קדחת קרציות

babaluna

New member
קדחת קרציות

שלום,
לכלבה שלי יש קדחת קרציות מטופלת עם דוקסילין,נראת בסדר,אוכלת,שותה,קצת יותר עייפה מהרגיל אבל לא משמעותי.
זה התגלה במקרה כשהלכתי לווטרינרית בגלל צליעה. קבעתי לכלבה תור לצילום לפני שידענו שזה קדחת בוודאות,והשאלה שלי אם אפשר לטשטש אותה כשהיא חולה ומטופלת או שיש בזה סיכון ? התור הוא לקראת סוף הטיפול בדוקסילין אם זה חשוב לדעת.

תודה רבה מראש!

sapirdvm

New member
מה חושבת הווטרינרית שלך?

איך התגלתה הקדחת? האם יכולה להביא את כל הנתונים כולל גיל הכלבה ומצבה-מה חושבים שגורם לצליעה, כדי שנוכל להתייחס יותר במדויק?

babaluna

New member
תודה על המענה

יש לי בורדר קולית בת שנה ועשרה חודשים,אני עושה איתה אג'יליטי ובאימון האחרון היה נראה לי שהיא עשתה תנועה לא נכונה עם הרגל ומאז היא צולעת,לא משהו קיצוני אבל אני רואה,היא פעילה ,מבחינתה להמשיך הכל כרגיל,אבל היא בורדרית ככה שזה לא ממש חוכמה.אני מפחדת שזה משהו מהאגן או נזק רציני יותר בגלל זה נקבע צילום.
כאשר הלכתי לבדוק את הרגל,מדדנו חום והיה לה חום וגם בלוטות לימפה נפוחות כך שנלקח דם ומתן דוקסילין (בגלל שיש עליה לעיתים קרציות :( למרות קולר ואמפולה ) וכמה ימים אחרי זה הגיע תשובה חיובית,אז עכשיו אנחנו ממשיכות עם התרופה.
עדייו לא שאלתי את הווטרינרית שלי על הצילום,הייתי שמחה לשמוע חוות דעת נוספות,כי כמובן שאני לא רוצה לגרום שום נזק לכלבה.היא אוכלת ושותה כרגיל,במשך היום ישנה יותר מהרגיל,אבל אני לא יודעת אם זה מהמזג אויר או כי היא עייפה יותר,ואחר הצהרים היא איתי בחווה סוסים שאני עובדת,פחות פעילה מבדרך כלל,אבל עם מצב רוח טוב.
שוב תודה

sapirdvm

New member
עקרונית אין בעיה

לצלם כלבה בטישטוש גם אם חולה.
(מרבית הפרוצדורות בהרדמה הן באנשים והן בחיות נעשות במי שחולה וזקוק לטיפול)
האם מאז שזה קרה עד היום יש שיפור בצליעה? האם את מצליחה לגרום לה לנוח יותר (בורדרית צעירה זה בעיה)?
אני חושב שלו היה שם שבר או פריקה של מפרק האגן, הצליעה לא היתה משתפרת, והיתה מאד קשה עד כדי אי דריכה.

babaluna

New member
תשובה

אני לא חוששת שיש שם שבר או פריקה של מפרק האגן,אני יותר חוששת שיש שמה משהו מיבני שיוצר את הצליעה,אבל אני אהיה יותר חכמה אחרי הצילומים כנראה.
הצליעה נראת פחות או יותר אותו דבר,לא משהו דרסטי.זה נראה כאילו זה מגיע "מלמעלה" של הרגל.
היא נחה יותר כי היא עייפה קצת יותר,אבל לא לרוץ לגמרי זה לא אפשרי מבחינתה.מקווה לטוב.

תודה רבה !

למעלה