קדחת קרציות

דונלה

New member
קדחת קרציות

שלום,

הכלבה שלי בת 8.5. לברדורית מעורבת ענקית ששוקלת 45 ק"ג.
לאחרונה התגלתה קדחת קרציות (במקרה לפני ניתוח) שבאה לידי ביטוי בטסיות נמוכות בדם ובקיט ארליכיה חיובי.
שלושה שבועות של דוקסילין לא עזרו כלל.
קיבלה לפני שבוע זריקה של למיזול וגם היא לא עזרה עדיין. בעוד מס' ימים תקבל זריקת המשך.
לא היו כל סימנים לקדחת. מתפקדת כרגיל.
נכון לאתמול כמות הטסיות 53,000.
אתמול עברה עקירה כירורגית כפולה (מסכנונת), וזאת לאחר שבוצע משטח דם שהביא למסקנה שכמות הטסיות מספיק גבוהה לצורך הניתוח. הווטרינר אומר שזה מעודד.

למקרה שגם הלמיזול לא יעזור, מה עוד ניתן לעשות כדי להתגבר על המחלה?
מיותר לומר שאני מודאגת מאוד...

דונלה

New member
פרט חשוב נוסף

הסיבה לעקירה הכירורגית היא אבצס גדול בשורשי השן.
האם ייתכן שעובדה זו קשורה איכשהו לכך שאין שיפור ברמת הטסיות?

קדחת קרצית

קודם כל - טוב שעשו את בדיקת הדם.
האם רמת הטסיות לפני הדוקסילין היתה גם סביב ה - 50.000 ? זה נמוך בהחלט אבל לא מאוד.
האם למעט דוקסילין קיבלה סטרואידים ?
איך שאר ספירת הדם - מעניינים גם התאים האדומים (מספר ומראה במשטח) וגם התאים הלבנים ?
האם היו סימנים אחרים למחלה ? (חום, הגדלת קשרי לימפה, הגדלת טחול).

במקרה של כלבה שטופלה נכון כנגד קדחת קרציות הייתי שוקל ברור מקיף יותר לגבי מקור הירידה ברמת הטסיות. אמנם בארץ קדחת קרציות היא הגורם הנפוץ ביותר לירידה ברמת הטסיות, אך לא היחידי. בעולם הרחב דווקא מחלות של מוח העצם ומחלות אוטואימוניות נחשבות לגורם העיקרי לירידה ברמת הטסיות.

כיוונים אפשריים להמשך אבחון:
1. שליחת בדיקת PCR לארליכיה (הטפיל שגורם למחלה)
2. דגימה של מוח העצם. על פניו אני נוטה דווקא לכיוון הזה, אם כי לא ראיתי את הכלבה.

אני לא ממליץ על מתן סטרואידים לפני דגימה של מוח עצם, כי זה עלול להשפיע על התוצאות.

ועוד שתי הערות:
1. אני יודע שבדיקת נוגדנים היתה חיובית, ובכל זאת אני ממליץ על בדיקה אחרת. זאת משום שאף בדיקה אינה מדוייקת לחלוטין, בוודאי לא בדיקת נוגדנים.
2. האם יתכן שמספר הטסיות הנספר במכונה איננו אמיתי והמשטח מראה רמה גבוהה יותר של טסיות ? זו טעות נפוצה שיכולה לשנות את כל התפיסה שלנו.

נשמח לעדכון,
אסף

דונלה

New member
תודה אסף, להלן מס' תשובות

לפני הדוקסילין רמת הטסיות היתה 60,000.
בדיקת דם אחרי הדוקסילין הראתה 80,000. ואילו ביום הניתוח (כעשרה ימים אחר סיום הדוקסילין ושבוע אחרי זריקת למיזול) 53,000.

לא קיבלה סטרואידים.

לא היו סימנים אחרים למחלה - חום, תשישות וכו'. הוטרינר לא בדק קשרי לימפה או דברים אחרים.

ביום ראשון יש לנו תור לזריקה נוספת של למיזול ובאותה הזדמנות אעלה בפני הוטרינר את ההמלצות שלך.

אם יש לך טיפים נוספים, אשמח.

למעלה