קובץ סיפורי מוישי

אלי ו.

New member
קובץ סיפורי מוישי

בשיטוטי ברשת נתקלתי בסיפורים שונים על ילד בשם מוישי שנכתבו ע"י האוחזת בניק "התבהרות". סיפורים תמימים לכאורה על חיי ילד חרדי בימינו. לרגל הכנת מקבץ הסיפורים, מצאתי לנכון לשתף אתכם בספורים. למי שלא מכיר, הקישור הוא לפורום החרדי "בחדרי חרדים".

נכתב כל כך

יפה ובמדויק דרך עיניו של ילד. אהבתי ..

מקסים בעיניי.

ועכשיו שאלה: בפורום בחדרי חרדים כותבים רק חרדים? או גם דתיים-לאומיים וחילונים? ועוד שאלה: הכותבת חרדית?

אלי ו.

New member
בעיקר חרדים

זה פורום שצריך לקבל רשות לכתוב בו, והתנאי הוא היותך חרדי. יש שם כמה מסתננים דתיים לאומיים, וכמה חילונים ותיקים אבל כעיקרון הפורום חרדי על כל הגוונים. אין לי סיבה לחשוב שהתבהרות אינה חרדית. מדובר בביקורת חברתית נוקבת שדי ברור שמגיעה מפנים. אם זה לא היה כך, היא לא היתה מתקבלת.

giulietta

New member
נפלא ../images/Emo99.gif

אפשר באמת פרטים על המחברת? מעניין אותי אם אישה חרדית "מבפנים" רואה כך את הדברים.

אלי ו.

New member
זה יופיו של האינטרנט

אין לי מושג מיהי באמת התבהרות. מהודעות אחרות שלה היא נשמעת לי חרדית. אני מכיר חרדים וחרדיות רבים ולא רואה בדעות שלה דבר יוצא דופן. מצד שני, נסי לשאול את השאלה ההפוכה על כל התבטאות של אישה חילונית. "האם אישה חילונית "מבפנים" רואה כך את הדברים", ותראי שיש כאן הכללה מסוימת. החברה החרדית נראית מרחוק כגוש שחור אחד והומוגני, בפועל מדובר בחברה שמורכבת מאנשים ומזרמים שונים ולעתים אידיאולוגיות ותפיסות מנוגדות. בפורום חדרי חרדים מתקבצים חבדניקים עם ליטאים, ציונים שהולכים לצבא עם אנטי ציונים שכופרים בזכות קיומה של המדינה. יש כל כך הרבה גוונים ותתי גוונים כך שאי אפשר לראות דעה חרדית מייצגת. זאת כמובן בתנאי שלא תכניסי אותם למגננה, אז באמת תקבלי דעה אחידה, ממש כמו ישראלי שמאלני בחו"ל שמוצא את עצמו מצדיק את צעדי שרון למרות שבאופן אישי הוא לא ממש מרגיש נוח איתם.

למעלה