קדושת החיים

Dark Muse

New member
קדושת החיים

האם דתי או חילוני שמאמין באלוהים ובעולם הבא, מקדש את חייו כמו האתאיסט? רבים מדיוני עם חבריי לכיתה היה "למה באת לעולם? בשביל למות וזהו?" אני נוהג לענות להם בציניות שכיאלו "לא, באתי לעולם בשביל למות ואז אני אלך לעולם הבא שאני לא יודע אם הוא קיים והגיוני שהוא לא" גרם לי לחשוב שבעצם מאמין לא מקדש את חייו, הם מוכנים למות למען עולם הבא מובטח על ידי אנשים שבעצמם לא יודעים אם יש עולם הבא מה שאומר, מה מבדיל מוסלמי ויהודי? שניהם ימותו למען האלוהים (וכמה פעמים אמרו לי "במה אני שונה ממוסלמי?" שזה מצחיק מאוד כי הם הרבה יותר דומים ואני השונה והם לא שמים לב) אתאיסט חי בשביל לחיות ולמצות את חייו דתי או מסורתי נראה שערך החיים הרבה יותר נמוך כיון בעניו העולם הבא הוא העולם הטוב.

Diavitus

New member
יפה שעה אחת של תשובה בעולם הזה"

מכל חיי העולם הבא" משפט זה מופיע במשנה במסכת אבות, שאמנם העולם הבא הוא עיקר אבל בחיים בעולם הזה האדם קובע איך יראו חייו בעולם הבא ולכן האדם המאמין יקדש את חייו בעולם הזה כדי שלעולם העיקרי, העולם הבא, יגיע מוכן, ודווקא אדם שחושב שהוא חי רק בשביל העולם הזה מרגיש שאין לו סיבה לקדש את חייו כי הם אוטוטו נגמרים ולמה להתאמץ. ואני בטוח שגם האתאיסטים מודים שמבחינה מוסרית חרדי אמיתי שמפחד משכר ועונש )ויש בודדים כאלו( מתנהג הרבה יותר טוב מכל אתאיסט שאין לו ממה לפחד או סיבה אחרת להיות מוסרי חוץ מסיבות חיצוניות כמו משטרה וכד`

Diavitus

New member
אני לא מאמין. אבל

אני יגן על המגזר שממנו באתי ויציג את החלקים הטובים שבו גם אם הם מבוססים על שגיאה. כגון הערבות ההדדית והמוסריות הגבוהה יחסית.

Dark Muse

New member
לדעתי אין קשר בין פשע

לאמונה... אני לא מכיר הרבה אתאיסטים שהם פושעים או לא מוסרים (אני לא מכיר הרבה אתאיסטים בכלל, אבל אלו שאני מכיר הם בני אדם מאוד נחמדים שמתנהגים הרבה יותר טוב ממאמינים למינהם) אבל לעניין אתאיסט לא מאמין בעולם הבא, לכן ערך החיים הרבה יותר גבוה משלו הדתי שמאמין בעולם הבא רואה במוות כחלק מהחיים לכן החיים הם בסך הכל רק מעבר אבל מה אם הוא טועה?

Charles Darwin

New member
יש מה שנקרא...

"מוסר פנימי"...וזה בכלל לא קשור למשטרה ו/או לאמונה. לפי מה שאמרת, דווקא המוסריות של החרדים היא החיצונית. מה ההבדל בין לפחד מהמשטרה לבין לפחד מאלוהים
לך לבתי הכלא ותשאל את האסירים אם הם מאמינים או אתאיסטים. מעניין מה יגידו...

בּאהבה

New member
../images/Emo143.gif../images/Emo143.gifיחי ההבדל הקטן!!!!!!!

כשחרדי עושה מעשה טוב זה בגלל שהוא מאמין שזה שיצר אותו וקורא אותו כמו רנטגן כנראה יודע מה שהוא אומר!!! כשחילוני עושה מעשה טוב זה בגלל שהלב שלו טוב!!! ולכן נותן לגיטימציה לרוצחים והפושעים כי הם אומרים: "הלב שלך טוב ושלי לא! מה לעשות? ולכן מגיע מצב שעכשיו זה רשמי!!! הגופים המוסמכים מודים שהפשע השתלט על השלטון!!!

L7

New member
איך דתי מצדיק שואה יכול להיות טוב?

למעלה