קודים וצפונות בתורה

firstgreeneye

New member
קודים וצפונות בתורה

עיינו נא להנאתכם במדור "קודים וצפונות בתורה" באתר "הידברות"

דוד170

New member
אין בכל האתרים של

אין בכל האתרים של הכופרים כמות של דילוגים כפי שמוצאים בתורה. הם גם לא הביאו ספר עם דילוגים בהתחלת הספר ובסופו ושם המחבר באמצע הספר 5 פעמים כפי שמופיע בתורה. מה שהם מוצאים דילוגים בספר עבה מלחמה ושלום כמות רגילה של דילוגים שמופעים בטקסט גדול. הדבר המיוחד בתורה יש בו כמות יוצאת מגדר הרגיל שאין להשוותו לספר אחר בעולם. תענה לי רק על זה. אם אתה לא חושב לענות על כך אתה מטעה את עצמך. לא איכפת לך מעצמך? אני ממש נדהם ולא מבין מדוע אתה לא חושב על עצמך. אתה שומע תחשוב על עצמך. אתה ידוע שהתורה אמת מדוע שלא תחזור בתשובה ותציל את עצמך . אני מתחנך לפניך . תנסה רק לרגע לעשות חושבים ולחשוב על עצמך.

עמלק

New member
מתנה למאמינים בדילוגים

כפי שאתם יודעים אפשר למצוא כל שטות בדילוגים בתנאי שהמילה/מילים בעלות מעט אותיות, אז הנה דוגמא קטנה.... דילוגים זה בדיחה.

דוד170

New member
בתורה מוצאים דילוגים גם במילים עם ה

הרבה אותיות. ול מוצאים כמות כזאת של דילוגים בספרים אחרת כמו שמוצאים בתורה.

Go v e r n o r

New member
אינך בן תורה, אלא בור, פאגאן ועם

הארץ. הנוסח הקונסוננטי של התורה, שהוא אחד בימינו (אולם היה מרובה בעבר) אינו מכיל די תנועות (vowels) כדי להציג "דלוגים" פאגאניים. הנוסח המנוקד של התורה (עם vowels) אינו יחיד (43 הבדלים בין שבעה כתבי-יד יוקרתיים בספר בראשית לבדו). הילכך, ומסבות רבות נוספות שאתה מתחמק בעקביות מהתיחס אליהן - נופל ענין הדילוגים ומתרסק.

דוד170

New member
Go v e r n o r

כל בן תורה בעולם מקלל את יש-ו וכן בגמרא בכל ספרי הקודש . בגלל יש-ו נהרגו לעם ישראל הרבה יהודים. " התומכים הבודדים בקודים מחד, לבין רובה ככולה של הקהיליה המקצועית מאידך. " ת. ברור שמי שלא רוצה לקבל עול מלכות שמים לא יתמוך בקודים. מי שמחפש את האמת תומך. וזה לא הפרכה לראיה. לשוטים ולקטנים, ואין מדובר בגויים בלבד. בין החולקים מצויים יהודים רבים, חלקם אורתודוכסים". כלומר - מצדדי הקודים בקרב הקהיליה המקצועית בטלים בששים או במאה. ת. זה לא נכון. הם לא בטלים בשישים. להלן השמות הממליצים שכתובים בספר על הדילוגים פרופסור ה. פירסטנברג - האוניברסיטה העברית בירושלים פרופסור א. פיאטצקי-שפירו - אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת ייל פרופסור ד. קשדן - אוניברסיטת הארוורד פרופסור י. ברנשטיין - אוניברסיטת הארוורד ד"ר עלי מרצבך - ראש המרכז ליעוץ סטטיסטי באוניברסיטת בר אילן, שכתב השתכנעתי כי באמת התגלתה כאן תופעה מיוחדת של הצפנת אינפורמציה בדילוגי אותיות וכו´ מיוחדות בטקסט התורה´´ "קיימים ששה כתבי-יד (תורה של בית-כנסת, מגילות קלף כתובות בידי סופר-סתם) השונים זה מזה בעשרות אותיות בספר בראשית לבדו. " ת. רק שני ספרים מאושרים על ידי הרבנים ורק איתם בדקו את הדילוגים . בין הספרים האלה יש רק שנוי של אות אחת שהיא בכלל לא משפיעה על מציאת הדילוגים. (3) "החדשים (Famous Rabbis Experiment) יש פאדיחות. " ת. גם אם נוריד את הדילוגים של שמות הרבנים עדיין אין להשוות את מספר הדילוגים שמוצאים בתורה לעומת הדילוגים שמוצאים בספרים אחרים. (4)" כל ענין איתור דילוגים הוא צביעת עגול מטרה סביב לחץ תועה. לא מספרים לך שניסו" ת. לא . יש דילוגים שמראים מה יהיה מהיום למחר . יש דילוגים שקובעים שאם נשמור תורה ומצוות יהיה בעתיד שלום ואם לא יהיה מלחמה. (5)"התורה נכשלת לחלוטין בחזוי עתיד גם בארועים " ת. התורה לא נכשלה . אתה נכשלת בהפרכת הראיה המוחצת. http://www1.snunit.k12.il/kodesh/bavli/giti057a.html בסוף דף נו ב´ ובהתחלת דף נז´ א´ מספר אונקלוס שבתקופת לבטיו שקדמה לגיורו, העלה ב"אוב" את רוחו של טיטוס דודו. (אוב, היא אחת השיטות להתקשר עם רוחות מתים-מעשה האסור על פי התורה). וטיטוס סיפר לו ממעמקי השאול את עונשו ההולם אשר בחר לעצמו. אמר לו אונקלוס לרוחו של טיטוס: מי חשוב בעולם העליון? אמר לו: ישראל. המשיך לשאול: האם כדאי להצטרף אליהם? אמר לו: דבריהם מרובים, ולא תצליח לקיימם, כלומר לא תעמוד בעומס המצוות. ולכן מציע אני לך הישגים בעולם החומרי. לך התגרה ביהודים ותציק להם העולם הזה, ותזכה לגדולה ולמנהיגות. ככתוב בנבואה בספר איכה א´ : והיו צריה לראש, אויביה שלו. פרוש> כל המיצר לישראל , נעשה לראש ומנהיג ויושב בשלווה בעולם הזה. (תוספת שלי > בעולם הבא הוא כמובן יקבל את עונשו). רצה אונקלוס לדעת מה הן התוצאות של ההצלחה החומרית . ושאל במה דנים אותך? אמר לו על יום מכנסים ואוספים את אפר גופתי הפזורה על פני שבעת הימים, ושוב דנים אותי ושורפים אותי מחדש. אונקלוס רצה בירור נוסף, והעלה באוב דם את רוחו של בלעם הרשע והוא ענה לו שדנים אותו בשכבת זרע רותחת. אונקלוס רצה בירור נוסף, והעלה את רוחו של יש-ו . פושע ישראל. (כך כתוב בגמרא שלא מצונזרת) שאל אותו האם כדאי להצטרף אליהם . ענה לו יש-ו: טובתם דרוש, רעתם אל תדרוש. ומדוע? כיוון שהיהודים אהובים על הקב"ה, הצופה ומשגיח עליהם בזמן הגלות,ולכן כל הנוגע בהם כאילו נוגע בבת עינו של בקב"ה. שאל אותו אונקלוס: במה דנים אותך? אמר לו: בצואה רותחת מאש הגהינום. ומבארת הגמרא: מדוע קיבל עונש זה? כמאמר החכם כל המלעיג על דברי חכמים, נידון בצואה רותחת. אתה רואה שזה פחד ללעוג לתלמידי חכמים. ואתה רואה שאסור לסגוד ליש-ו. באהבה רבה ובכבוד רב דוד

דוד170

New member
לא עניתי לי בקשר ליש-ו. אני רוצה לה

להציל אותך שלא יהיה לך מה שעושים לו. בקשר לדילוגים אם אתה לא כותב לי על איזה פרט לא עניתי לך אני לא יכול לדעת. כתוב בדיוק במה לא עניתי. או שאתה מרים ידים.

Go v e r n o r

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה ממני בקשר

לישו מושיענו יתברך שמו וזכרו. בוא והאמן בו ותיוושע אולי מטמטומך (איני בטוח שמישהו יכול להצילך, אולם, אם מישהו יכול, זה רק הוא) אשר לדילוגים: אתה ממשיך להתעלם מחמש הנקודות, ולפיכןך אני שב ומציגם לך: הנוסח הקונסוננטי של התורה, שהוא אחד בימינו (אולם היה מרובה בעבר) אינו מכיל די תנועות (vowels) כדי להציג "דלוגים" פאגאניים. הנוסח המנוקד של התורה (עם vowels) אינו יחיד (43 הבדלים בין שבעה כתבי-יד יוקרתיים בספר בראשית לבדו). הילכך, ומסבות רבות נוספות שאתה מתחמק בעקביות מהתיחס אליהן - נופל ענין הדילוגים ומתרסק. אתה רשאי כמובן לפרוש מובס, אבל וחפוי ראש וידיך על ראשך. לא אוכל לעצור אותך...

firstgreeneye

New member
ידידי המלומד

אתה לא רציני בקשר למסמכים אותם הצגת. עיין בהם שוב ותווכח שאין בהם ממש שינויי נוסחאות הם נושא למחקר מעמיק אשר אין לך מושג כמה חומר הוא מקיף. אם אתה מעוניין בנוסח המדוייק של התנ"ך עליך לעיין בת"ך כפי שהוגה ע"י הרב ד"ר מרדכי ברויאר ובספר ששמו שיטה מקובצת שעליהם מבוסס הנוסח המדוייק המשמש כבסיס לדילוגים. צר לי על ההשתלחות שלוחת הרסן שלך, ואידך זיל גמור. הנוסח של תנ"ך "קורן" (וזה ידוע היטב בין "בעלי הקורא" אשר קוראים בתורה) אינו מדוייק כלל וכלל. לתשומת לבך.

למעלה