קובץ תרגום SUB ל- SRT?

רן 120

Member
קובץ תרגום SUB ל- SRT?

איך אני יכול להמיר קובץ תרגום SUB ל- SRT? האפשרות היחידה שמצאתי זה ע"י תוכנת Subtitle Workshop, הורדתי וכשאני מצרף את הקובץ SUB מופיעה הודעה שהקובץ לא ניתמך.

גיליום

New member
האם זהו קובץ SUB טקסטואלי?

ישנם 2 סוגים של קבצי SUB, הסוג הראשון הוא קובץ טקסטואלי, והוא סוג הקובץ שניתן להמרה לפורמט טקסטואלי אחר - SRT. הסוג השני של קובץ SUB הוא קובץ נתונים (מה שנקרא "קובץ בינארי") והוא יותר מסובך להמרה לפורמט SRT וגם אינו נתמך על-ידי התוכנה Subtitles Workshop. לא ניתן להבדיל בין שני סוגי קבצי ה-SUB רק לפי שמם. אך ניתן להבדיל באופן הבא: הקובץ מהסוג הראשון הוא בגודל עשרות עד מאות KB (קילו בייט) ואילו הקובץ מהסוג השני (הבינארי) הוא בגודל MB (מגה בייט). כמו כן הקובץ מהסוג השני (הבינארי) מלווה בדרך-כלל בקובץ נוסף בעל שם זהה לשלו אך עם סיומת idx. אם יש בידך את הקובץ SUB מהסוג השני (הבינארי), אז זה קצת יותר מסובך להמירו ל-SRT. קודם כל אתה צריך להשיג את הקובץ idx הנלווה ושנית צריך להשתמש בתוכנה שיודעת להמיר את הזוג SUB/IDX לקובץ טקסטואלי. במקרה כזה, שקול לנסות למצוא את הגרסה הטקטואלית של הקובץ ולהמירה בעזרת Subtitles WS. בברכה, גיליום

רן 120

Member
וואלה,

כן אז הוא כניראה קובץ בינארי כי הנפח שלו הוא 26 מגה והוא בצירוף קובץ idx. מה בכלל ההבדל ביניהם? אי אפשר להמיר אותו לטקסטואלי? בכל אופן התרגום בו מושלם ומתוזמן, אי אפשר להפוך אותו ל str? (בהנחה שאי אפשר להטמיע את ה sub הבינארי על הסרט).

גיליום

New member
המרת SUB בינארי ל-SRT טקסטואלי

בעיקרון, ניתן להמיר כתוביות מפורמט SUB/IDX לפורמט הטקסטואלי SRT, בעזרת התוכנה החינמית SubRip. הבעיה היא, שהתוכנה הזו מתבססת על מנגנון שנקרא "זיהוי תווים אופטי" (OCR) שאינו מדויק לגמרי ולכן התרגום יוצא עם שגיאות לפעמים ובעיה נוספת היא שהתוכנה תוכננה במקור לעבוד עם כתוביות בעברית ואני חושב שהיכולות שלה עם עברית אפילו פחות טובות.. אני אישית לא ניסיתי להמיר מ-SUB/IDX לעברית ואין לי הרבה ניסיון עם זה. אולי מישהו אחר מנוסה בזה וידע לתת תשובה יותר טובה. אם הייתי במצב שלך, הייתי מחפש גרסת כתוביות אחרות, טקסטואלית (sub/srt), ולא מבזבז זמן על המרות של כתוביות "מסובכות".. בברכה, גיליום

רן 120

Member
זה לא בעיה...

זה לא בעיה להשיג מהרשת קובץ srt לסרט אבל כשהצמדתי את התרגום לסרט באמצעות תוכנת AVI ReComp התרגום יצא עם דיליי של שניה ולא מצאתי איך לפתור את זה.

רן 120

Member
יופי אבל כמו שכתבתי

את זה אני יודע אבל לא מצאתי איך לעשות את זה, אפשר הסבר..?

gady18

New member
בתפריט

ערכה תזמונים השהייה, בכל מקרה יש מדריכים בנושא

למעלה