קב"א 55 דפ"ר 80 זה טוב?

ThunderBird

New member
אני לא חושב שיש "הכי גבוה"

אממ.. למיטב זכרוני אם אתה מעל גיל 15, הכי גבוה שאתה יכול לקבל זה 190(בערך) אבל בעיקרון, לילד בן 3 שפותר תרגילים ברמה של ילד בן 9 יש איי קיו 300(לא שמעתי על מקרה כזה, ולא יודע כמה זה אמין). בכל מקרה הממ.. שוב התבלבלתי. די. בוא נסגור שזה בסביבות המאתיים, לאדם עם האיי קיו הכי גבוה יש 182 כמדומני(ולא, זה לא אינשטיין. לאיינשטיין היה 168, ולא 200 כמו שנהוג לחשוב).

ko3

New member
אני קראתי על אדם שיש

לו IQ של 195, נאמר גם ש IQ כזה נמצא אצל אדם אחד למיליארד בערך וכיום ידועים רק 3 אנשים כאלה.

Shaldagon

New member
אני עשיתי מבחן IQ באנגלית

יותר נכון מיני מבחן IQ באנגלית (35 שאלות), וקיבלתי 122...

YtseJam

New member
יש פה שתי שאלות

א) מה הIQ הכי גבוה שיכול להיות לאדם ב) מה הIQ הכי גבוה שמבחן IQ יכול למדוד. לגבי א - ברמה העקרונית, לא מוגדר גבול עליון. הIQ אמור להתפלג נורמאלית עם סטיית תקן של 16, כל שתוכל לחשב, בהתבסס על אוכלוסיית כדור הארץ, מה אמור להיות הIQ הגבוה בעולם (מבחינה הסטטיסטית). מצד שני - זה לא נכון בקצוות. (ברור שזה לא נכון בקצה התחתון, כיוון שהוא מוגבל מלמטה, וזה גם לא ממש נכון בקצה העליון - החל מ 150 בערך, ההתפלגות מפסיקה להיות יפה). לגבי ב - תלוי במבחן. עד כמה המבחן הכי "חזק" יכול למדוד? אין לי שמץ של מושג.

LeaD18

New member
למרות שזה ירד במיקוד ../images/Emo8.gif

לא קראתי הכל, אבל רק בקשר להתחלה... אין כמה סוגי אינטילגנציה, האינטילגנציה מחולקת לכמה כשרים (מלשון כישרון...) ויש 7 סוגים :מהירות תפיסה, תפיסה מרחבית, תפיסה הגיונית, זיכרון, יכולת חשבונית, הבנה מילולית ושטף מילולי. ויש כאלה שאומרים,בכלל, שהאינטילגנציה לא מחולקת ומי שיש לא אינטילגנציה גבוהה יצליח, פחות או יותר, בכל התחומים... ובקשר למיבחנים, נכון שיש אליהם המון ביקורת, אבל הם דיי טובים ולא מודדים חרשנות, כי זה לא משהו שאפשר להתכוננן אליו...

YtseJam

New member
בלבול מוח

פוסט-מודרניסטי, זה מה שזה. כל העניין של שמונה עד עשרים, תלוי מה ואיך סופרים, סוגי אינטלגנציה וכו' הוא אמנם נורא פופולרי, אבל מבחינה מדעית טהורה, שווה ל |תחת| . (חבל שאין אייקון כזה באמת. צריך להציע לתפוז...) הIQ אכן נועד במקור למדוד את מידת ההתפתחות של ילדים, אבל אותו סוג של מבחנים נמצא מתאים גם כדי למדוד את ה"אינטלגנציה" של אוכלוסיה בוגרת, וזאת כיוון שהתפלגות תוצאות המבחנים הללו בכלל האוכולוסיה היא התפלגות נורמלית. ז"א, שאפשר, באופן טבעי, עפ"י תוצאה בודדת למצוא איפה אדם עומד יחסית לשאר האוכלוסיה, מבלי לנרמל את התוצאות. המבחן הזה ב-ה-ח-ל-ט קובע מהי מידת האינטלגנציה (IQ) של האדם, וזאת כיוון שהגדרת הIQ מבוססת על המבחן. כמובן שהוא לא נותן שום דבר כשמעוותים את הגדרת המושג כדי לכלול כישורי כדורגל, או מידת הצלחה בחיים. ובחזרה לנושא המקורי: הפסיכומטרי והפסיכוטכני אינם מבחני IQ, וגם אינם מתיימרים להיות. אבל, לפחות לגבי הפסיכומטרי, ולדעתי גם לגבי הפסיכוטכני, יש קורלציה די גבוהה בין הציונים לבין IQ. לכן, ניתן לאמר שהפסיכומטרי שקול במידה מסויימת למבחן IQ. Q.E.D

רגע.. אם אתה אומר ש.......

המבחנים של הפסיכומטרי והמבחנים של הקב"א הם על אותו עיקרון- אם לומדים שיטות מצליחים, אם מצליחים בלי שיטות זה מראה אל אינטלינציה.. אז איך אתה מסביר את זה שלפסכיומטרי למדתי וחרשתי והוצאתי פחות מ550, ולקב"א לא למדתי שום שיטות וקיבלתי קב"א גבוה -55... ?????

just4fun

New member
בקיצור!!! ../images/Emo36.gif

בואו נסכם שהמבחנים הפסיכוטכניים בלשכת הגיוס הם בדיחה מהלכת... זה אשכרה עניין של מזל. אני מכירה כמה וכמה אנשים שקיבלו קב"א 53 והחלום שלהם לנסות להתקבל לקורס טייס פשוט התפוגג בשנייה,בגלל מבחנים דפוקים שלא משקפים כלום. בעוד מצד שני,ישנם חבר'ה עם 55-56,שאני באמת באמת לא רוצה לתאר לכם את רמת האינטילגנציה [הכללית!] אליה הם משתייכים. אז די לנסות להשוות בין פסיכומטרי לפסיכוטכניים.

SoapSeller

New member
אנשים עם דפ"ר נמוך,

לא יעברו בכול מקרה את המבחנים של צ"א וירפ"א א', הם יותר קשים מהפסיכוטכנים. (בחלקים שחופפים, כמובן)

§Oren§

New member
הפסיכומטרי מוגדר כמבחן שבודק את

מידת ההצלחה שלך באוניברסיטה. זאת ההגדרה שלו. לא מבחן אינטילגנציה. המרכז הארצי לא טוען שזה מבחן אינטיליגנציה. אי אפשר להתעלם כמובן ולומר שאין קשר, כי יש קשר. אבל זה קשר מאוד בעייתי, כי הוא נכון רק בהפרשים גבוהים, וגם לא תמיד. אתה יכול לומר שמי שקיבל 750 קרוב לוודאי אדם בעלי כישורים לימודיים גבוהים, ומי שקיבל 300 קרוב לוודאי לא חזק באף אחד מהתחומים של הפסיכומטרי... שים לב שיש לך בפסיכומטרי תחום שמאוד בעייתי להגדיר אותו כמודד אינטיליגנציה. אנגלית. אנגלית זו שפה, ושפה זה דבר נרכש. אדם יכול להוציא 150 במתמטי ובמילולי, ולהוציא 50 באנגלית, כי הוא לא למד אנגלית בכלל... איך יראה הציון שלו? אז למה בכל זאת יש אנגלית בפסיכומטרי? כי כמו שאמרתי, הפסיכומטרי בא לבדוק את ההצלחה שלך באוניברסיטה, וכדי להצליח באוניברסיטה אתה צריך לדעת אנגלית... דווקא מתמטיקה לא... למה אדם שלומד מדעי החברה צריך לדעת מתמטיקה? במיוחד שידוע שיש אנשים שהצד ההומני אצלם יכול להיות חזק במיוחד, ואילו הראלי חלש במיוחד.

antizini

New member
בגדול צודק....!

הפסיכומטרי בפרוש לא מוגדר כבודק אינטליגנציה...גם המרכז הארצי לא טוען שכן! הפסיכומטרי נועד כמדד להערכה השכלתית של הנבחנים ומטרתו לדרג את בעלי סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר בהשכלה גבוהה...זה הכל!! וכן, ברור שיש קשר, אבל גם בבגרויות יש קשר ושם אף אחד לא טוען שזה מדד, זה קשר לא תלוי. ובשביל להסביר את זה לא צריך לכתוב הודעה שציטטו מאיזה ספר פילוסופיה משעמם...

mosquita

New member
תרשה לי לחלוק עליך...

יש לי 3 חברות שלקרוא להן "חרשניות" זה בלשון המעטה כבדה... התעודת בגרות שלהן מלאה במאיות. שלושתן קיבלו בפסיכומטרי בין 300 ל470... יש דברים שחרשנות לא יכולה לעזור להם. הקורס עוזר להעלות את הציון במקסימום 50-100 נקודות, לפי דעתי.

liz00

New member
בין המבחנים שהזכירו פה

האם הוא מדד לאינטיליגנציה או לא?

mosquita

New member
אני מניחה שכן...

למרות שזה ממש לא מדד לפוטנציאל לימודי. בגלל שבד"כ גם לא מתכוננים למבחנים פסיכוטכניים אז כנראה שכן.

NBGirl

New member
כן.. אבל לא באופן חד-משמעי..

זה עדיין לא בדיקת אינטיליגנציה, כי יש למשל מתמטיקה.. והצבא בודק למעשה את מה שהכרחי בשבילו לדעת על הבן-אדם. הוא רוצה לדעת מה יש לו מעבר לאינטיליגנציה- האם יש לו ידע במתמטיקה, האם הוא מבין וממלא היטב אחר הוראות וכו'..

לא נכון.....

פסיכומטרי בגדול זה עניין של חרישה.. וגם קטע של לחץ לדעתי.. שאלה אחת בדקה?! עובדה שכשעשיתי את המבחנים בבית.. בלי לחץ.. עם זמן כמובן.. השגתי ציונים הרבהההההה יותר גבוההים מהציונים שהשגתי במבחן עצמו.. אז לדעתי אני יותר מסכימה עם הקטע שפסיכומטרי בודק את מידת ההצלחה באוניברסיטה.. כי הלימודים באוניברסיטה מתמודדים עם חרישה, ולחצי זמן.. בעיקר

למעלה