קודם כול התנצלות

קודם כול התנצלות

לא יצא לי אתמול להיכנס לקרוא או להגיב. אני מותשת. ימים קשים עוברים (מקווה שתרתי משמע). עדיין מקלידה עם יד אחת בגלל הפציעה וזה מתיש.

הבוקר התעוררתי מסיוט נוראי. נוראי. חלמתי שהרופאה שלי עוזבת, ומביאה פסיכיאטר אחר במקומה. היא הציגה אותו בפני הכיתה (?) וכולם עזבו או רצו לעזוב. ואז (עדיין בחלום) חברה סיפרה לי כבדרך אגב שגם העו"סית שלי עוזבת בשבוע הבא והתפלאה שלא ידעתי מזה. התעוררתי כולי מטולטלת ובוכה, הנשמה כואבת לי ואני מפוחדת עד מאוד. התקשרתי לחדר של הרופאה והיא לא ענתה, מה שעוד יותר הגביר לי את החרדה. אני גם פוחדת לשאול אותה אם היא מתכוונת לעזוב כי בדרך כלל הסיוטים שלי בנושא הזה מתגשמים, וחוץ מזה היא עלולה להילחץ מהתלות שלי ולהיפטר ממני גם ככה והפחד עולה על גדותיו. אני מנסה להרגיע את עצמי ולדבר לעצמי בהיגיון, אבל הפחד לא עוזב.

ועכשיו אני צריכה לנסוע לבי"ח (בגלל המחלה החדשה) ואין לי כוח כבר לזה. ובגלל שאני מורחת את הזמן שוב אצטרך מונית והכסף הולך ואוזל ואני כועסת על עצמי.

וסוף סוף התייעצתי עם הווטרינר של נינה על החיסון (מה שהיה עם השותפה) ועל ההתנהגות שלה. לגבי החיסון הוא אמר לי שזה בולשיט ושאין שום חוק בישראל לחסן חתולי בית נגד כלבת. אחר כך התברר שהשותפה לא ידעה שהיא כן חוסנה לפני שאימצתי אותה וגם אחרי, כעבור חודש, וחשבה שאימצתי אותה מהרחוב, ומזה היא פחדה.

הוא נתן לי מס' טלפון של וטרינרית מומחית להתנהגות בעלי חיים. התקשרתי אליה וקבעתי איתה שתבוא לכאן ותתרשם ממנה, ובינתיים אמרה לי לצלם בווידיאו את התקיפות שלה ולשלוח לה במייל, ושלחה לי שאלון של 10 עמודים עם שאלות חופרות לפניי ולפנים על כל ההיסטוריה של החתולה עד היום. אני אצטרך לשבת עם השותפה למלא את זה, כי יש שם הרבה שאלות שקשורות לכל בני הבית. כל העסק הזה צפוי לעלות לי מאות שקלים אם לא למעלה מזה. זה מלחיץ, אבל אני מקווה שסוף סוף הבעיות של החתולה ייפתרו. היא תוקפת אנשים ואת עצמה בהתקפי זעם כל כך קשים שזה מבהיל ממש. לפחות אני אדע אם זו בעיה התנהגותית או רפואית וזו וטרינרית מומחית, לא איזו יועצת התנהגותית לחתולים. הייתי צריכה לעשות את זה מזמן, אבל הפחד... והכסף... אוי. אבל היא הילדה שלי, ובילדים צריך לטפל, אין מה לעשות. והרופאה מוכנה שאשלם בכרטיס אשראי, אז בטח אפשר לחלק. אני שמחה שעשיתי את זה סוף סוף והשותפה שמחה עוד יותר. ואתמול היא גם שטפה את הכלים שלי כי התקשיתי בגלל הפציעה ביד. זה ריגש אותי מאוד. והיא שמחה בשל הפנייה לווטרינר, אז אני מקווה שהמתח קצת יתפוגג.

לקח לי חצי שעה לכתוב את ההודעה הזאת ועכשיו אני יוצאת לביה"ח. ובערב לימודים...

ובסוף יש בעיה עם ההוצאה לאור וכנראה לא יקדמו אותי, כי חשבתי שהעבודה שרצו לתת לי הרבה יותר פשוטה ואני לא מכירה מונחים טכניים בתחום הזה. זה די מדכא. לפחות הם ממשיכים לשלוח לי את הטקסטים לביקורת, זה גם משהו.

יהיה טוב, נכון?

ושוב סליחה שלא הגבתי אתמול ולא כ"כ קראתי גם. אוהבת אתכן.

נשמע כמו להכנס לתהליך טוב, עם החתולה. כשיש משהו כזה שדוחים את הטיפול בו זמן ארוך, לטפל בו מוריד אבן גדולה מהלב.
ונשמע שגם האוויר בדירה יותר נעים עכשיו, זה חשוב...

הפחדים לא פשוטים והחרדה קשה וגם ההתמודדיות לא קלות.
אני מקווה, יחד איתך, שיהיה טוב.

רע לי

יצאתי מהרופא יותר מבולבלת מאשר קודם. כן טיפול, לא טיפול, איזה טיפול, אולי אצטרך ניתוח, איזה סוג של ניתוח, מה יצטרכו להוציא, מתי, מתי עושים את הבדיקות, באיזו מרפאה להיות מטופלת, עכשיו סגור אז אין עם מי לדבר, אם לא אתחיל את הטיפול היום יהיה לי דימום נוראי ואולי בכלל איחרתי כבר את המועד ויהיה דימום חזק גם בלי, ואולי זה יתפתח לסרטן, אלוהים ישמור, והרבה בדיקות והורמונים ועוד מחלה קטנה חדשה, ממש בקטנה אבל לא כיף וצריך עוד טיפול, מה אלוהים רוצה ממני? אני זקוקה לעזרה, לחיבוק. אני זקוקה לרופאה שלי, מתאפקת בכל כוחי לא להתקשר לחדר שלה כי מחר יש לי תור אליה ואני פוחדת שיבטלו. אני זקוקה לה כל כך

הכאבים האלה משגעים אותי

משגע אותי גם מזג האוויר ההפכפך הזה. והפציעה באצבע. והעו"סית שלי שלא עונה לי. והצורך לקבל החלטות חשובות וחשובות פחות. וההוצאות הכספיות שלי. וזה שאני לא טובה כמו שחשבתי וכנראה לא יקדמו אותי בהוצאה לאור. והבת המנוולת של אחותי. ואחותי גם משגעת אותי עם הסיפורים שלה. ואח שלי האדיש והאנטיפת, הקר והמנוכר שמזמין אותי רק כדי להשתיק את המצפון שלו, וטוב לדעת שבכלל עוד יש לו כזה, גם זה משהו. משגע אותי הצורך להכאיב לעצמי. והבולמוסים. והעייפות. והבכי. והשותפה גם, לפעמים. ואובמה, יאללה מי הוא בכלל שמשתק את כל המדינה. והכאבים האלההההההה והפחד שבגלל שלא טופלתי כמו שצריך עד היום אני בסכנה. וסוף סוף הרופא הסביר לי למה השומן שלי מהווה חלק מהמחלה, או יותר נכון תורם לה ומפריע לטיפול בה, ולא התייחס אליי כמו הפרופ' הטמבל שאמר לי שאי אפשר לטפל במסה כמו שלי, בלי שהסביר בכלל את הרציונל. לפחות זה כן הסביר, אבל התקשיתי להבין בגלל החרדה. לא מצאתי את המסמכים שרציתי, נפלו לי דברים מהיד... ועוד מעט יוצאת ללימודים וכואב לי כל כך. נראה לי שאנוח קצת. אשתדל לחפש בלילה גם דברים להודות עליהם, יש לא מעט כאלה, רק שעכשיו משחררת קיטור (תרתי משמע).
להת' בינתיים ותתפללו שהכאב הזה יעזוב אותי, אני מיואשת קצת.

ל3

New member
נשמע שמאוד קשה לך

וזה אולי טוב שיש לך את המקום פה להוציא את הכל החוצה ולהקיא את זה ( במובן החיובי של המילה). שולחת לך חיבוק גדול ומקווה שבערב באמת תצליחי לחשוב על הדברים החיוביים בחייך . ולגבי הרופאה שלך, קראתי הרבה מההודעות שלך שעוסקות בה. נשמע שהיא ממש מקסימה ואת בוטחת בה וזה כל כך חשוב אבל בבקשה אל תכעסי ואולי אני חוצה פה גבול אבל ממה שאת כותבת את מתארת תלות מאוד קשה בה ואולי כן שווה לך לפתוח את הנושא הזה בפנייה. לפי דעתי ( הלא מקצועית בעליל) החוזק שלך והבטחון שלך בעצמך יבוא כשלא תהיי תלוייה באף אחד. זה בסדר להעזר ולבקש עזרה ואף רצוי אבל לא בטוחה אם כדאי כל כך להיות תלוי במישהו כי בסופו של דבר זה מחבל בך עצמך
מקווה שלא תכעסי על הדברים שרשמתי

תודה

את לא טועה ואני גם לא מכחישה את זה - אני תלויה בה מאוד, היא בלון החמצן שלי, ככה אני מרגישה. והיא יודעת את זה, היא לא סתומה. היא יודעת איך אני מפורקת כשהיא לא שם בשבילי ואני יודעת כמה רע בשבילי להיות תלויה במשהו או במישהו. העניין הוא שאני לא יכולה ולא רוצה לוותר על הנחמה שהיא מעניקה לי, בדיוק כמו שאני לא רוצה לוותר על הנחמה שהאוכל מעניק לי. אני יודעת מה המחיר שאני נאלצת לשלם, אבל לא מרגישה שיש בי כרגע את הכוחות לוותר גם על המעט הזה. המחשבה שהיא לא תטפל בי יותר גורמת לי לרצות למות, ממש ככה. אני ממש יודעת שלא אשרוד בלעדיה. זה משפט נורא שאמרתי אותו רק פעם אחת בחיים, כשהבנתי שאימא שלי חולה במחלה סופנית, ונשארתי בחיים כבר 10 שנים אחרי. אני לא יכולה שוב לאבד. ושוב. ושוב. כל הזמן עוזבים אותי, ואני לא נקשרת ככה בקלות. לא לכל אחד. רק היא מרגיעה אותי ככה. רק לה יש את הרכות הזאת והאומץ הזה והחמלה הזאת. היא החליקה למשבצת שמישהי אחרת בדיוק נטשה. איך אני יכולה לוותר על זה, עליה? היא הרי יודעת את זה, אני אומרת לה את זה כל הזמן, היא ראתה אותי קורסת לה מול העיניים לא פעם, והיא גם מקבלת דיווחים עליי מהעמיתה שלה, שמגבה אותה ומטפלת בי במקרי חירום. בטח שלא כדאי לפתח תלות שכזאת במישהו, כי תמיד זה נגמר אצלי בהתרסקות, אבל מה אפשר לעשות??? בגלל תלות כזאת בבן זוג מוגבל נפשית התאשפזתי שלוש פעמים במשך שנה לפני כמה שנים וחזרתי בענק לאכילה כפייתית חמורה וקשה. לא יכולתי לשאת את הבדידות כשהוא נעלם לי. אין פה עניין של כדאיות, זה לא שבחרתי שזה יהיה ככה. על זוגיות אני מוותרת במודע, כי אני יודעת לאן זה עלול להוביל אותי ואין לי שום כלים להתמודד עם מה שזה מביא והעוצמות של חרדת הנטישה שלי. והיא משתדלת באמת לתת לי כמה שהיא רק יכולה, אבל היא לא יכולה יותר מזה, ואני לא משכילה עדיין לפתח "איילה" כזאת בתוכי (זה השם הבדוי שאני בוחרת לה, כי היא דומה לאיילה) ולהפנים את הטוב שבה כדי להשתמש בו כשהיא לא בסביבה.

וזה בסדר, לא חצית גבול ולא אמרת שום דבר שלא אמרתי לפנייך. תודה על החיבוק.

פפפפפפפפפפפ כמה הזוי

התקשרו אליי עכשיו מההוצאה לאור, רוצים לתת לי פרויקט ענק שבחיים שלי לא עשיתי, והם לוקחים פה סיכון מאוד גדול... אין לי מושג איך לתמחר, אני סומכת עליהם, אבל לא על עצמי... אני לא יודעת מאיפה מתחילים!!! זו עבודה כפולה וזה טקסט של 400 עמודים... איך אני אתמודד עם זה???? ועוד עכשיו, עם כל הלחץ של הלימודים והמחלות שלי... וזה טקסט עצום מכדי להתמודד אתו... נותנים לי המון חירות שם, וזה טקסט טוב, אבל מז'אנר שאני לא מתחברת אליו... יוווווווווווו מה לעשות????? מחר הם רוצים תשובה סופית אימאלהההההההההההההההההההה

למעלה