קדישמן והכבשים

אני חושבת שאת מידי צעירה ,

ולא למדת מספיק ואין לך נסיון באומנות, את זה אני מסיקה מהתשובות שלך ,אם תמשיכי ללמוד אומנות לעומק כמה שנים טובות ותעבדי בזה, במשך השנים דעתך תשתנה. התשובה שלי היא לא רק לגבי קדישמן, אלא על דעתך לכלל אומנות !!!
אני למדתי ועסקתי באומנות מעל 40 שנים , כך שאני קצת יודעת מדוע עניתי לך כך !

roni yoffe

New member
ואני חושבת

שזה שלמדת על "כמה יוצרים כמו קדישמן הם מדהימים" זה לא אומר שזאת האמת.
זה אומר שאת למדת ושיננת את מה שהמורים שלך שיננו כי זה מה שהממסד האכיל אותם כדי להמשיך ולקיים את המסחר המדהים בשוק השלישי בגודלו בעולם.
הצלחה כלכלית של אדם לא מכשירה אותו כאמן. ולא את יצירתו כאומנות.
והצלחה כלכלית זה הדבר היחיד שניתן לזקוף לזכותם של יוצרים מודרנים כאלה - הצלחה בזכות יחסי ציבור מעולים - ולא מעבר לזה.

אין לי צורך להקשיב לאוצר בתערוכה/מוזיאון כדי לדעת מה אני רואה מולי.
כמו שאין לך צורך להקשיב למבקר מסעדות כדי לדעת אם האוכל טעים לך.

התנשאות כמו "את צעירה מידי מכדי להבין את גדולתו של קדישמן" היא ריקה ואין לה בסיס.
לא צריך להיות מעל גיל 10 כדי להבין שהוא מצייר ברמה נמוכה או שאין בכבשים שלו ולא כלום. (וגם אני מדברת על שאר היוצרים המודרנים הדומים לו בערכם)
ובתכלס, מה חשבת, שאת תגידי לי "את צעירה מכדי להבין" ואני פשוט אראה את האור? אשמח לראות/לקרוא מה עומד מאחורי ההתרברבות הזאת בידע ובניסיון שלך.

את מוזמנת להביא לכאן פרשנויות וסימוכין כדי לבסס את עמדתך.
אולי נלמד ממך משהו.

היה כדאי שתקראי עוד פעם מה שכתבתי,

לפני שאת משיבה, כל הדברים שעשית עם מרכאות כפולות , לא אני אמרתי , אלא הן פרי דמיונך !, וחבל שאינך יודעת לקבל בקורת בונה !!
אין זה מקום שאכתוב לך "פרשניות וסימוכין", אני רק מקוה , שעם השנים גם את תלמדי להאריך עבודות של ציירים למיניהם !
נכון, לא כל אחד שיודע למרוח צבע, הוא צייר ! גם יחסי ציבור חשובים, עם יש להם בסיס !

roni yoffe

New member
זה בדיוק המקום לסימוכין והצדקות

ביקורת בונה?
"כשתגדלי תביני"
או "אני רק מקוה , שעם השנים גם את תלמדי להאריך עבודות של ציירים למיניהם" או "אני חושבת שאת צעירה מידי ולא למדת מספיק ואין לך ניסיון באומנות"
(ואלה הם הציטוטים המדוייקים שלך)
היא לא ביקורת בונה.
למען האמת היא אפילו לא ביקורת
היא התנשאות. ודבר בה לא בונה, כי לא נתת לי שום עזר או כלי או דרך שבה אוכל באמת "לגדול ולהבין" את מה שאת מנסה לומר.

ונכון לא כל אחד שמורח צבע הוא צייר,
וקדישמן לא יודע אפילו את זה. לא לאחוז במכחול, לא לשים צבע ולא דבר הקשור בציור או באומנות. (וכמוהו בטח עוד כמה יוצרים שאת מעריכה כמו פולוק, קנדינסקי,נגוטמן,מירו,בוייס וכן הלאה...)
ליחסי הציבור שלו יש בסיס, בסיס כלכלי מעולה שאנשים כמוך, שהם קורבנות לממסד רקוב, ממשיכים לבסס ממש כמו שאת עושה כאן.

נשאלה כאן שאלה
למה הכבשים של קדישמן מקבלות את הילת ה"אומנות" שלהן.
אני הסברתי את דעתי.
את מוזמנת להסביר את טענתך.
עני לפותח הנושא על השאלה - למה זה כל כך מצליח? למה זה מקבל הילה של יצירת אומנות? למה זה נמכר מחירים כאלה?
האם יש לך תשובה מעבר ל"כי זאת אומנות!"?
(כי זאת לא. ואת מוזמנת כאן בשמחה לנסות ולהוכיח אחרת)

אני, שלא מבין ולא מתיימר להציג את עצמי

כאחד שכן, מחכה לקרוא מה תהיה תגובתה של הקוראת בכבשים

למעלה