כיוון...הוא, לעומת זאת, לא מתעניין בשום ספרות בנושא, גם לפסיכולוג הוא כבר בקושי מקשיב... והוא נשאר כפי שהוא - לא מתעמת עם הסביבה. עושה כרצונה, ומרגיש קורבן. ומי שמרגיש קורבן - מבטא גם תסכול ואפאטיות.... לא ????? זיו

האמיני לי, אני עם העם

לא תמיד מגיב אבל בהחלט קורא. ומתחבר לחוויות דומות שחוויתי אני, וגם משתף. וזה שלא ליטפתי את ראשך לא אומר שאינני מרגיש אמפתיה כלפייך. רק מנסה להראות לך משהו אחר. למשל הרגשת הקרבן. איזה דמות שלך את מציגה כאן, לא קרבן?

dor50

New member
זיו שלום

למה לא אמרת שהוא קיבוצניק? אוי כמה זה מוכר, גם אני קיבוצניק לשעבר ומה שאת אומרת על בעלך מוכר לי אישית, לא מעט קיבוצניקים סובלים מזה... יש לנו חברה שגם היתה איתי בסדנא ובעלה קיבוצניק לשעבר והסימפטומים שאת מתארת דומים לו מאוד ושום דבר לא עזר והיא היתה כבר על סף יאוש ועמדה בפני החלטה של פירוק החבילה, לפני כן היא החליטה עוד נסיון אחד והלכה איתו יחד ל"פורום" וראה זה פלא הבחור השתנה לטובה והחיוך נסוך על פניו, עדיין עובד על עצמו אבל היחסים השתפרו ללא היכר. אישית לא הייתי ב"פורום" אבל יודע במה מדובר, חושב שזה שווה בדיקה. תנסי לקחת לשם את בעלך ולכו יחד. ודבר אחרון - אין "הוא אשם... הם אשמים... יש "אני א ש ם" בהצלחה והרבה אושר צביקה

הי, צביקה... דווקא מההתחלה ציינתי../images/Emo4.gif

שהוא קיבוצניק. בלי לדעת שזה כ"כ משמעותי. בשנות חייו הראשונות הוא גדל בבית-ילדים. אלא, שבנוסף לצרה/ברכה זו - הוא גם בא ממשפחה מאוד לא תומכת...בלשון המעטה. אמא קרה, מתנשאת, כזאת שאתה רק מתכווץ בסביבתה ובנוכחותה....יש בו משהו כנראה מאוד קיבוצניק באופיו.... תאר לך שכשהוא הולך לספר ונשאל "מה אתה רוצה ?" התשובה שלו היא משהו כמו "תספר אותי איך שבא לך..." - אתה מבין ? - בלי כל יכולת לדרוש. לעמוד על שלך. גם כשהוא משלם כסף. אוי, כמה שזה מתסכל בחיים.... מה זה בדיור ה"פורום" הזה... תוכל קצת לפרט ??? תודה. זיו

האלי

New member
נדמה לי שהכוונה של צביקה

היא לפורום של לנדמרק. צירפתי לינק לאתר של בוגרי הפורום הזה. אם את רוצה באמת לפעול למען עצמך. יש אומרים שהפורום הזה יכול לתת לך תשובה. בכל מקרה, יש דרכים טובות יותר (בהרבה) וזולות יותר מבחינה כספית. אם זה מעניין אותך שלחי לי מסר או מייל... שלך, האלי.

תודה על הפרשנות והקישור, האלי.

אני רוצה לשמוע עוד, אז שלחתי לך מייל. תודה, שוב. זיו

הי, צביקה.

רשמת שאישית, לא היית ב"פורום" - אז על איזה סדנא אתה מדבר ???? חוץ מזה, הבנתי שלסדנאות מהסוג הזה דווקא לא מומלץ להגיע בזוגות, אלא לבד. אני בספק רב אם בן-זוגי יאזור אומץ ללכת לדבר כזה לבד.... בביטולים אלו או אחרים... והבנתי שהאפקטיביות של הסדנא לזוגות - היא נמוכה, יחסית. אשמח לשמוע על הסדנא שאתה מתייחס אליה בדבריך. ביי זיו

dor50

New member
היי זיו

שלחתי לך מכתב במסרים. ממליץ שתבדקי אישית את הדברים ולא תמיד לחשוב שמה שלא מתאים לאחרים לא מתאים גם לך ומה שמתאים להם מתאים לך, את אישיות יחודית בעלת דעות ורגשות משלה (כולנו כך), נכון, תקשיבי למה שהאחרים אומרים אבל תבררי את המתאים והייחודי לך (קראת את "לחיות מתוך שמחה"). שמעתי הרבה דעות שונות ומנוגדות על הסדנאות הללו, אך כשהסתכלתי על מי שאמר עליהן "בולשיט" ולמדתי להכיר אותו, הבנתי גם מדוע הדעה שלו היא כזו, השאלה היא מה הציפיות ומה אנו מוכנים לתת מעצמנו כדי לצמוח ולגדול, ולא כל אחד מוכן לכך. כיוון שאישית לא הייתי בפורום (הייתי בסדנא אחרת שהייתי ממליץ עליה בחום אך היא לא מתקימת בשלב זה) איני יכול להוסיף פרטים. תקראי מה כתבתי לך במכתב. ההמון המון הצלחה צביקה

dor50

New member
לכל הגברות והגברים - קצת הומור ../images/Emo6.gif

אשה אחת שהתחתנה לפני מספר חודשים פוגשת חברה. שואלת אותה החברה: "נו, איך זה להיות נשואה?" מה אגיד לך, אומרת האשה, אני ממש מתעבת את הבעל שלי: הוא אוכל כמו חזיר, בקושי מתקלך, הבגדים המלוכלכים שלו מפוזרים בכל מקום, מסריח לו כל הזמן מהפה... הוא כל כך מגעיל אותי, עד שאני כמעט לא יכולה לאכול. נו, אומרת החברה, אז למה את לא נפרדת ממנו? אני אעשה את זה, אומרת האשה, אבל אני רוצה לרדת במשקל עוד שמונה קילו. וכל אחד/ת יסיק את מקנתו/ה הוא/היא צביקה

למעלה