קדימה לכלא?

קקטוסץ

New member
עמרי, תביא סבון נוזלי.

"רק בצומת תקפו את בית המשפט: בהתחשב במצבו של אביו, היו עדיפות עבודות שירות". כי הרי כך היו מתייחסים לכל עבריין ומקלים על דינו בגלל שאבא שלו אלכוהוליסט או אימא שלו נרקומנית או אחותו פוסטמה מפונקת מפיתוח או סבא שלו מאושפז עם דלקת ריאות חריפה וללא טחול.

למען האמת כן.

קוראים לזה נסיבות מקילות. מה רע בזה? את תתייחסי אותו דבר לשודד ולשודד שגנב כי אבא שלו אלכהוליסט? לטעמי יש מקום לאיפה ואיפה. זה משפט ולא תורה מסיני. והשופטת גם התייחסה לזה ולכן ירצה את עונשו רק החל מספט'.

קקטוסץ

New member
כן, בטח.

אלו שמקורבים לשלטון או אלו שטחונים אחוש' בהחלט נהנים מנסיבות מקילות (בארץ משתלם להיות חבר כנסת, עובד חברת חשמל ואנס). הייתי מבינה שימוש בנסיבות מקילות אם את העברות היה מבצע בזמן ששרון מאושפז. אבל את העבירות ביצע כשאבא שלו היה בהכרה מלאה והתלוצץ לא רק עם רופאיו. אם כי מצד שני, דין שבועת שקר ועבירה על חוק המפלגות אינם כדין רוצח או שודד. נתנו לשרון חצי שנה? נו, איזה יופי!

לא צריכים לתת לו כלום.

רק שיביא את ששה המיליון שעבר איתם על חוק מימון המפלגות לקופת המדינה. פלאס קנס, פלאס ריבית והצמדה, פלאס ביטול פנסית חבר הכנסת שלו, פלאס מניעה לאייש בעתיד כל תפקיד ממשלתי. ועבודת שירות של תקופה מסויימת. למה שישב בכלא? הוא לא מסוכן לציבור. העונש מגיע לו כי הוא עבר על החוק והשופטת צודקת בטענתה "למען יראו וייראו", אבל מבחינה רציונאלית לדעתי פושעי צווארון לבן אינם צריכים לשבת בכלא (אולי להחליף למעצר בית ללא תנאים). אבל בצווארון לבן לא מתייחס לאלה שמעלו במליונים והביאו לפת לחם אנשים רבים, או הלבנת מס מכספי סחר באדם. הבעיה היא שאת אלו שמסוכנים לציבור, האנסים והרוצחים שולחים לחופשי, או מכניסים אותם לכלא ללא כל מערכת שיקום (כך שהחופשה הראשונה שלהם הם חוזרים לאנוס). ולא, הנסיבות המקילות הן גם כיוון שכביכול תפסו ממנו "שעיר לעזאזל" כי הוא בנו של ראש הממשלה. בכל אופן, כל הכבוד לשופטת. עכשיו צריך להכניס עוד רק כמאה חברי כנסת אחרים למקום סגור, לנעול ולזרוק את המפתח.

toxic2004

New member
120

את כולם. לא צריך אותם. מושחתים נמאסתם. את המפתח לתת לאולמרט הוא כבר ידע טוב מה לעשות עם זה...

קקטוסץ

New member
../images/Emo45.gif

תגידי, את חושבת שאם נשמיע להם מספיק פעמים את עליסה בארץ הפלאות הם ישתקמו ויחזרו למוטב?

אני חושב ש"יראו ויראו"

זו עילה מספיק טובה להכניס אדם לכלא, אם הוא עבר בצורה כ"כ גסה על החוק. ישראל עברה בשנים האחרונות תהליך מאוד מסוכן של אוליגרכיזציה, ואני שמח שהחליטו סופסוף לנקות את האורוות. עבירות של שחיתות שלטוניות אינן עבירות צווארון לבן רגילות, הן איום על הדמוקרטיה.

בחייך.

אם זו השחיתות השלטונית שלנו וכך מתבצע "ניקוי האורוות", מצבינו כביר ורק נותר לנו להודות לאלוהינו האתאיסטים על הכנסת הנהדרת שזכינו לה, בין גדת הירדן והים. In Sharon we trust

אם כי

הקשר גורדי הזה, בין הון לשלטון מתבטא כאן בצורה יוצאת מן הכלל, שאלמלא יש לך כמה מיליונים בכיס או ברי השגה, אינך יכול להבחר אפילו לגזברות ועד הבית. אבל לא נדמהל י שאתה בין אלו שיוצאים יותר מדי נגד הפלוטוקרטיה הזו (ד"א, בטח דוד ישמח לקרוא לזה "שוק חופשי" או לחילופין "תוכים שמגרדים את הגב..". אז הנה דוד, הקדמתי אותך! האה, אין צורך להגיב).

iknow

New member
איך לא עלית על הסתירה בדברי?

זה כמו לומר "אני שקרן" יש לך פסיכומטרי עוד פחות משבוע, young lady!

tאת באמת מאמינה בשטויות שאת אומרת?

(בהנחה שיש להן משמעות כלשהי, כמובן). הקשר בין הון לשלטון בישראל הוא הרבה פחות הדוק ממה שמקובל לחשוב. מי שחדר למערכת הפוליטית בשנים האחרונות לא היו בעלי הון אלא בעיקר נסיכים מהעולם התחתון. נורמות של שוחד יכולות להתפתח גם במקומות בהם לא כולם מליונרים. כמו כן: 1. אני זה שמדבר על תוכים. 2. סתם כתבת את ההודעה הזו כדי לנפנף במילה "פלוטוקרטיה". 3. התגובה של דוד היתה, כרגיל, לא מצחיקה ונטולת כל תחכום.

iknow

New member
מתן עונש בלתי פרופורציוני

לעבירה הוא איום על מערכת המשפט ועל מעמדה. תחושת חוסר צדק לא גורמת לרצון להתיישר. עונש הוא דבר נחוץ וחשוב, אך שלא יהיה בלתי פרופורציוני. אני לא בדיוק מכיר את הפרשה של שרון יותר מידי אז אני לא יודע אם העונש מוגזם, אבל התחושה היא שמדובר בעונש מוגזם.

gil levi

New member
לדעתי זה לא צודק

להעניש אדם בחומרה יתרה "למען יראו ויראו". צריך להבדיל בין מקרה שבו המדינה מחליטה להחמיר את העונש הניתן לעבירה מסוימת למען הרתעה, לבין מקרה שעבריין מורשע מסוים מקבל עונש חמור יותר מן הנהוג רק בגלל המצב הנוכחי שבו רבים עוברים עבירה דומה. זה לא צודק שאותו עבריין יסבול מעונש חמור יותר בגלל מעשיהם של אחרים (שאותה עבירה נעשתה נפוצה), גם אם החברה יוצאת מכך נשכרת.

למעלה