הנה כמה נבחרים ממן העניין
מצאו ליהודי, שהוא אוכל בשר בחלב. הביאוהו אל הרב, ואמר לו הרב הרבה דברי-כיבּושים. שמע העבריין ושאל: רבי, עכשיו מה אני בעיניך? תמה הרב: מה שאלה היא זו? אוכל-טריפות אתה בעיני. החזיר העבריין: רבי, לא זו אני שואל, אחרת אני שואל. עכשיו מה אני בעיניך – של-בשר, או של-חלב?... 1736 ראו לאחד, שהוא אוכל מאכלות אסורות, ואמרו לו: כיצד אדם מישראל מפטם כריסו איסור? החזיר העבריין: חס ושלום, שלהנאתי אני אוכל. לעשות נקמה בגויים אני מתכּוון, משום שבעיני ראיתי גוי שאכל פשטידה של שבת... 1737 ההוא שישב במסעדה של גוי ואכל טריפה. ראוהו קנאים והתחילו מחרפים ומגדפים אותו. נענה העבריין ואמר: אל תרעישו עלי עולמות, אל תטיפו לי דברי-מוסר ואל אהיה בעיניכם הדיוט, שאינו מבחין בין האסור והמותר. יודע אני, שעבירה היא בידי, אף יודע אני היטב, מה אני עתיד לשלם כנגד עבירה חמורה זו – שקל וחצי... 1738 יהודי ישב במסעדה של גוי ואכל טריפה. התמלאו עליו קנאים וצעקו: כיצד אדם מישראל אוכל טריפה? נענה העבריין: כיצד? – ומיד חזר ונגס מן הטריפה, לעס ובלע ואמר: – כך אוכל אדם מישראל טריפה...° 1739 קרתני בא לכרך גדול ונכנס לרסטורן "כשר" לסעוד. הגישו לו דגים ואכל, הגישו לו בשר ואכל, לקינוח הביא הדייל לביבות יפות. נגס הקרתני וקפץ ממקומו: אפיקורסים, מופקרים! לביבות ממולאות גבינה אחרי סעודה של בשר!... היסה אותו הדייל ואמר: רבי, אורח, לחינם אתה צועק. טרח ונגוס נגיסה שנייה ותמצא גם בשר...