עכשיו אני רואה../images/Emo10.gif
אבל אני שמח שחלק כן עולה. אני רוצה לספר לכם קצת על הבחור שעושה את הקבצים הללו. קוראים לו BOB GELMAN פגשתי אותו בפורומים של יאהו. כתבתי עליו גם בעמוד הקודם. בגלל שאני חלש באנגלית קצת קשה לי להידבר איתו. אבל אני מתעקש בכל זאת לארח אותו כאן. אני מניח בן אהרון שאתה בקיא באנגלית,בעזרתך ובעזרת אריאלה ננסה ללמוד קצת ממקור ראשון על מוזיקת הכליזמר האמריקאית. BOB מתמחה בעניין. הסיפור של הפורומים של יאהו,מעניין בפני עצמו. איך הגיע לשם האיש הישיש והפרמיטבי מצפת
הכל התחיל כשהחלפתי את המקלדת שלי לPSR2000 של ימהה.מדובר בכלי אוטומטי עם אפשרויות מדהימות. הוא קורא מקצבים בפורמט STY פלייבקים בMIDI ועוד ועוד. יש לו דיסק קשיח באורגן שמאכסן קבצים כאלה.מי שאוהב את העניין יוכל למצוא מאות אלפי קבצים של מקצבים,לופים סאונדים ועוד ועוד באינטרנט.זה נושא מרתק! התחלתי לחפש. הגעתי דרך גוגל לפורומים של יאהו. יש שם עשרות אלפי פורומים ואני לא מגזים. מקצועיים עם ים של מידע מאנשים מכל רחבי העולם. תסלחו לי

אבל מערכת הפורומים של "תפוז אנשים" על כל פורומיה היא "גו'ק" קטן קטן קטן
לעומת מערכת מקצועית שנותנת מידע בזמן אמת.אין ספור קבצים מקצועיים ופורומים מקצועיים שנותנים את כל מה שאתה צריך.זה...זה מדהים! סליחה שאני כותב...אבל יש לנו הרבה מה ללמוד מהם
אני מנסה איך שהוא בפורום שלנו להשתוות אליהם.ללא הצלחה יתרה לצערי.אבל אני חושב שהפורום שלנו שדרך אגב הוא היחיד בקטגוריית פורומי המוזיקה בתפוז עם משקפיים משתווה במשהו למה שהולך שם. כמעט ואין מצב בארצינו הקטנטונת שמישהו יתן לך קבצים, מידע,תוכנות בלי שהוא יבקש תמורה. או שהוא ידרוש כסף,או שתעביר לו משהו בתמורה וכולי...
אני מדבר על פורומי במוזיקה בארץ.אני הקטן מנסה לשנות את המצב
זה קשה אבל זה אפשרי. דוגמא קטנה תוכלו למצוא
בפורום הזה. העניין של MIDI באינטרנט הוא מקור עצום להעברת מידע בין מוזיקאים שיכול להפוך עולמות וליצור מצבים מטורפים וזה קורה באינטרנט. אני אתן דוגמא. אחד המקצבים שאני מנגן איתם בהופעות הוא מקצב מזרחי שאני יודע שמי שעשה אותו טרח הרבה שעות בשביל ליצור אותו.מדובר בשמונה ערוצי מידי עם לופים ותזמון נכון.שלושה סוגי פתיח למקצב שלושה סוגי סיום למקצב ארבעה ברקים (מעברים) אנשים נדהמים מהתזמורת שבוקעת מהמקלדת. לך תספר להם שאת המקצב ערך בחור ירדני שגר באעמן ואת המקצב השני ערך מישהו מסוריה. לך תדע מה היה קורה אם הם היו פוגשים את האיש "אחד על אחד" מה היה קורה אז
וכשאני מנגן בחתונות ובארועים עם הPSR 2000 ושר יחד עם המקצבים ואני רואה את עם ישראל שמח,אני חושב מה היה אומר הירדני או הסורי אם הוא היה רואה מה קרה למקצב שהוא מחלק חינם אין כסף

זה מדהים! וכאן אולי הכוח של מדיית האינטרנט. אפשר לנצל אותו למריבות מטופשות בין דתיים חילונים וכולי,מאידך אפשר להוציא ממנו דברים שאני נדהם מהם כל פעם מחדש.מי שמכיר את תיקיות קישורי הפורום שלנו וקצת חווה וחיפש מוזיקת כליזמר, יודע במה מדובר. כשאתם שומעים את נפתולי ברנדווין,את דייב טראס את סאם מיוזיקר,אתם שומעים היסטוריה!!! זוהי ההיסטוריה והתרבות האמיתית והאוטנטית שלנו!!! המוזיקה של נפתלי ברנדווין נוגנה לפני 50 שנה!ויותר! אתה יכול לשמוע את הסרט האנלוגי חורקקקק. את הקלרינט בלי האפקטים.את התמימות של הניגון,של המלווים,של המקצב.אתה שומע היסטוריההההה!!! אני בוהה במחשב לפעמים. במסך המרצד...במימד הווירטואלי והלא אמין הזה ומהרמקולים בוקעת היסטוריה!!!אני מעביר מקצב לדיסקט ורץ איתו לPSR2000 ובחור מסוריה מוביל את כל ריקודי הקדצ'קה בחתונה!!! תשאלו....תשאלו את אבו מנחוס הסבל הפרסי המתוק שמלווה אותי בכל ארוע.תשאלו אותו למה אני פתאום מוצא את עצמי מתגלגל מצחוק באמצע ההופעה
פתאום אני חושב מה עושה עכשיו אותו בחור מירדן...מה עושה עכשיו בוב גלמן בקליפורניה בשעה שאני מנגן עם מקצב הפרייאלך וההורה שהוא עשה,מה עושה הבחור הארמני שהורדתי סאונדים מדהימים ביופים של דרבוקות קנון ועוד מהפורומים ביאהו.וכשהאיש הישיש ניגש לבאר ולוקח צלחת עם חצילים מטוגנים והרינג וברקע מנגן קובץ כליזמר אותנטי במיני דיסק שמצאתי באינטרנט,תמיד האיש יזכר במסך הווירטואלי המרצד,עם החברים הנפלאים מפורום כליזמרים ויאמר לעצמו...אחחחחחחחחח אין כמו האינטרחטא
כולכם ברוכים