קובצי אצווה

שתרודל

New member
קובצי אצווה

מחפש חומר ומידע על זה ורשימת פקודות בסיסיות. ואיך איך! : הפקודה לסגירת תוכנית למשל תוכנית שנמצאת פה: C:\B\B\B.EXE איך הפקודה באצווה לסגור אותה תודה לכם!

גיל14

New member
מה זאת אומרת לסגור אותה?

אם היא רצה ברקע? יש כזה דבר בדוס בכלל?

שתרודל

New member
כן אם

היא ברקע,דוגמת איי.סי.קיו.. ואני מתכוון להפעיל דרך הווינדוס את הקוובץ אצווה.

יש לך אתר

שנקרא SYSINTERNALS.COM. אמורה להיות שם (או אולי במקום אחר?) תוכנה קטנה שנקראת KILL. אם אתה מריץ אותה מ-DOS (לא DOS נקי, אלא "חלון DOS" תחת WIN 2000 או WINXP), אז אתה יכול "להעיף" תוכנות שרצות.

שתרודל

New member
אתה יכול

להסביר לי? לא הבנתי מה הקשר לאתר,? אני מדבר על קבצי אצווה (BAT)..

אלדד28

New member
תגיד,

קראת מה שאינגו כתב? הלכת לאתר SysInternals וחיפשת את הפקודה? קראת עליה? ליתר דיוק, לפקודה קוראים pskill, ואם היית טורח לעשות משהו חוץ מלכתוב בפורום, היית כבר מזמן יודע איך להשתמש בה.

לגירסה שלי קוראים KILL

כנראה שלא לקחתי אותה מ-SYSINTERNALS בסופו של דבר... אולי מ-NT RESOURCE KIT? אני כבר לא זוכר, יש כ"כ הרבה פקודות KILL

מעניין

שגם ה-KILL, כאשר הוא פועל בעזרת שם (או כאשר אתה יכול לצפות מה יהיה ה-PID הבא, כמו ברוב ה-UNIX'ים), יכול להרוג את עצמו. אז אני מניח שזה יהיה סוף ההרג

אלדד28

New member
אכן,

כתבתי watchdog כזה שהיה חלק מהקשחת מחשב מסוים, שלא איפשר לאף תוכנה לרוץ יותר משניה או שתיים, ושכחתי להוסיף אותו לרשימת ה-process-ים המאושרים.... לקח לי כמה דקות להבין שהוא הורג את עצמו

משהו כזה

בהנחה שהשגת את הפקודה KILL מאיפה שהוא:
kill -n myprocess.exe או kill -i 971​
שוב, תלוי בגירסת הפקודה שיש לך, הפקודה עלולה להיראות אחרת. בגירסה שיש לי, אני מעביר לפקודה את ה-PID של התהליך, או את שמו. במקרה שאני מעביר את שם התהליך, היא "הורגת" את התהליך הראשון שהיא מוצאת, שיש לו שם זהה למה שציינתי (הרי יכולים להיות כמה תהליכים עם אותו השם).

שתרודל

New member
יוואאאאו

לא הבנתי. רגע: פתחתי מסמך טקסט, כתבתי את הפקודה. ושמרתי כקובץ אצווה-BAT וזה לא עובד...

תקשיב

הפקודה KILL לא נמצאת במחשב שלך. המחשב שלך לא מכיר אותה. היא לא מכירה אותו. הם זרים לחלוטין. אף פעם לא נפגשו. לא שמעו זה על זו. לא הכירו ביניהם. יש? את הפקודה, שזה סה"כ קובץ מסכן שאתה צריך להוריד מהאינטרנט (חפש KILL), אתה צריך לשים באותה ספריה שבה נמצא ה-BATCH FILE שלך. אח"כ אתה צריך לקרוא את התיעוד של הפקודה כדי להבין איך מריצים אותה. אח"כ אתה צריך לכתוב את הפקודה, כפי שמופיע בתיעוד, בתוך ה-BATCH FILE שלך. ואז יש סיכוי זה יעבוד. ועכשיו אני אשתוק.

NU man

New member
אז ככה...

אם יש לך ווינדוס אקס פי פרו אז אתה יכול לכתוב : taskkill NAME.EXE

למעלה