קואן

TPON

New member
קואן

שלום, אני לא יודע אם זה המקום הנכון אבל אני צריך לבדוק אם מצאתי תשובה לקואן שקארתי(חידה שמורה נותן לתלתמיד לרוב בבודהיזם כדי לאתגר אותו) בספר כלשהו, אם אני לא צודק אל תרשמו מה התשובה הנכונה פשוט תרשמו שזה לא נכון: הקואן - "כשאינך חושב על טוב ואינך חושב על רע, הראה לי את פניך המקוריים לפני שאביך ואמך נולדו" התשובה שלי - העץ בחצר, האבן בשדות תודה מראש בכל מקרה! :)

אתה בטח צוחק עלינו,

הה

shkool

New member
אני מצטער, תשובתך לא נכונה.

התשובה הנכונה היא: קקה של יונה

קואן נועד לתובנה/הבנה/ראייה של משהו מסוים

אין כזה דבר תשובה נכונה או לא נכונה של קואן. למצוא תשובה "נכונה" או למצוא פרשנות שכלית כלשהי, זה אולי אף לעשות שימוש לא מועיל ב"קואן". תרפה מהנסיון להגיע לתשובה ונסה להרגיש מה המסר שמנסה להגיע דרך ה"קואן" הזה. ואל תפרש את זה.

ואם התחברת אל עצמך או אל המציאות

והכרת יותר את עצמך או המציאות או העלית את רמת מודעתך, אז זאת התשובה הנכונה עבורך.

A r j u n a

New member
למעשה גם את וגם שאנטי צודקים

הקוהן נשאל ע"י המורה את התלמיד כדי לבדוק דבר מה לבדוק רמת מודעות אכן אין תשובה "נכונה" לקוהן אך בהחלט יש תשובות לא נכונות והמורה משתמש בקוהן שימוש כפול - 1. לבדוק האם התלמיד נמצא ברמת המודעות המתבקשת 2. אם לא - אז המורה מנסה להשתמש בקוהן כדי להכניס את התלמיד לרמת המודעות המתבקשת תשובתו של התלמיד איננה נכונה, אלא אך מהווה עבור המורה לאינדיקציה האם התלמיד אכן נמצא שם או לא. tpon בהעדר מורה חי צריך לתת תשובה לבחינתו של מישהו, שכן לרוע המזל - הספר לא מסוגל להשיב לתשובתו שלו. לכן - הוא שואל את כל מי שהוא יכול.

../images/Emo27.gif

מורה-הזן יודע את רמת מודעותו של תלמידו ובהתאם לכך נותן לו קואן, שכן קודם לקואן המורה מלמד אותו מדיטציה אחרת. סורי, אבל כמי שלמד אצל מורה-זן אמיתי, כך קיבלתי ממנו את הדברים וכך אני מסביר אותם הלאה. הקואן אינו משמש לבדיקת רמת מודעותו של התלמיד, אלא כ'שער' אם תרצה, שאל מעבר לו על התלמיד לעבור. כמו כן ישנה תשובה נכונה לקואן, אבל רק המורה יכול לאשר אותה.

A r j u n a

New member
מעניין, כמוך גם אני

אלא ששכחת לציין דבר חשוב, אולי אפלו מספר דברים חשובים: 1. למדת אצל מורה זן, אך אתה עצמך אינך מורה זן, מה זה אומר? 2. זה שלמדת דבר מה לאו בהכרח אומר שאלו הם הדברים ואין בלתם 3. באשר לשימוש הקוהן לבדיקת רמת מודעותו של התלמיד - יכול לאשר או לפסול רק מורה זן - לכן אפשר ואפנה אותך למורך אבקש רק, ומבלי להתכוון לפגוע בשום צורה, שלא תשאל שוב את חברך הסיני הדר בארה"ב ותביא את תשובתו כבר סמכא רק בגלל שהוא דובר סינית וקורא משלי זן...
ובאשר להיות הקוהן שער - אכן זו הגדרה לאחד מתפקודיו האפשריים.

צר לי לקרוא ולראות

שאתה ממשיך להתעקש על דברים שהבנתך בהם מועטה, וממשיך להטיל דופי באחר. במקרה, אבל רק במקרה ידידי הסיני (שחזר לארץ מולדתו דרך אגב, מלזיה) היה אחד המתרגמים מסינית לאנגלית בבית ספרו של מורה הזן אצלו למדתי, אבל זה כמובן לא מפריע לך להמשיך להטיל דופי כאוות נפשך. למרות שהיגבתי ישירות על הודעתך, תגובתי לא רק הייתה אליך כמובן. בכל אופן כיוון ששוב אני רואה שאין בר-שיח ממשי מולי, ואפילו זה אדם שבדרך כלל אני מעריך את רוחב ועומק ידיעותיו, אני פורש מהדיון הספציפי הזה עימך. גם לך מה במה להגות.

מיכל,

הדבר הנכון היחיד בהודעתך הוא זה: "למצוא תשובה "נכונה" או למצוא פרשנות שכלית כלשהי, זה אולי אף לעשות שימוש לא מועיל ב"קואן"." אני לא יודע איך, והאם בכלל עבדת עם קואן, אבל בזן העבודה עם קואנים אינה כפי שאת מצביעה עליה. אין שום צורך להרגיש מה המסר שמגיע דרכם שכן אצל כולם כאחד המסר הוא אותו מסר וכולם מצביעים אל אותו מקום.

TPON

New member
עוד קואן

תודה שאתם עונים, אני מבין מיכל את מה שאת אומרת אבל אני רוצה לראות אם אני מבין את מה משמעות הקואן גם כדי שיקרב אותי למה שאת אומרת :) הקואן - "פתגם סיני עתיק אומר: 'יד אחת איננה משמיעה קול', מהו קול המחיאה של יד אחת? התשובה שלי - זן. תודה על התשובות שלכם ואם משהו יודע את התשובה לזה בבקשה שיגיד לי :)

בהנחה ואתה לא מלגלג עלינו,

לא רק שתשובותיך אינן נכונות, אלא בדרך שלך גם לא תמצא אותן לעולם. הקואנים אינם חידות היגיון, לא חידות טריוויה וגם לא חידות אסוציאטיביות כדוגמת חידותיו של חמיצר. רד מיזה. אם אתה רוצה לדעת את הפיתרון להם, ובמילים אחרות לדעת את 'עצמיותך' המהותית, טבע-הבודהה שלך, לך ומצא לך מורה-זן אמיתי והוא יראה לך את הדרך. ובין המפורסמים פה בישראל, אף אחד מהם הוא לא כזה.

ודרך אגב,

הקואן שתיארת אינו "פתגם סיני עתיק" אלא קואן שיצר מורה-הזן בן המאה ה- 17היפני הקואין לתלמידיו.

A r j u n a

New member
יהודי טוב עונה על שאלה בשאלה

"כשאתה מחפש שאלה לתשובה, הראה לי את הנכון ואת המוטעה" תשובה אפשרית - "העץ בחצר, האבן בשדות, השאלה של tpon, או תשובתו..."

אינקה

New member
יש רמות שונות של תשובה

על התשובה שלך לשאלת פניך המקוריים עשוי מורה זן לענות "לא רע - אך לא מספיק". על תשובתך לשאלת קול היד האחת אתה עשוי לקבל 3 מלקות. כמו כן עשוי מורה זן לעשות בתגובה כל דבר שיסייע לך להשתחרר מקבעונות התפיסה שלך. עליך לדעת שהעיקר אינו התשובה אלא בתהליך ובמפגש בין תודעה שהשתחררה מכבלים מסויימים לכזו שעדיין בדרך.

למעלה