קואוצ'ינג ופסיכולוגיה

SummerSpirit

New member
קואוצ'ינג ופסיכולוגיה

איך אתם יודעים אם הבנאדם צריך קואוצ'ר או טיפול פסיכולוגי? מה ההבדל בין קואוצ'ינג לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי שבו הפסיכולוג עובד בשיתוף עם המטופל ונותן לו "שיעורי-בית" ליישום על מנת להביע למודעות ולשינוי בדפוסי התנהגות?

bridges

New member
דיון פילוסופי

אפשר לדון בזה הרבה, אבל איך זה יעשה הבדל עבורך להבין את ההבדל? האם את מתלבטת בבחירת נושא ללימודים או שיש נושא שעליו את רוצה לעבוד באימון/טיפול?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בין אימון לטיפול

על ההבדל בין אימון לטיפול פסיכולוגי, תוכלי לקרוא בשאלות הנפוצות של הפורום. לגבי טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי ואימון - כנראה אין הבדל גדול במהות - אולי יותר בסגנון. ראי את הקישור הזה.

myeran

New member
לך לפסיכולוג רציני בפגישה אחת תקבל

תשובה. אם אתה רוצה שאני ארחיב רק תגיד.

berri1

New member
ההבדל?

עם פסיכולוגים התעסקתי, עם מאמן עוד לא התעסקתי. מה שאני יכול להגיד מנסיון על טיפול פסיכולוגי, כולל זה הנקרא "קוגניטיבי התנהגותי", זה שהפסיכולוג מטפל "בבעיה" לא באדם, פסיכולוג לא רואה מולו אדם עם יכולות רוחניות בלתי נדלות, אלא אדם עם בעיות נפשיות מוגדרות מראש שהוא צריך לתמרן איתם וביניהם, ובמקרה הטוב לעזור לו להוריד במידה כזו או אחרת מכובדם ומכמותם. מאמן, ככל שהבנתי בינתיים מקריאת חומר, רואה מולו אדם (וקודם כל אדם) עם כוחות, עם יכולות והוא בא לכוון אותו איך להשתמש נכון וטוב יותר כמה שאפשר, במאגר הכוחות והיכולות שלו. מאמן כך הבנתי, אינו בא עם רשימה של הגדרות תיוגים וקיטלוגים. וכן, התרשמתי שהוא כן רואה מולו אדם עם יכולות רוחניות בלתי נדלות. מאמנים מוזמנים לתקן אותי אם טעיתי בהגדרת מאמן. ולהזכירכם: אני זה שפתחתי לפני כשבועיים את הדיון בנושא OCD ואימון אישי.

bridges

New member
הבחנה חדה ויפה

היי ברי, כדי להבהיר את זה יותר, ניתן לדמות את זה לתחום הספורט (המקור של האימון האישי): בספורט מאמן הוא האדם שדוחף את הספורטאי לממש את מלוא הפוטנציאל שלו. הפסיכולוג מקביל לפיזיותרפיסט שמטפל באותה פציעה ישנה ומציקה וגם באותו כאב שרירים שיש לספורטאי לאחר המשחק. אמונתי האישית שכמו בספורט, מי שהולך על הישגים בלתי-רגילים רצוי שייקח גם מאמן אישי וגם מטפל (פסיכולוג הוא רק אחד מהמטפלים שיכולים לעזור לנו).

tlingit

New member
מסתבר שעוד אנשים שואלים שאלות דומות

הנה מקום ללבן את השאלה ואולי לקבל כמה תשובות או לצאת עם כמה תובנות
http://www.telem.org.il/education_discourse.html

למעלה