קובה קובה קובה

Ranlo

New member
קובה קובה קובה

שלום חברים אני מתכנן טיול של שבועיים לקובה האם מישהו יכול להעריך עלות של כזה טיול? אשמח לקבל גם המלצות ממי שבא לו לתת לי... תודה ואושר גדול רן

natyh

New member
אשר גדול

לא הייתי שם אך נראה פיצוץ . המלצות : שפה שפה שפה . ובהמשך למד הסטוריה של המקום , והפשיטה והמפלה של האמריקאים למפרץ החזירים . מיהו היה הרודן בטיסטה , מיהם בכירי המוזיקאים בקובה ??? רובם ערקו . קובה זו מדינת משטרה , צריך להיזהר בדיבור . לדעת לטייל ולהיהנות אך לא להזדהות פוליטית . גאז לא בדיוק מותר בקובה , ראה סיפורו של עריק קובני שהתפרסם בלהקתו של דיזי גילספיי . אתלטים ספורט איגרוף , מדינה ל טהרת הדוקטרינה הסובייטית צריך לראות כדי להאמין . קובה נחלקת לשניים תומכי ומתנגדי המשטר אין אמצע . וזכור אוזניים לכותל . תיהנה . נתי

ddorrittoss

New member
אכן אושר גדול...

חם (מאד)... לח (90%)... אבל... אושר גדול חדר עולה בין 10 ל-30 דולר, תלוי כרגיל בעונה, בקיום המזגן והשירותים הצמודים.... ובכל אופן המחיר הוא לחדר, ולא לאדם. גם אי אפשר לישון יותר משניים בחדר (בהנחה שההחמרות נכנסו לתוקפן- בקאזה) אלא אם כן יש קטינים. אוכל- אפשר לאכול בקאזות ובמקומות מורשים לתיירים וכמובן ברחוב. ארוחות בוקר בקאזה 3$, וארוחות בשריות שם מתחילות מ-6 (המחירים הם מלפני שנה...) והלאה. ברחוב (דרך החלונות) מוכרים מיצים ופיצות מעולות- ארוחת ערב נפלאה וזולה... חוץ מבהוואנה חתיכה אחת (פיצה מקפיצה אישית שכזו, אבל טובה) עולה משהו כמו 3 פזו (1$= 25 פזו)... תן להם דולר אחד והם יחזירו לך עודף מקומי... עשית מצווה. אי אפשר לחיות שם בלי דולרים אבל לא לכולם מותר לגעת בהם). מה שמזכיר משהו מאד חשוב- תבוא עם שטרות קטנים, הרבה פעמים "אין" להם עודף וגם קורה שבאמת אין..... הנסיעות באוטובוסים שם מאד יקרות. גם מוניות יש רשמיות ולא רשמיות- יש על מה להתמקח. תזכור שקובה מאד גדולה. לקח לנו לחצות אותה במשך 30 ומשהו שעות... אז אם יש לך רק שבועיים (אין אפשרות ליותר??)- תתמקד באיזור הוואנה ותרחיק רק עד טרינידד... אלא אם אתה בא בתקופת הקרנבל (16 ביולי) ואז אתה חייב להגיע לסנטייגו.... הוואנה כמובן לא נגמרת (יש במבצר (יש שניים, אז תבדוק שהגעת לנכון) ליד טקס יריית תותח- לא לוותר, תעמוד קרוב- זה כ"כ מצחיק), בטרינידד יש "גבעת הצופה" (היום תחנת ממסר)- טיפוס יפהפה, מחוץ לעיר יש שמורת טבע. מציעים שם שייט עם שנורקלינג- מיותר!! בברקואה יש המון מה לעשות אבל אני בספק אם תגיע עד לשם (אם אתה רוצה אני ארחיב), בכל מקרה אם אתה כן מגיע- תטעם את הפלאן... באיזור הוואנה (המורחב...) ישנו "ויניאלס" הנוף משגע ושונה משאר קובה (שיותר יפה בעיני)- ישנם קירות אבן גיר (נדמה לי שזה החומר). המקום לא מעניין במיוחד, יש כפר קרוב "כפר מים" (יש להם עניין כלשהוא עם המים), לשם הדרך יפה (צריך נעליים), ובדרך יש ציור קיר ענקי.... באופן עקרוני אלה המקומות.. דברים כלליים? כמה שפחות בד... כמו המקומיים... חם ולח ברמות שהגוף שלנו לא מכיר! גם בערבים... אין מה לעשות עם טרינינג, שרוול ארוך דק... המקומיים מתלבשים יפה כשהם יוצאים, אז אולי עוד משהו נחמד לערבים? קח בחשבון שלמחזר פשוט לא בא בחשבון, לכבס במכונת כביסה לא יועיל ואפילו יזיק... בהוואנה לנו היה קשה למצוא חנויות שמוכרות מים בהתחלה... שים לב שאלה מים ולא סודה, יש גלידות מצוינות בפזו ואפשר לקנות הכל, כולל קוקה קולה. האנשים נחמדים ופתוחים (בהוואנה יכוונו אותך- לך לאורך הטיילת, עד שתגיע לחבורת הטראנסקסואלים ואז תפנה), אומנם לא יצעקו ברחוב שהם נגד פידל, אבל לנו אמרו את זה כמה פעמים... הם יודעים מה קורה בישראל ("ארץ הקודש", "שרון" ו"מלחמה" נאמרים באותה הנשימה). ברחוב ינסו לקחת אותך לכל מיני מקומות, ואם תשאל מיוזמתך יעזרו לך גם בחינם... בכל מקרה בתור תייר אתה מאד בטוח- אם שוטר יראה אותם מטרידים תיירים - ישר מעלים אותו לניידת.... אם אתה רוצה עוד פרטים לגבי מקומות- תודיע לי, אני אכתוב, ואם אתה גם בקטע של ספרים על המקום- אז טיילנו עם הלונלי וההנדבוק- השני הרבה יותר עדכני.... תהנה... רציתי להוסיף קצת תמונות, אבל כמובן שאין לי מושג איך לכווץ.... מקווה שאחותי תתעורר בשלב כלשהוא...

Ranlo

New member
תודה דדורריטטוס

אני מתכננן לקנות בימים הקרובים מדריך לקובה (כנראה שאני אחכה לשבוע הספר שיחול בעוד שבוע או משהו) בכל מקרה, אם יתעוררו שאלות, אני אשמח לנצל אותך
שוב תודה

למעלה