קב"א 55 דפ"ר 80 זה טוב?

קב"א 55 דפ"ר 80 זה טוב?

כי סיפרתי להורים שלי על הנתונים שלי (55, 80) והם התנשאו ואמרו שלשניהם היה 56 90... פעם זה היה שונה? מה אני יותר טיפשה ופחות איכותית מההורים שלי בזמנם?

פשוט טל

New member
זה בסדר גמור...

לא נראה לי שיש משהו שאי אפשר לקבל עם נתונים כאלה... תקנו אותי אם אני טועה.

Some1here

New member
קודם כל המבחנים משתנים

ודרך הבדיקה משתנה (למרות שהציוד בלשכות נראה מאוד עתיק). חוץ מזה שממש לא נראה לי שאפשר לסמוך על קב"א כמדד לאינטליגנציה בטח שלא כאשר ההבדל הוא קטן כל כך...

N I R VA N A

New member
רוצה לדעת אם אתה יותר חכמה מההורים?

תעשי פסיכומטרי וככה תדעי... המבחנים בלשכת גיוס לא מספיק ברמה כדי לדעת אם את בן אדם אינטליגנטי או לא...

Some1here

New member
וגם זה לא המדד הכי טוב כי הוא תלוי

הרבה בכמה מתכוננים אליו...

פסיכומטרי??? מדד לאינטיליגנציה???

חבר'ה איפה אתם חיים??? פסיכומטרי אם הוא כבר מדד למשהו אז הוא מקסימום מדד לחרשנות נטו!!!

YtseJam

New member
זה מה ש...

...אנשים שלא הצליחו בפסיכומטרי אומרים.

liz00

New member
כמוני כמוך

גם לי יש קב"א 55 דפ"ר 80, וגם אצלי ההורים התנשאו ואמרו שיש להם 56 ו90. לכי תביני... זה ממש לא נשמע הגיוני, כי אף אחד מהם לא הגיע לתפקיד מזהיר. אולי בעבר הקב"א והדפ"ר לא היו חשובים. בקשר לזימונים, ממש אין לך מה לדאוג! אני קיבלתי עם הנתונים האלה שחקים ותלפיות.

NBGirl

New member
זה באמת לא משקף את האינטיליגנציה..

איך תסביר את זה שבעזרת קורס או למידה אפשר לשפר את הציון ??? הדרך הכי טובה לבדוק את זה זה מבחן IQ.. אם כבר..

SoapSeller

New member
אינטיליגנציה

היא מה שמבחני האינטיליגנציה בודקים. הפסיכומטרי היא בחינה שבודקת אינטיליגנציה. בדיוק כמו מבחן IQ.

antizini

New member
שטויות!!!!!

פסיכומטרי כבר ממש לא בודק אינטליגנציה! הוא בודק ידע...פשוט ידע באנגלית,עברית וחשבון! הבחינה בנויה ככה שהיא באה לבדוק רמת השכלה ב3 התחומים האלה...והיא לא בודקת מנת משכל(iq) שזה משהו אחר. ההבדל זה שבגלל שפסיכומטרי בנוי על כמה אתה יודע אז מי שמצליח בו זה או מי שחורש או מי שיש לי אוצר מילים שהוא הקנה לעצמו(דובר אנגלית/תולעת ספרים) ויש לו ראש מטמתי...דווקא הבחינה הפסיכוטכנית הרבה יותר דומה למבחן iq מפסיכוטכני

NBGirl

New member
הפסיכומטרי לא בודק אינטיליגנציה !!

ה- IQ: Intelligence quotient הוא לא משהו נרכש. לאחר התפתחות החשיבה ה- IQ שלך לא משתנה יותר.. אתה לא יכול לשפר אותו ע"י למידת מתמטיקה או לא יודעת מה..

SoapSeller

New member
נו באמת.

הפסיכומטרי מוגדר כמבחן שבודק אינטיליגנציה, ולכן אתם לא יכולם לערער על זה, זה ענין פשוט של הגדרה. ואי קיו הוא בהחלט דבר דינמי, תעשי מבחן אי קיו היום, ובעוד עשר שנים, או לפני עשר שנים, ותראי את ההבדלים. אם למישהו בא להגדיר אינטיליגנציה כתוצר של ידע, שיהנה, אין סיבה שלא.

ThunderBird

New member
בואו נעשה קצת סדר...

ישנם 8 סוגי אינטלגנציה...(כולן רשומות ע"ש אדוארד ג'נר.. בחור מעניין) ~מנסה להיזכר ב-8 סוגי אינטלגנציה~ מילולית, מתמטית, פיזית, מוזיקאלית, אישית, בין אישית, נטוראלית.. הממ.. לא זוכר את האחרונה אבל היא ממילא לא רלוונטית. פסיכומטרי בודק יכולת שינון(אינטלגנציה צילומית) ובודק אינטלגנציה מילולית ומתמטית באופן חלקי. לדוגמא, בחלק המתמטי, לכל סוג של תרגילים יש סוג מסויים של פתרון... אז מכאן מי שלמד איך פטותרים תרגילים יוכל לפתור 90 אחוז מהם בקלות... עם זאת, מי שלא למד ובעל אינטלגנציה מתמטית גם יכול לפתור את רובן בקלות, אבל השורה התחתונה היא-שינון. בקטע של העברית יש את העניין של זכירת מילים בע"פ, אבל בשביל לפתור בצורה ממש טובה את אממ.. שכחתי איך קוראים למשחקי מילים האלה(רופא:חולה ואז 4 אפשרויות לבחור מתוכן אחת בעלת קשר דומה בין המילים) צריך אינטלגנציה מילולית סבירה, מה שעדיין לא מראה על אינטלגנציה גבוהה במקרה של הצלחה.. כנ"ל בקטע של האנגלית. אז לסיכום, מי שלא למד לפסיכומטרי ומצליח הוא בעל אינטלגנציה מילולית ומתמטית גבוהה יחסית, ומי שכן למד ומצליח אנחנו לא יכולים לדעת(למרות שאם הציון שלו הוא ממש גבוה זה מעיד גם על האינטלגנציה שלו. יש גם את העניין של אינטלגנציה רגשית בפסיכומטרי, אבל לא נכנס לנושא הזה... כנ"ל לגבי המבחנים שבצו הראשון, ומבדקים פסיכוטכניים למינהם, למרות שבמבדקים הנ"ל באמצעות שינון שיטות אפשר רק שפר את התוצאות, תוצאות באמת טובות יקבלו אנשים שיש להם אינטלגנציה מילולית ומתמטית גבוהה(עדיין לא אומר שהם "אינטלגנטים", כי יכול להיות שבסוגים האחרים של האינטלגנציה הם די גרועים...). בקשר להודעה שמעלי... כן, איי קיו(בודק אינטלגנציה נטוראלית באופן טוב(זהו בעצם הכלי העיקרי לבדיקת האינטלגנציה הנ"ל) בודק אינטלגנציה מתמטית ומילולית גם באופן טוב, טוב יותר משאר המבחנים, אבל עדיין לא באופן מושלם. מבחן האיי קיו המדוייק ביותר מכונה "Culturaly Fair IQ test" מפני שהוא בודק רק אינטלגנציה נטוראלית ~אם אני לא טועה~) הוא מבחן דינמי, אבל לילד בן 10 ולמבוגר בן 20 יש מבחני איי קיו שונים... ועדיף לעשות מבחני איי קיו בגיל 10 בערך, שכן אז תקבלו את האומדן המדוייק ביותר של האינטלגנציה המילולית, מתמטית ונטוראלית שלכם. לילד בן 10 שעושה מבחן איי קיו ועונה ברמה של בן 14 יש איי קיו 140, וזאת הדרך המדוייקת ביותר להעריך(ע"פ השוואה בין גילים, כי אם גיל הנבדק\ת מעל גיל 15 ההשוואה כבר לא יכולה להתבצע). אממ.. אז לסיכום, אין מבחן אחד שיכול לקבוע עד כמה אתם אינטלגנטית, וגם כדורגלן מחונן הוא גאון(אינטלגנציה פיזית), אפילו אם הוא לא קיבל 780 בפסיכומטרי, ואם למוצרט(אינטלגנציה מוזיקאלית) היה קב"א 45 עדיין אף אחד לא היה מפקפק בגאונותו... וגם אם בכל 8 האינטלגנציות יש לאדם מסויים "ציונים גבוהים" זה עדיין לא אומר שהוא יצליח בחיים... כי יש גם מה שנקרא אינטלגנציה רגשית(כלולה בחלקה באינטלגנציה הבין אישית, אבל זה עדיין לא זה) וגם מזל.

SoapSeller

New member
הממ, הגזמת ../images/Emo3.gif

פירוט יתר, אני בכלל לא אכנס לזה, בעיקר בגלל שאני מסכים עם הרוב. מה שניסיתי להגיד, זה בדיוק מה שאמרת בסוף, אין דרך אחת להגדיר אם לאדם יש אינטיליגנציה גבוהה, יש יותר מדי סוגים של אינטיליגנציה. (ושוב, הפסיכומטרי בודק סוגים מסויימים) אבל אני חושב שאתה טועה בקטע של ההשוואות, כי אני חושב שהן יותר רחבות מלבן 10 שעונה ברמה של בן 14 יש אי קיו 140. (אם יש לך מקור לזה, אני אשמח לקרוא)

ThunderBird

New member
אני תמיד מגזים ../images/Emo3.gif

וגם אני מסכים איתך... כדי להגדיר אדם כ"אינטלגנטי" צריך הרבה יותר מכמה מבחנים מטופשים(ולכל החכמולוגים שיאמרו "זה מה שאומרים אנשים עם ציונים נמוכים", אז זהו, שלא). כמה פשוט שזה נשמע, ככה זה. איי קיו נמדד לפי הרמה היחסית של ההתפתחות לעומת אנשים אחרים.. עד גיל 15 זה ככה. מעל גיל 15 יש רמה אחידה לכולם, ולא זוכר את ההסבר המדוייק, אבל זה פחות מדוייק מבדיקת רמה יחסית לבני גילאים אחרים. גיל 10 הוא הגיל הכי קל לחישוב, וגם הכי מדוייק כי בד"כ לפי רמת ההתפתחות בגיל 10 ניתן לחזות את רמת ההתפתחות העתידית(למה לא לבדוק בדיוק בגיל 15? ממש לא זוכר, אבל יש לזה הסבר הגיוני). ומצטער, קראתי את זה ממזמן, ולא בנט, אז לינק אין לי

Alongi

New member
אחי נראה לי קצת התבלבת

בהתחלה אמרת שיש 8 סוגי אינטלגנציה, וששכחת אחת. זה יוצא 7. אח"כ בהמשך הסיפור שלך כתבת גם את סוגי האינטלגנציה:צילומית,רגשית ופיזית. וגם אם הרגשית נכללת בבין אישית זה יוצא ביחד 9 סה"כ. נכון שאני לא מבין ב
בנושא הזה, אז אולי תסביר את כמו שצריך שאני אבין כמה אינטלגנציות יש. וציון גבוה בפסיכומטרי=חרשנות נטו, נקודה.

ThunderBird

New member
אנסה.

שכחתי אחת, היא עדיין קיימת, אז ככה שיש 8 סוגי אינטלגנציה לא שלא נחשבים בתחום האינטלגנציה הרגשית. האינטלגנציה הרגשית זה תחום אחר לגמרי. אז אפשר לומר שיש 8 סוגי אינטלגנציה לא רגשית(למרותץ שאינטלגנציה בין אישית היא גם אחת מהסוגים של אינטלגנציה רגשית ~אני חושב~) וגם אינטלגנציה רגשית, שגם בה כלולים כמה סוגים. או שבכלל אפשר לומר שיש EQ ו- IQ, אבל זה פשטני מדי, או שלא. או שכן. טוב נו, באמת התבלבלתי קצת(זה מה שקורא שדברים לפני שנה מתערבבים לך במוח באי סדר מופתי(איך אי סדר יכול להיות מופתי? נשבע לך שגם אני לא יודע)).

למעלה