קובץ הרצה לאפליקצית JAVA

קובץ הרצה לאפליקצית JAVA

היי, בניתי אפליקצית JAVA, ואני רוצה ליצור לה קובץ הרצה. איך עושים את זה? אלדד (תודה!) אמר לי להשתמש בJAR- זה אכן הפיתרון האידיאלי? האם כל אחד שיש לו WINDOWS יכול להריץ קובץ כזה? (הסתכלי בעזרה של SUN, והם מסבירים איך יוצרים קובץ כזה, ואיך מריצים אותו- הכל דרך שורת הפקודה. א. איך עושים את זה דרך הSDK? ב. איך מישהו יכול להריץ את זה אחר כך? גם דרך שורת הפקודה? זה לא נשמע סביר....) תודה!!!

Pembelton

New member
תשובה ל-ב:

בשביל להריץ קובץ JAR משתמשיפ בשורת הפקדוה הבאה: java -cp a.jar Entry (הנחתי שה- main של התכנית נמצא במחלקה שנקראת Entry) יש גם עוד אופציה, אבל אם אמרת שקראת על JAR באתר של SUN אז בטח קראת גם עליה. בכל אופן, לגבי הלקוח שלך שמקבל קובץ כזה, הוא חייב שיהיה לו JRE מותקן על המחשב (JRE זה JAVA RUNTIME ENVIRONMENT) ואז יש לו שלוש אפשרויות: 1. שיכתב את שורת הפקודה הזאת 2. לתת לו גם קובץ BAT קטן שיפעיל בשבילו את שורת הפקודה הזאת 3. לכתוב תכנית קטנה ב C++ שתפעיל את שורת הפקודה הזאת. לגבי שאלה א שלך: לא ברור לי מה זה "דרך ה SDK". בכל אופן, יצירת קובץ JAR אפשרית דרך שורת פקודה (ע"י הפקודה JAR). אם את עובדת עם סביבת פיתוח לג'אווה, למשל ECLIPSE, אז בד"כ יש שם אופציה ליצירת JAR. ב ECLIPSE מגיעים לזה ע"י קליק ימני על שם הפרויקט

Pembelton

New member
כתיבת קובץ BAT:

זה מאד פשוט. יוצרים קובץ טקסט, את כל מה שרצית לכתוב בשורת פקודה את כותבת לתוך הקובץ. בסוף דואגים שהסיומת של הקובץ תהיה .bat וזהו. מאותו רגע אפשר להריץ אותו.

zeevb

New member
אפשר להעזר ב- JSmooth

JSmooth is a Java Executable Wrapper that makes a standard Windows executable binary (.exe) from a jar file. It makes java deployment much smoother and user-friendly, as it is able to find a Java VM by itself. When no VM is available, it provides feed-back to the users, and can launch the default web browser to an URL that explains how to download a Java VM. Jsmooth is free software released under the terms of the GNU General Public​

zeevb

New member
שווה לנסות

לא ניסיתי אותה, קראתי עליה ברשת. לדעתי, שווה להוריד ולנסות.

למעלה