קואוצ'ינג - המקטרגים

גלעד63

New member
היא לא רואה כדורגל

היא ירדה מהיציע ועכשיו היא במגרש, משחקת.

כתבה משמחת מאוד

מה שאני רואה זה שאימון אישי עובד למה לא עושים כתבה כזו על קוראים בקפה למשל? כי זה מצ'עמם אימון מסעיר, מעורר השראה, פותח את הראש אותה כתבת לא באמת עשתה מאמץ לרדת לעומקו של האימון האישי, זו גם לא הייתה כוונתה וודאי שמראש היא כיוונה לכתבה מגמתית, וזה בסדר גמור, היא עושה את עבודתה מה שאותי מעודד שהיא בכלל בחרה לעסוק בנושא הזה נושא האימון האישי מדליק אותה היא מזוהה איתו היא כתבה כתבה בנושא האימון האישי היא התראיינה בטלויזיה בנושא האימון האישי זה לא משנה מה היא אומרת עכשיו היא כבר חלק מתחום האימון האישי בארץ ברכות לכולם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
האמת שזה היה:

"לא משנה מה יכתבו עלי בעיתון, כל עוד יאייתו את שמי נכון" מעניין שהפכת את המשפט מכתוב לנשמע.

HaraRa

New member
אני מסכים עם הנאמר בכתבה

קראתי את הכתבה, ואני מסכים עם הנאמר בה מתוך ניסיון אישי. הגעתי לתחום האישי משום שהבנתי שהאימון בניגוד לטיפול פסיכולוגי הוא מעשי ביותר, עוסק ביעדים ותכניות ברורות וסדורות ופחות עוסק בצדדים העמוקים החשובים אך הלא דחופים של הנפש. והלא כשכואב הראש כדי שאפשר יהיה לטפל טיפול עמוק צריך קודם כל לסלק את הכאב וליצור קרקע טובה. הייתי צריך נואשות כלים וטכניקות מעשיים לניהול הזמן והשגת המטרות שלי, ואת זה חשבתי שאמצא בתחום האימון. נשמע טוב על הנייר, פחות טוב במציאות. קודם כל קשה לדעת למי לפנות. מכיוון שהתחום לא מי יודע מה נפוץ אין המלצות. יש פה אלמנט גדול של הימור (פגישת ההיכרות של שעה היא לא זמן מתאים לדעת האם המאמן מתאים). כל מאמן הרי מפרסם את עצמו. אבל זה עוד מילא(אפשר ליפול גם על פסכולוג לא טוב, אם כי הסיכוי נמוך יותר כי אפשר להסתמך על המלצות). נפגשתי עם שלושה מאמנים: אחד מהם תקע לי בראש שאני לוקה בהפרעות קשב וריכוז והפיל לי את הביטחון העצמי לקרשים. אחרי איבחון התברר ש"הפרעות הקשב" נובעות מהסחות דעת רגשיות ופסיכולוגיות ואין בהן אלמנט נוירולוגי. השני רק דיבר על כמה שהוא מבוקש וכמה הוא עושה לי טובה בכך שהוא עושה לי מחיר של 200 שקלל לפגישה כי מאתגר אותו לעבוד עם מישהו בגילי(הייתי בן 16). אין הרבה מה לסמוך על אדם שכל הזמן דואג להזיכר כמה הוא מבוקש וכו', ברור כמובן למה. השלישי שיצר בי רושם חיובי בפגישת ההיכרות הוא זה שהמשכתי איתו גם הלאה כמה פגישות. אני חייב לומר שהתרשמתי שלא כל כך אכפת לו ממני, הוא תמיד בתחילת הפגישה הניח שעון על השולחן ועזב בדיוק אחרי שעה. הוא לא היה זמין בין הפגישות. מתוך אילוצים שונים פגישתינו האחרונה נדחתה, וכשראיתי שהוא לא יוצר קשר הבנתי שכנראה לא אכפת לו ואין סיבה להמשיך את האימון. הוא לא יצר איתי קשר מאז. מתוך נסיוני, האימון האישי במתכונתו הנוכחית לוקה מאוד מאד בחסר. את האלטרנטיבה שהוא נותן- נתינת כלים מעשיים להשגת יעדים אפשר לעשות במסגרת של טיפול פסיכולוגי, בנוסף לעבודה עמוקה ויסודית על נפש פגועה, באופן משולב.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תגובה בנושא אימון

כדי לא להשאיר את ההתנסות שלך באויר, אנסה להתייחס. כמו שאתה אומר, אפשר ליפול על מאמן לא טוב או על פסיכולוג לא טוב. על מאמנים כבר אפשר לקבל המלצות - זה כבר לא נדיר כל כך עכשיו. הרבה מאמנים גם מאפשרים פגישת הכרות חינם כדי לאפשר את ההתאמה הטובה ביותר. מצער לשמוע שפגשת אנשים לא מקצועיים ולא מתאימים. זה אינו מלמד על כלל המאמנים. כל המאמנים שאני מכירה (כנראה שיש אחרים שלא) זמינים למתאמן בין הפגישות לפי הענין והצורך. אימון אישי לא מתאים לכל אחד - בוודאי שיש מקרים שבהם טיפול פסיכולוגי נכון ומתאים יותר. לטעמי אימון מתאים רק למי שלא מעסיקות אותו סוגיות נפשיות מעמיקות ושיש לו אנרגיות וכוחות מסויימים. זה סוג אחר של עבודה וטיפול וכל אחד צריך לבחור את המתאים לו. אימנתי מספר אנשים שבאו אלי אחרי שמיצו או היו מאוכזבים מטיפול פסיכולוגי. גם הכיוון הזה קורה, ולא רק אכזבה מאימון. אני מקווה שאתה מצאת לך את הכיוון הנכון לעבוד על הנושאים שלך, עם אדם מתאים ומקצועי.

למעלה