הבדלים בין השיטות
שלום ננדין. סיסטמה ריאבקו שאני מלמד מתבססת על פיתוח המודעות של האדם לעצמו. זה נישמע מרחף במילים אז אני מעדיף לתת דוגמה. קחו את עצמכם על האגרופים (מרפק ופרק כף היד בקו אחד כדי למנוע מתח או פגיעה) והישארו במצב של שכיבת סמיכה 10 דקות. כל אחד מתמודד עם תרגיל כזה אחרת והנתיבים שהשיטה באה לפתוח הם כלליים ומיועדים לתת לתלמיד לפתוח את האינטואיציה שכבר יש בוא כדי שימצא את הפיתרון שטוב עבורו. השיטה שמה דגש גדול מאד על הנשימה כתחילת כל תנועה. על הנשימה כמקור הכוח והחופש בגוף. באמצעות כל מיני תרגילים שהמורה יוצר לאותו רגע ואני מעולם לא חוזר על שיעור אנו מפתחים מודעות כך שתלמיד יוכל להשתמש בנשימה שלו גם במצב לחץ וגם במצב רגיל ולחיות טוב יותר. אלמנט אחר הוא מתח בגוף והמודעות אליו. נסו לכווץ כל שריר בגוף ולשחרר יחד עם הנשימה (פנימה כיווץ ונשיפה שחרור עם שינויים כדי שתוכלו לבצע כל פעולה בכל שלב של נשימה) ואז נסו להגביר את המודעות שלכם למתח בגוף כדי שתוכלו באופן פעיל להשתמש בוא. לדוגמא אם אדם תופס אתכם בתפיסת דוב ואתם מתקשים מפחד או הפתעה לאחר שהחביקה הושלמה יהיה לכם פחות מרחב תמרון ביניכם על מנת להשתחרר. אם תתקשו מרצון (רק אפשרות אחת ואתם תחליטו מתי היא מתאימה) הבן זוג או היריב ירגיש מכאנית שהיעד שלו הושג ויתקשה בחביקה שלו כשלכם עוד יש מרחב תמרון פנימי. ישנם עוד שני עקרונות של יציבה או alignment ותנועה טיבעית שאסביר בפעם אחרת והכוונה היא להגיעה למצב שהאינטואיציה שלכם עובדת גם בתנועה ומתח. סיסטמה קדצניקוב שונה בדגש שלה על ביו מכאניקה. השיטה נותנת לך הרבה ידע טכני ותרגולים בסיסיים ובעצם נותנים לך חלקים ואתה מרכיב את החבילה הכי מתאימה לך ממה שאתה מקבל. בסיסטמה ריאבקו אתה או את מקבלים מכחול ואתם מצירים לבד. ישנם גדולים מימני בשיטה כמובן ואני תמיד רואה את עצמי כתלמיד קודם ואז כמורה ופרשנות זו היא דעתי בלבד. שרון סיסטמה ישראל