קובה מטוגנת
יום ראשון 15 מרץ 2009 קובה מ ט ו ג נ ת מתכון ממשפחתו של בעלי ממוצא חלבי הכנתי הוראות הכנה מאד מפורטות וכדאי להיעזר בהם בעיקר למי שמכין פעם ראשונה. בהצלחה. מאת:פירגה מצרכים לכ-40 קובות 3 כוסות בורגול דק (לבקש בורגול לקובה מטוגנת) 1/2 כוס שמן רגיל מלח,פלפל שחור, פפריקה וכמון (מעט מכל תבלין) כוס קמח תופח ולהכין בצד עוד כוס ללישה הכנה: שמים את הבורגול בתוך קערה גדולה ושוטפים אותו כל פעם ממלאים בקערה מים נקיים. מחכים שנייה שהבורגול ישקע ושופכים את המים. כך ממשיכים עד שהמים צלולים. ממלאים את הקערה עד תומה במים נקיים ומשרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים . סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה. מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים. כשהבצק נוח להכנת כדורים מתחילים בעבודה. מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון) מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה בעזרת אותה כפית לוקחים מהמלית וממלאים את הקערית שנוצרה מ ה ד ק י ם הבשר בעזרת הכפית כדי שיווצרו שוליים של בצק סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית בעזרת כל כף היד מגלגלים את הקציצה ואם צריך נעזרים ביד השנייה את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן הטיגון נעשה במחבת ע מ ו ק ה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות אני מטגנת כל פעם 7-8 קובות ומוציאה לניר סופג אם צריך מוסיפים במהלך הטיגון עוד שמן. אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר. החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות מלית בשר: 1/2 קילו בשר טחון לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים. להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות. לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח. לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר .לערבב. באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר. תהנו פורסם על ידי פירגה ב- יום ראשון, מרץ 15, 2009
יום ראשון 15 מרץ 2009 קובה מ ט ו ג נ ת מתכון ממשפחתו של בעלי ממוצא חלבי הכנתי הוראות הכנה מאד מפורטות וכדאי להיעזר בהם בעיקר למי שמכין פעם ראשונה. בהצלחה. מאת:פירגה מצרכים לכ-40 קובות 3 כוסות בורגול דק (לבקש בורגול לקובה מטוגנת) 1/2 כוס שמן רגיל מלח,פלפל שחור, פפריקה וכמון (מעט מכל תבלין) כוס קמח תופח ולהכין בצד עוד כוס ללישה הכנה: שמים את הבורגול בתוך קערה גדולה ושוטפים אותו כל פעם ממלאים בקערה מים נקיים. מחכים שנייה שהבורגול ישקע ושופכים את המים. כך ממשיכים עד שהמים צלולים. ממלאים את הקערה עד תומה במים נקיים ומשרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים . סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה. מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים. כשהבצק נוח להכנת כדורים מתחילים בעבודה. מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון) מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה בעזרת אותה כפית לוקחים מהמלית וממלאים את הקערית שנוצרה מ ה ד ק י ם הבשר בעזרת הכפית כדי שיווצרו שוליים של בצק סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית בעזרת כל כף היד מגלגלים את הקציצה ואם צריך נעזרים ביד השנייה את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן הטיגון נעשה במחבת ע מ ו ק ה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות אני מטגנת כל פעם 7-8 קובות ומוציאה לניר סופג אם צריך מוסיפים במהלך הטיגון עוד שמן. אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר. החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות מלית בשר: 1/2 קילו בשר טחון לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים. להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות. לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח. לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר .לערבב. באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר. תהנו פורסם על ידי פירגה ב- יום ראשון, מרץ 15, 2009