קובה מטוגנת

pirge

New member
קובה מטוגנת

יום ראשון 15 מרץ 2009 קובה מ ט ו ג נ ת מתכון ממשפחתו של בעלי ממוצא חלבי הכנתי הוראות הכנה מאד מפורטות וכדאי להיעזר בהם בעיקר למי שמכין פעם ראשונה. בהצלחה. מאת:פירגה מצרכים לכ-40 קובות 3 כוסות בורגול דק (לבקש בורגול לקובה מטוגנת) 1/2 כוס שמן רגיל מלח,פלפל שחור, פפריקה וכמון (מעט מכל תבלין) כוס קמח תופח ולהכין בצד עוד כוס ללישה הכנה: שמים את הבורגול בתוך קערה גדולה ושוטפים אותו כל פעם ממלאים בקערה מים נקיים. מחכים שנייה שהבורגול ישקע ושופכים את המים. כך ממשיכים עד שהמים צלולים. ממלאים את הקערה עד תומה במים נקיים ומשרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים . סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה. מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים. כשהבצק נוח להכנת כדורים מתחילים בעבודה. מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון) מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה בעזרת אותה כפית לוקחים מהמלית וממלאים את הקערית שנוצרה מ ה ד ק י ם הבשר בעזרת הכפית כדי שיווצרו שוליים של בצק סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית בעזרת כל כף היד מגלגלים את הקציצה ואם צריך נעזרים ביד השנייה את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן הטיגון נעשה במחבת ע מ ו ק ה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות אני מטגנת כל פעם 7-8 קובות ומוציאה לניר סופג אם צריך מוסיפים במהלך הטיגון עוד שמן. אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר. החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות מלית בשר: 1/2 קילו בשר טחון לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים. להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות. לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח. לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר .לערבב. באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר. תהנו פורסם על ידי פירגה ב- יום ראשון, מרץ 15, 2009
 

Master Stav

New member
יפה .....

אני אוהב לאללה ... שאלה : יש אפשרוךת לאפייה במקום טיגון ?
 
קובה מטוגנת בהחלט טעימה

אבל לדעתי הקובה הבאמת טעימה כשהיא עם לבנייה (לבן שמדולל במים שמורתח. וכאן יש תוספת של עבודה של שעתיים לפחות). אני לא יודעת אם הגרסה הזו מוכרת במטבח הסורי פירגה, אבל יכול להיות שכן. אולי זה יקרא שם קובה בלבן. אצלנו זה נקרא לבנייה. אימא שלי מכינה קובה כמו שאת הכנת, ומוסיפה את זה ללבניה אחרי ערבוב בלתי פוסק של שעה לפחות. כשנשאר בורגול (אנחנו אוהבים לגנוב לה מהבשר הטעים של הקובה שהיא מכינה כל הזמן) היא מכינה מזה עיגולים קטנים וזה מעדן בפני עצמו.
 

pirge

New member
תודה ואין לי מושג לגבי הלבנייה פעם ראשונה שאנ

שומעת. לגבי אפייה גם אין לי מושג.צריך לנסות,אין ברירה. תהנו.
 

pirge

New member
לא מוכר לי. אני יודעת שבטורקיה מאכלי בשר+יוגו

יוגורט הולך ביחד. תודה על המידע.
 

CooknBake

New member
פירגה זה נראה מקצועי ממש |מוצלח|

תודה על ההסבר המפורט
 

pirge

New member
ההסבר המפורט בא בעקבות כשלונות רבים בנ

בנסיון הכנה. כאן הבצק משודרג וידידותי יותר. עוד הערה חשובה: אפשר להוסיף טלאים (חתיכות קטנות מהבצק) אם במהלך הכנת הקציצה היא נקרעת. העיקר,לא להתייאש.
 

bigjack

New member
סחטיין עלייך פירגה../images/Emo45.gif

הפכת להיות חלאבית אמיתית
מגיע לך
על כאלו קובות מושלמות
 

pirge

New member
ביגוש, אני משתדלת ולו רק בשביל קצת

להחזיר לבעלי את הנוסטלגיה מבית אמא. כיף לי לשתף את כולם.מוכר?
 

א פרח

New member
כבר הרבה זמן מפנטזת על קובות מטוגנות

אולי סוף, סוף יהיה לי האומץ להכין
 
למעלה