2. אנשים
•לעתים יותר מדי קרובות אנחנו מפחדים. ממה שאולי לא נהיה מסוגלים לעשות. ממה שאולי אנשים יחשבו אם ננסה. אנחנו נותנים לפחדים לנצח את התקוות שלנו אנחנו אומרים לא כשבעצם רצינו לומר כן. אנחנו צועקים עם האחרים בשעה שאנו צריכים לסתום את הפה, למה? אחרי הכל אנחנו פה רק לסיבוב אחד. אין לנו די זמן כדי לפחד. אז מספיק! נסה משהו שאף פעם לא ניסית. קח סיכון. לך תירשם לטריאתלון, כתוב מכתב למערכת, דרוש העלאה במשכורת, תבע את העיריה לדין, זרוק את הרכב שלך לעזאזל, רכב על אופניים מסביב לארצות הברית, נסה גלישה במזחלת. נסה מה שאתה רוצה. תגיד לבני זונות מה אתה חושב עליהם, סע לארץ שאת שפתה אתה לא מדבר. תוציא פטנט על משהו, טלפן אליה. אין לך מה להפסיד אבל יש לך המון המון המון מה להרוויח. JUST DO IT (מתוך פרסומת לנייק) •לעולם לא תדע אם האנשים שחולפים על פנייך ישארו בלבך, אבל יש אנשים שדי שהם חולפים לצדך, אתה מודה להם על שעות של חסד. •לקבל עלייך תפקיד – זו אחריות לבצע את התפקיד היטב – זו מסירות להפיק את המירב – זו אומנות להשקיע, להשקיעה בלי חשבון, בלי תמורה – זה נתינה. •אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד הייתי נותנת לךאת היכולות לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך ואז היית נוכחת לדעת כמה הינך אדם מיוחד. •ההתנצלות הכנה ביותר נעשית על ידי השפלת מבט. האהבה הגדולה ביותר יוצאת מן הלב, ולא מן השפתיים. ההספדים המדגשים ביות הם אלה שלא נישאו מעולם, השיחות הטובות ביותר נעשות בלי מילים, והרגעים המזוקקים ביותר הם אלה בהם אתה אינך חש צורך לדבר. כשהיינו ילדים נהגו לומר לנו כי אם נדבר יותר מדי, נסיים את מכסת המילים שלנו מוקדם, ונאלץ לשתוק עד סוף חיינו. לפעמים אני מוצא את עצמי עורג לרגע הזה. הרגע שבו יגמרו כל המילים. (חנוך דאום למעריב) •אין זה חשוב באמת להחליט בגיל צעיר מה בדיוק אדם רוצה לעשות כשיגדל, חשוב הרבה יותר שתחליטו על הדרך בה אתם רוצים לחיות אם תהיו ישרים עם עצמכם וישרים עם חבריכם אם תקחו חלק במאבקים שטובים לאחרים לא רק לעצמכם הרי נדמה לי שזה מספיק חשוב ואולי מה תהיו זה כבר פחות חשוב (גולדה מאיר) •פגשתי ברחוב אדם צעיר ועני מרוד שלבו היה מלא באהבה. כובעו היה מרוט, בגדו היה בלוי, נעליו היו מנוקבות - אך כל כוכבי השמיים שכנו בליבו. (ויקטור הוגו) •אם רוצים אתם להתבונן באדם ולהכיר את נשמתו, אל תתנו דעתכם לדבר: כיצד הוא שותק או איך הוא שח, או איך הוא בוכה, אפילו לא איך הוא מתרגש מתוך מחשבות אצילות. מוטב שתסתכלו בו איך הוא צוחק. (דוסטויובסקי) •האם אני אותה ילדה שהייתי לפני שבוע? אנסה להיזכר. אני כמעט משוכנעת שהרגשתי את עצמי קצת שונה לפני שבוע. אבל אם אני באמת לא אותה ילדה אז מי אני כן? (לואיס קרול מתוך אליס בארץ הפלאות) •לצחוק זה להסתכן בלהיראות טיפש לבכות זה להסתכן בלהיראות רגשן ורך ליצור קשר עם מישהו זה להסתכן במעורבות לחשוף את רגשותייך זה להסתכן בחשיפת עצמך לגלות את רעיונותך, חלומותיך ותשוקותיך זה להסתכן באובדנם לאהוב זה להסתכן שלא יאהבו אותך בתמורה לחיות זה להסתכן בלמות להראות חוזק זה להסתכן בלהראות חולשב לעשות זה להסתכן בכישלון הסכנה הגדולה ביותר בחיים שלנו היא לא לסכן דבר אדם שאינו מסכן דבר, אינו מקבל דבר, אין לא דבר והוא אינו שום דבר יתכן שהוא נמנע מסבל, כאב או צער אבל הוא יאנו למד, הוא אינו גדל, הוא אינו חי, הוא אינו אוהב. משום שרק אדם שנכון לסכן, מבלי לדעת את התוצאה - הוא חופשי. •לוקח דקה למצוא מישהו מיוחד, שעה להעריך אותו אבל כל החיים לוקח לשכוח אותו.