קב"ן

log02

New member
קב"ן ../images/Emo101.gif

מישהו יודע תוך כמה זמן מרגע שחייל מבקש פגישה עם קב"ן על המפקד שלו לתת לו פגישה כזאת ?

תלוי...

בכמה מהר אתה מביא את הטופס 103 (הפנייה לרופא מומחה - במקרה זה קב"ן) מרופא היחידה שלך... ש.צ.

zazaza

New member
קב"ן/

מפקד שחייל פנה אליו בדרישה לראות קב"ן חייב להפנותו לרופא יחידה בצרוף חוו"ד מפקד בתוך 14 יום, במקרה והמפקד חש כי ישנה סכנה לחייו של החייל או לחיי הסובבים אותו חייב להפנותו מיידית. אם אני לא טועה, זו הפקודה. יכול להיות שאני טועה אבל זה דורש בדיקה במשרד...

log02

New member
חבר´ה קדימה

אני צריך תשובה מדוייקת דחוף.

kitty

New member
אם אני לא טועה...

בעצם, אני לא בטוחה בכלל בגלל שביחידה שאני משרתת בה חייל חייב לראות קב"ן תוך 24 מהרגע שהוא מבקש.. מקסימום 48 שעות.

kaban

New member
הפנייה לקב"ן

על פי הפקודה הגורם שמפנה חיילים לקב"ן הוא רופא היחידה וקצין העיר ולא המפקד אם כי המפקד הוא חוליה בדרך אל הקב"ן היות והוא מצייד את החייל בחוות דעת מפקד והוא במקרים רבים זה שקובע תור לחייל אצל קבן היחידה או במרפאת המומחים. הראשון אצלו צריך לעבור החייל הוא רופא היחידה המצייד את החייל בהפניה. אם על ההפניה לא רשום דחוף אזי המפקד חייב לקבוע תור לחייל לקבן בהקדם האפשרי. אין ציון בפקודות תוך כמה זמן אך בהחלט רשום כי יש להפנות את החייל בהקדם. אחת מהסיבות לכך היא להגביר את אחריות המפקדים לחיילים. לעיתים העיקוב לא נובע מהמפקד היות ולעיתים נוצר לחץ רב במרפאות לבריאות הנפש ותור לחייל נקבע שבועיים או אפילו שלושה מהיום בו התקשר המפקד. מפקד המעקב את החייל יתר על המידה חורד ממה שרשום על טופס ההפניה - תוך 14 יום.

למעלה