קואצ'ינג?

צחי:)

New member
קואצ'ינג?

ראשית, שלום לכולם וברכות על פתיחת הפורום. מבלי להעליב אף אחד, העולם הזה די חדש לי, למען האמת, רק לפני פחות משבוע גיליתי כי קיים כזה מקצוע... הומלץ לי ע"י מס' גורמים לנסות ולברר מידע על התחום... עד כמה בעצם התחום משגשג בארץ? ומהם המאפיינים הנדרשים מאדם אשר רוצה להיות מאמן? האם מומלץ על אדם כזה להיות בעל תואר אקדמי (במידה והוא בוחר לייעץ לאנשי עסקים) או שמא הכל בצורת החשיבה... אשמח לתשובות, צחי :)

tlingit

New member
הי צחי ../images/Emo13.gif

כמו שתוכל לקרא בתשובות האחרות פה, אימון (coaching) הוא תחום חדש יחסית בארץ, ולא מפתיע ששמעת עליו רק עכשיו
מאחר שכך, קצת קשה לענות לך עד כמה התחום משגשג בארץ. אלה שמלמדים אותו טוענים שבהחלט יש שוק, ושהוא מתרחב (וגם כמובן קיימת הטענה שככל שתגבר המודעות
ויותר אנשים ישמעו על אימון, יגדל גם הביקוש). בינתיים אני מרגישה שקטונתי מלומר מהם המאפיינים הנדרשים ממאמן, אם יש כאלה. יש רבים שיאמרו לך שלכל מאמן יש את הייחודיות שלו, שמוסיפה למתודה אותה לומדים ננסה להעלות שאלה זו לדיון בהמשך, כשעוד מאמנים ומאמנות יצטרפו לפורום. לשאלת התואר האקדמי, לא כל מי שמלמד אימון דורש תואר אקדמי. בחלק מהמקומות שמלמדים אימון מיעדים את הקורסים גם לאקדמאים וגם לאנשים שהנושא מעניין אותם. גש למדור הקישורים שלנו – בפס הכחול בראש העמוד הזה – ותוכל לראות את הפרטים המדוייקים של כל אחד מהם. את צורת החשיבה של מאמן מלמדים אותך בקורסים עצמם, וכמובן, כל מקום מציע גישה שונה ותפיסת עולם שונה. מקווה שעזרתי קצת

תוספת

צחי, לפי אמונתי, אימון הוא מקצוע רציני, למי שמחויב לתפישת העולם הזו ולרצים למרחקים ארוכים. התחום בארץ מתחיל לתפוש תאוצה. יש יותר ויותר מאמנים, והחשדנות הטבעית בציבור כלפי דברים חדשים מהווה אף היא אתגר. לכן ברכותיי לפורום ולמקימתו! לגבי מאפיינים: אילו היית לוקח מאמן, מי היית רוצה שהוא יהיה עבורך? אילו תכונות היית רוצה שתהיינה לו? האם היה חשוב לך שהמאמן שלך יהיה בעל השכלה אקדמית? אילו היית מתאמן: איזה מאמן היית רוצה להיות?

למעלה