קובת מוסול

ramona2006

New member
קובת מוסול

אני גרה כעת בגרמניה ומתה מתה על קובת מוסול שסבתי היתה מכינה בשנות החמישים והיתי מאד מאד מאכילת קובה בכלל באים זה קובת מוסול או קובת חלב ( עיר בסוריה) טעם הקובה עדיין בפי..ואבקש ממי שיש לו את המרשם שיעביר לי או ירשום אותנ כאן באתר ואסיים בתודה מראשץ

סועד

New member
לרמונה שבגרמניה, כבוד גדול לפורום

שלנו שאת כותבת ומשתתפת בו. האם את מתכוונת לכובה שעשויה מאורז ומלית בשר ואשר מטגנים אותה בשמן? אם לזה את מתכוונת אז לא תהיה בעיה לרשום לך את המתכון. וחוץ מזה את מוזמנת לבוא ארצה ולאכול. בברכת שבוע טוב לך, והמשיכי לכתוב. סועד.

סועד

New member
המתכון לכובת חלאב בשתי גרסאות

מבשלים מתכון רגיל של אורז לבן, אך קצת יותר דביק מהרגיל. לשים לתוכו מעט סולת ביצה וכף קמח. אפשר להשתמש בשאריות אורז מבושל. המלית היא כמו מלית של הכובה בורגול. יש כאלה ששמים מלית לא מבושלת כמו של כובה רגילה. לוקחים בכף היד מעט מעיסת האורז מכניסים כף גדושה ממלית הבשר ויוצרים קציצה מאורכת, מטגנים בשמן חם. בתאבון!!! אם תרצי מידות מדוייקות של האורז והמלית כתבי לי, בדרך כלל עושים את הכובות האלה "לפי העיין". בברכה סועד.

ramona2006

New member
תודה מקרב לך סועד ,

סועד היקרה תודה לך מקרב לב על התשובה המהירה ועוד מחר אני אנסה לפי המרשם שלך אני מבינה שאת ילידת עירק כמוני ומומחית בהכנת מאכלי עירק המיוחדים בטעמם וחבל על דיאבדין הדור האחרון לעולי עירק שלא הספיק להנחיל לנו את המטעמים המיוחדים ליהודי עירק ושוב תודה לך. ולילה טווב ודש חמה חמה מגרמניה.

סועד

New member
רמונה בקר טוב אכן ילידת בגדד

עליתי לארץ בשנות החמישים בהיותי בגיל הגן. ספגתי את המסורת והמורשת של יהודי עירק מהורי וגם ממשפחת בעלי עירקים שורשיים מהעיר נאסרייה. חשוב לי לשמר את המסורת כולל המאכלים הפתגמים וההווי היהודי עירקי. לרשותך בכל אשר תשאלי. שלוחה לך ברכה , והצלחה במתכון. סועד.

leha52

New member
אפשר לקבל כמויות בבקשה

נשנע מעניין, כי אמי היתה מכינה אותם מבורגול

סועד

New member
בקר טוב, זה שונה מהבורגול במעטפת.

אבדוק כמויות ואחזור אלייך. בברכת שבוע טוב, סועד.

לסועד, הדרך הטובה ביותר כדי לדעת

אם המתכון שלך הוא טעים או לא.......צריך לטעום. אני ממליץ לך להשתמש בטועם מומחה לעינייני טעימה. מומחה בינלאומי עם תעודות מאוקספורד והאבארד, וזה אני הסייח הרוקד. אני הטועם הכי טועם בכל המזרח התיכון. אחרת אך תדעי אם המתכון שלך עובד או לא עובד ???. סתתתתתתתם בצחוק. באהבה ממני,

סועד

New member
יש לך מתכון של אילנית וגם מופיע

בדפים קודמים של האתר, אם תדפדפי תמצאי מתכון של אילנית וגם שלי. שבוע טוב ובהצלחה. סועד.

אילנית12

New member
ולמי שהבטחתי,הנה התמונה של

הלוזינה,שהכנתי לאחרונה.

סועד

New member
טעות בידך אילנית, דוקא התמונות שלך

מוסיפות המון ואני מברכת אותך על כך. לגבי הלוזינה, האם לא מקובל לחתוך אותה למעוינים כמו בקלואווה? כתבי לי האם אפשר להכין לוזינה בכמות מופחתת של סוכר, ואשמח גם לקבל מתכון אם אפשר להכנה קלה, כי הבעייה בחבושים היא בקילוף. בברכה סועד.

א ש ר ת

New member
שבוע טוב לכל החברים ולרמונה ברוכה

הבאה לפורום של האנשים הכי מקסימים שאני מכירה. חוץ ממתכונים את תהני מהבקיאות שמגלים האנשים הנפלאים האלה בכל מיני תחומים הקשורים במוצא שלנו. אז ברוכה הבאה. בברכה אושרת

קובה

רמונה היקרה ברוך בואך. "וינדרו מדרק" כל הגרמנים, יש לי קובץ של מתכונים של משפחת גרשון אם תרצי ,אין זו אגדה. יוסיסי

למעלה