קובץ JDBGMGR.EXE האם הוא וירוס?

itaf10

New member
קובץ JDBGMGR.EXE האם הוא וירוס?

קובץ JDBGMGR. שצורתו דב נמצא אצלי ב-C;\WINDOWS\SYSYEM כל הזמן מתהלכת שמועות ברשת שיש למחוק אותו אך מאידך מפריחים את השמועות, שזו בדיחה ולא למחוק. היום קיבלתי מכתב מ-TREND MICRO (מכתב שבועי) ובו הם מתריאים על JDBGMGR.EXE שהוא וירוס ויש למחוק +הוראות. סרקתי את המחשב שלי און ליין עם TREND MICRO - נמצא נקי, כמו כן אני סורקת יומית גם כן נקי. אני מבולבלת מההודעה. מה עושים?

itaf10

New member
כך הכרתי אותו מאז...אך חב´ כמו TREN

מפליא אותי הדבר שחברה אמינה כמו TREND MICRO תפיץ בין יתר האזהרות שלה לגבי וירוסים גם את JDBGMGR.EXE עם הוראות לבדיקה + הסרה. כבר אי אפשר להאמין לאף אחד. אצלי גם כן מופיע קובץ אחד ויחיד ב-c\winddows\system עם ציור חמוד של דובי. *נראה באם עוד משהו קיבל ויגיב להודעה השבועית של TREN MICRO כמו כן מחכה לתגובתו של UZI1

uzi2

Active member
uzi1 זה גירסה מיושנת

כבר הרבה זמן זה uzi2 (אין שדרוגים בזמן הקרוב)
לגבי ה- jdbgmgr, אז ככה, באופן נורמלי, לכולנו (אלו שמשתמשים במערכת הפעלה חלונות) יש קובץ כזה בתיקיית ה- system. וזה קובץ לגיטימי שאמור להיות. מדובר בקובץ הרצה. לא משהו חשוב במיוחד, אבל גם לא מזיק. כל קובץ הרצה, אפשרי בעיקרון שוירוס ידביק אותו. או ישתול במחשבים נגועים את עצמו תחת שם זהה בתיקייה אחרת. במקרה של ה- JDBGMGR כמו שאמרתי לכולנו יש קובץ לגיטימי כזה (ככלל, למעט מקרים נדירים), ובשלב מסויים התחילה לרוץ באינטרנט שמועה שמדובר בוירוס ושחשוב להסיר אותו. בלי שום קשר לאמור לעיל, יש וירוסים ששמים את עצמם תחת אותו שם בתיקיית חלונות, ויש וירוסים אחרים שמדביקים את הקובץ הספציפי הזה. כלומר, אפשרי שהקובץ הזה יהיה ויראלי, אבל עצם הימצאותו אינה מעידה על כך שזה וירוס. ובייחוד אם תוכנת אנטיוירוס מעודכנת לא מזהה אותו כוירוס. הוירוסים המעניינים שמדביקים או מחליפים את הקובץ הזה, (או שמים אחד עם שם דומה בתיקיית חלונות) אלו: Magistr - וירוס די לא סימפטי, בתקופה מסויימת היה נפוץ למדי, כיום כבר נדיר יחסית. Recory - וירוס חדש מאוד (להערכתי - זה הוירוס ש- Trend Micro התייחסו אליו, למרות שאני לא רשום להודעות שלהם). גם הוא מחליף את הקובץ הזה בקובץ הוירוס, או שם את עצמו בתיקיית חלונות (ואז יש אותו שם בנוסף לעותק שבתיקיית הסיסטם). שוב, אין משהו מיוחד בהמצאותו של הקובץ jdbgmgr.exe בתיקיית הסיסטם. זה נורמלי, ואין בזה שום סימנים לוירוס. אבל אם אנטיוירוס מזהה את הקובץ הזה כנגוע, אז זה לא אומר שהאנטיוירוס טעה בבדותה הזאת, וכדאי להתייחס ברצינות להודעת האנטיוירוס. לכל אלה שמשתמשים ב- PC-Cillin, לשים לב שגירסת מנוע הסריקה היא 6.510 ואם ישנה יותר, אז לעדכן מהאתר.

למעלה