קב"א וקצונה

לא נכון בכלל

לקצונה יעודית יש צורך במתאם קצונה 2. לכל יציאה לקצונה יש צורך במתאם 1 או 2 אותו ניתן לקבל רק עם קב"א 52 ודפ"ר 60. גם במהלך השירות מי שיקבל את הזימונים למבדקים יהיו בעלי קב"א 52 ודפ"ר 60 ומעלה ולא פחות מכך. מה שכן, במהלך השירות במידה והחייל מוכיח את עצמו בעיני המפקדים הוא יכול לנסות לצאת לקצונה כחריג, אבל במקרה זה אין קשר לקב"א אלא להמלצות המפקדים וניתן לצאת עם קב"א של פחות מ-50. ככלל כל יציאה לקצונה עם קב"א של פחות מ52 ודפ"ר נמוך מ-60 זה חריג וניתן לבצע זאת רק במהלך השירות. אך היה ועדיין הדרישה המינימלית היא כפי שכתבתי בהודעה הראשונה אף אדם במהלך השירות שלו עם קב"א 50 או 51 לא יקבל הזמנה למבדקים ללא שיבקש ויתעקש על כך. אז להבא, בבקשה לבדוק את הדברים שאומרים ולא לקפוץ ולהגיד סתם.

צודקת! דרך אגב

גם צדקת בקשר אלי.התקשרתי למדור חיל הים שוב.והם אמרו לי שאם הייתי ביום סיירות אז אני מתאים שם להכול,גם לחובלים.והם לא יודעים למה הבקשה שלי נדחתה.

Eshed92

New member
אם יש לי

קב"א 56 ודפ"ר מעל 80 זה אומר שיש לי מתאם קצונה 3?

טוב לא יודעת

אני מכירה כמה אנשים שבמהלך השירות הציעו להם לצאת לקצונה והם ממש לא הוכיחו את עצמם וגם לא הייתה להם קבא 52 לאחד הייתה 50 ולשני 51 ולשניהם הציעו והם ממש לא היו חיילים מצטיינים או משהו...

almogas

New member
מה זה מתאם קצונה?

כאילו הבנתי שהוא קובע אם אני יכול לצאת לקצונה או לא אבל נגיד לפי מה הוא נקבע?

לפי רמת הקבא/דפר, ככול שהנתונים

יותר גבוהים,כך מתאם הקצונה שלך הוא מתאם הקצונה הכי גבוה. ואז הצבא גם ``ירדוף`` אחריך בכדי שתהיה קצין

טוב אולי סתם עבדו עליי לא יודעת

אבל בלי קשר אני לא מבינה איך זה הגיוני..מישהו בירר את הנתונים שלי ואמר שיש לי קבא 51 ולא הבנתי איך זה הגיוני כי הייתה לי מנילה ממש טובה וגם הזמינו אותי פעמיים למיונים של עתודה בתחומים שונים ואז ששאלתי את מי שבירר לי הוא אמר שזה בגלל שיש לי דפ''ר 90... והגורמים הלא רלוונטים דווקא פועלים לטובתי כי לשני ההורים שלי יש השכלה אקדמאית ואנחנו גרים בבית גדול בשכונה טובה ויש לי בגרות מלאה וציונים די גבוהים אז שוב לא הבנתי איך זה הגיוני שיש לי קבא כל כך נמוכה אם יש לי דפ''ר 90 ואז הוא אמר לי שזה בגלל שהבעתי חוסר מוטיבציה או משהו לשרת בצה''ל בגלל שאמרתי שאני לא מתכוונת בשום פנים ואופן לצאת לקצונה,הדרכה וכאלו אז כאילו לא מגיע לי קבא מעל 51 יכול להיות שהורידו לי את הקבא בגלל חוסר מוטיבציה? וגם אגב זה ממש שטויות אני מאוד רוצה להתגייס פשוט לא רוצה לצאת לקצונה בגלל הקבע

Kick SsS

New member
וואו מי שבירר לך תנתונים שלך כנראה

ממש חירטט אותך. אבל ממש. אני כמעט בטוחה שאם קיבלת עתודה אז אין מצב שבעולם שיש לך קב"א פחות מ-52..

ועדיין הוא חרטט אותך

קב"א בנות מורכב משני דברים - דפ"ר וציון השכלה. במידה ואת מסיימת 12 שנות לימוד עם תעודת בגרות והדפ"ר שלך הוא 90 כפי שהוא אמר לך שום חישוב שבעולם לא יוביל את הקב"א שלך ל-51. לכן או שהוא המציא נתונים או שאין לו מושג מהחיים שלו, כך או כך מה שהוא הציג לא הגיוני בכלל. אגב, סביבת מגורים ומה ההורים עושים לא קשורים בשום אופן לקב"א שלך. הסיבה שקיבלת זימון לעתודה היא כי הקב"א שלך הוא מעל 52.

אני יודעת שזה לא הגיוני

51 נשמע לי ממש נמוך...לעומת המנילה שלי והדברים שהציעו לי ורוב המנילה שלי הייתה בנויה מתפקידים של 52-53 ( לפי מה שכתוב בשבוז ) כמו: פקחית טיסה, פקמצית, חוקרת מודיעין אוויר, חובשת ועוד כל מיני אני כבר לא זוכרת...זה היה מזמן והזמינו אותי פעמיים לעתודה וגם לאיזה תוכנית רקיע שאין לי מושג אם זה איכותי או לא אבל גם בן דוד שלי שבדק לי אמר שיש לי 51 ודפ''ר 90 ושהורידו לי כל כך הרבה על חוסר מוטיבציה...גם לי זה לא נשמע הגיוני אבל שני אנשים שבכלל לא קשורים אחד לשני אמרו לי אותו דבר, אז זה די מוזר

חוסר מוטיבציה לא קשור לקב"א

ומכאן שאו שהם לא בדקו לך, או שלא שמעת נכון או שבן דוד שלך שמע את מה שהשני אמר לך והחליט להגיד אותו דבר, כך או כך קב"א כזה בשום פנים ואופן לא ילך עם דפ"ר כזה. מעבר לכך אם קיבלת את התפקידים שאת מציינת שקיבלת לא היה ולא נברא לך קב"א 51. לא יכול להיות דבר כזה ואין שום קשר בין חוסר המוטיבציה שהראת לבין ציון הקב"א כיוון שהראשון לא נכלל בתוכו.

למעלה