קואצ'יג אישי

vikrou

New member
קואצ'יג אישי

שלום לכולם אני מעוניינת לתת לבעלי כמה מפגשי קואצ'ינג כמתנה ליום הולדת,בעיקר בנושא של ניהול זמן נכון וארגון האם ישנם קרטריונים מסויימים לבחירת הקואצ'ר שאליהם צריך לשים לב? תודה

מאמן לבעל

ציינת שאת נותנת את המתנה לבעלך, יותר למען עצמך (מבינה אותך), השאלה - האם בעלך ישמח למתנה זו ויהיה מוכן לשתף פעולה? אם דברתם בעבר על נושאים אלו ובעלך הביע רצון לעשות שינוי בכך - מה טוב. יש לציין שמאמנים המתמחים בעבודה עם ADHD - אנשים עם קשיי קשב וריכוז יכולים להתאים למטרתך. הנושאים של ניהול זמן וארגון הם אופייניים לאנשים אלו. ברכות ליום הולדתו.

vikrou

New member
הוא בהחלט ישמח

למרות שאני מתכננת את זה בתור הפתעה ,דיברנו על זה לא פעם והוא אפילו תיאם פגישה עם משהו ,אבל כרגיל בגלל שלא היה לו זמן זה לא יצא לפועל

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון כמתנה

אימון הוא בדרך כלל לא מתנה טובה - הוא דורש בשלות ורצון, שלא בהכרח מתקיימים כאשר אתה מקבל זאת כמתנה. יש חלק חשוב מהתהליך שקשור להחלטה והגעה לאימון מתוך בחירה, לאחר חיפוש המאמן המתאים. נתקלתי כמה פעמים באנשים שרצו לתת את האימון איתי מתנה למישהו, וזה תמיד נפל עוד לפני הפגישה הראשונה. פעמים רבות אנחנו רוצים לתת למישהו סיוע ומאוד רוצים שיילך לאימון, הקושי הוא שאימון הוא תהליך אקטיבי שדורש את המעורבות הפעילה של המתאמן. פחות סיכוי זה יקרה אם המתאמן לא עבר את ההחלטה והחיפוש בעצמו. במקרה שלך, יתכן וזה יעבוד עבור בעלך, מאחר והוא כבר היביע רצון. מצד שני, זה שהוא קבע וביטל רומז לזה שהוא אינו רוצה או יכול להתפנות לנושא וזה אינו בעדיפות גבוהה אצלו. לכן עולה כאן הספק האם כעת הוא יתפנה לזה. קחי בחשבון את כל האפשרויות. אימון דורש גם זמן להגיע לפגישות וגם פניות לתהליך שינוי. האם זה יתאים לו?

מסכימה איתך. מתי כן?

יצא לי לעבוד לא מעט פעמים עם אנשים שנמצאים תחת אולטימטום כלשהו. גברים שנשותיהם התנו את המשך הקשר בכך שיתאמנו, למשל. ולמעשה אפשר לומר שהרבה פעמים יש אילוץ. אם לא מוצאים עבודה, למשל. או אם דברים גרועים מדי. אני מסכימה. יש בעיה. ואני תמיד שמחה לשמוע שאדם משלם עבור האימון וזה לא מתנה (כאן הוא אכן משלם...). אבל זה יכול גם לעבוד טוב. אני חושבת שזה עובד טוב כאשר האילוץ מביא אדם למקום הזה של אימון, ואז הוא מגלה שזה מתאים, שזה בעצם מעיר בו רצון להתאמן שהיה רדום. גם זה קורה, ולא מעט. בד"כ אם האדם "הסכים", אפילו תחת לחץ מסוים, עצם ההסכמה שלו מבשרת סיכוי.

indanziv

New member
עוד נקודה למחשבה

מסכימה עם כל מילה של ענבל וסאלי, וגם יש לקחת בחשבון שאפילו אם יגיע לאימון ויציב כמטרה ראשונית את עניין הארגון, לא פעם המטרה משתנה במהלך האימון משנים את מוקד האימון לנושא אחר בהתאם לתובנות המתאמן. המאמן יהיה נאמן תמיד למתאמן ולו בלבד, יש אפשרות שבן זוגך יפיק ערך עצום מהאימון אך הוא לא בהכרח הדבר שאת מקווה לו.

הא... נקודה טובה, שינוי הנושא

למעשה זה קורה במספר כל כך גדול של המקרים... ששווה להביא את זה בחשבון. אבל תלוי כמה ממשיכים. לפעמים יש נושא אחר שמטריד כל כך, שבעצם בלתי אפשרי כמעט לעבוד על הנושא המקורי. ואז חייבים להתחיל ממנו, הוא ממש לוחץ בגרון. אח"כ אפשר לחזור למקורי, אבל זה לוקח יותר זמן. ובהתחלה יכול להראות עבורך (ששלחת את בעלך) כאילו שהוא לא "עושה את מה שרצית". אבל זה עניין של סבלנות.

DGROSS

New member
הכל תלוי בכם

שלום לך, את מעלה סוגייה שמעניינת אותי במיוחד. כמוך, גם אני חש, בתור מאמן אישי, צורך לאמן את זוגתי ואת אימי. תחושת הבטן שלי אומרת, שמתן אימון הכולל שיקוף, העצמה, הקשבה ושאילת שאלות מפרות, רק ישבח את נקודת מבטו של המתאמן ואת הקשר שלו עימך, וזאת דווקא בשל היותו בעלך. מכאן שאני מעודד אותך,מכל הלב, לאמן אותו, בגובה העיניים, ולתת לו את אחת ממתנות יום ההולדת היקרות ביותר, שאף לא חלם לקבל. ולסיום, אוסיף כי כמובן הדבר תלוי גם בנכונותו של בעלך לקבל ממך את מתנת האימון. ההנחה שלי, כמובן מבלי שאכירך, אומרת כי הבחירה שלך לאמן אותו, נובעת כך, שבתוך תוכך את מרגישה שהוא מעוניין באימון, וכל שנותר הוא להביאו בדרך הסבלנות והאמת, לכך שיעתר לאימון, ויירתם לתהליך מעניין ומדהים כאחד. בהצלחה רבה, דניאל גרוס, מאמן אישי וארגוני

לתשומת לבך

הכותבת לא מתכוונת לאמן את בעלה בעצמה. היא שאלה עם איזה מאמן כדאי ליצור קשר. לדעתי, לא רצוי לאמן אנשים שקרובים לנו - בן / בת זוג, ילדים, הורים, אחים. האימון לא יהיה נקי מרגשות שמתעוררים בנו לשמע הדברים, קשה יהיה להתנתק ממה שאנחנו יודעים על המתאמן, ממה שאנו רוצים עבורו, המתאמן עלול להיות חסום ולא לפתוח נושאים מסויימים ועוד. אם אתה רוצה לאמן את בת זוגך ואת אימך - תציע למצוא עבורן מאמן ואולי אתה תאמן את בת זוגו ואימו.

ordanco

New member
מתנת האימון

שלום, כיף לפגוש אישה טובה שרוצה שבעלה יהיה מאושר ומצליח יותר בחייו, נושא זה של מתנות מעלה הרבה דילמות מתחום שלנו, הסיבה - אימון יכול להצליח רק אם המתאמן רוצה, הנרי פורד אמר: " תאמין שתצליח או תאמין שלא תצליח בשני המקרים תהיה לבסוף צודק". כלומר לשלוח אדם לאימון כאשר הוא לא מאמין בו אז הוא לא יפעל המלוא הקיטור ולא ישיג את תוצאותיו, כמו כן אימון הוא תהליך לכן רצוי לדבר על מספר פגישות ולא רק אחת. כיוון שאני מקבל הרבה פניות כאלה ואפילו יצרתי דף מתנה מסודר לתת לבעל / אישה / בן אני ממליץ לפונים אלי כמה דברים מעשיים: 1. בחרי ובחני 3 מאמנים שמתאמים למה שאת מחפשת בתחום המקצועיות ובתחום התקציב. 2. שבי עם בעלך בזמן שטוב לכם (עם יין או דברים שהוא אוהב) ותאמרי לו שאת אוהבת אותו ורוצה שהוא יצליח עוד יותר / יהיה מאושר יותר / יפיק מעצמו יותר / יתפתח עוד יותר / שאת מאמינה בו מה שמתאים ותציגי לו את 3 המאמנים האפשריים ותתני לו לבחור מאמן 1 . כדאי להיות מול מחשב ולתת לו להכנס לאתרים שלהם. אם יש סרטונים ביו-טיוב זה יכול לעזור המון כדי להתרשם מהמאמן. (למשל לסאלי ולי יש סרטונים ביו-טיוב ורואים אופי שונה של שני מאמנים טובים, יש שמתחברים אליה ויש שמתחברים אלי). 3. הבחירה שלו מתוך 3 אפשרויות מייצרת את המחוייבות הראשונית לצאת לדרך עם מאמן אישי שניתן במתנה. בהצלחה אישה יקרה, אורן טוקר

למעלה