קב"א וקצונה

קבא כזאת יכול ללכת אם דפר כזה

כמו שדפר 50 או 40 יכול ללכת אם קבא 56 . אבל לא ניראה לי היגיוני ששלחו לה זימונים כאלה ללא קבא 52 לפחות.ועתודה זה כמו קצונה לפחות קבא 52 דפר 60

לא זה לא

אין דבר כזה קב"א 40, הקב"א המינימלי הוא 41. קב"א מושפע באופן ישיר מהדפ"ר ואצל בנות הדפ"ר הוא 60% מכלל הקב"א. כיוון שהבחורה ציינה שיש לה תעודת בגרות מלאה ו-12 שנות לימוד, עם דפ"ר 90 לא יכול להיות לה בשום פנים ואופן קב"א 51. אצל בנים העניין טיפה שונה כיוון שיש את הראיון האישי וגם כאן לא סביר בכלל שאחד בעל קב"א 56 יהיה בעל דפ"ר 50, מבחינת החישוב זה לא יוצא. מעבר לכך הדוגמא שנתת היא הפוכה לחלוטין (ואף אינה נכונה כלל) ולכן אינה רלוונטית.

כלומר יש קבא 40 ?

וחוץ מיזה קראתי באחד הפורומים של הצבא על איזה אחד שכאילו``נידפק``כי יש לו קבא 56 ודפר 50 .ואני מכיר איזה אחד שנהג להגיד שלמרות שהקבא שלו נמוך הדפר שלו80

אין קב"א 40

המשפט פשוט לא היה רלוונטי למה שאמרת. אל תאמין לכל מה שאנשים אומרים שיש להם, הרי כל אדם שני שיש לו שאלה בפורום בטוח במאה אחוז (כי יש לו קשרים בצבא) שיש לו קב"א 56 ודפ"ר 90 - זה לא הופך את זה לנכון. קב"א מורכב מדברים קבועים שמופיעים בדוח מבקר המדינה, את כולם כבר הזכרתי וכולם יוצרים את החישוב. הקב"א מושפעת משלושתם ובעיקרם מהדפ"ר ולכן לא יווצרו מצבים כמו שהבחורה תיארה. כיוון שהדפ"ר הוא לפחות 50% מהקב"א לא יכול להיווצר מצב בו הדפ"ר נמוך יחסית אך הקב"א גבוהה, מהסיבה הפשוטה שהקב"א תלויה בלפחות חציה בדפ"ר. אני לא יודעת מה אותו אחד שאתה מכיר נהג לומר או מה הייתה הקב"א שלו, אבל זה לא רלוונטי לעניין.

josie1986

New member
ניראה לי שצריך להדגיש שמדובר בבנות

כי אצל בנים כמובן שהצד"כ גם משפיע ויכול להעלות את הקב"א גם אם הדפ"ר "נמוך יחסית".

יחסית זאת מילת המפתח

יש גבול עד כמה הצד"כ יכול להעלות את הקב"א (בכל זאת, הדפ"ר עדיין הוא 50% מהקב"א אצל בנים) מה גם שהצד"כ הממוצע עומד על 23 שזה די נמוך. אני חושבת שהכי גבוה שאי פעם ראיתי היה 35 אבל זה אצל בחור באמת חולה נפש מורעל בקשר לצבא.

josie1986

New member
כן, גם אני ראיתי 35

אצל קצין שיצא מהצבא חודש אחרי שנכנס לקבע. גם כן רעל

אפשר לישאול שאלה

מה ראשי התיבות של דצ``כ ומה היה התפקיד שלכן בצבא אם יורשה לי לישאול?והאם נכונה הטענה שבמיקרים מסוימים ניתן לשנות קבא/דפר?ובאילו מיקרים?טוב חפרתי.

ראיון אישי לבנות

הוא לשם סטטיסטיקה בלבד ולא משפיע על הקב"א וכפי שכבר ציינתי, גם לבנים שעוברים ראיון אישי הדפ"ר הוא 50% מהקב"א לכן גם כאן ההשפעה של הצד"כ היא מוגבלת

למעלה