קבר

tenek

New member
קבר

כבר עברה חצי שנה מאז שאמי נפטרה. ומגילוי המצבה לא הלכתי לקבר. זה מפחיד אותי, כאילו לא מתחבר אליה. מה הקשר בין אמא שלי לבית קברות? לראות את השם שלה על המצבה-זה פשוט כל כך קשה! אז בינתיים אני לא הולכת. למרות שאני יודעת שבמהלך התהליך שאני עוברת - גם לשם אני אגיע, כי היא כן קשורה לשם, קשורה יותר מידי.

היי

אני יודעת כמה קשה ללכת לשם,אני גם יודעת שכשיגיע הרגע שתיהי מוכנה לזה את תלכי אליה... צר לי על האובדן שלך וחצי שנה זה באמת אובדן טרי... חיבוק

tenek

New member
תודה

תודה שמש נצחית. אני גם יודעת שאכשהו עם ההשלמה האמיתית באובדן אלך גם לקבר. היום אני פשוט מרגישה שלא מתחשק לי לנסוע לשם. אבל גם זה יגיע.

efratushb

New member
שלום לך וברוכה הבאה

את רק בתחילת הדרך האובדן עדיין טרי. הבנתי גם שהתחתנת לא מזמן, ואלו שני דברים שכל אחד בנפרד דורש מאיתנו להתאקלם. לאובדן יש כל כך המון משמעויות ולחלק מהם מתחברים אחרי שנת האבל, רק אז משהו קורה אצלינו ומתחילים באמת להתמודד. אני מניחה שכרגע את צריכה לאפשר לעצמך להתאבל ולכאוב ולעשות רק מה שנוח ולא לכפות על עצמך משימות שיהיה לך קשה לעמוד בהן. אצלי למשל בית העלמין בשנה הראשונה היה כמו הבית השני, הייתי מבקרת שם המון. אבל כל אחד מתמודד אחרת, וכשתרגישי צורך ללכת תלכי, בינתיים עשי דברים אחרים. יש לך גם את הצד השמח, הזוגיות החדשה ולרגל זה אני מאחלת לך המון מזל טוב ואושר, וכמו שהבנתי את מרוצה מהבחירה, אז שיהיה לכם בהצלחה... ושתדעי, אנחנו פה תמיד שבת שלום...

אשבל1

New member
אמנם הקבר הוא משהו קר ושקט...

ואני לא מגיעה לשם הרבה, אבל התחושה אחרי ביקור שם, שהוא קשה ועצוב, היא של הקלה, כאילו בכל זאת הצלחתי לשתף אותה במשהו מחיי...

azehu

New member
אני גם לא מתחברת לקבר בכלל

נראה לי שכל אחד מתחבר אחרת לקבר, ואת צריכה לעשות פשוט מה שטוב לך. אני ממש לא הולכת לקבר לבד. אין לי תחושות קרבה למקום, בשבילי לחזור לבית של ההורים שלי לסופ"ש מעלה כל כך הרבה זכרונות ממנה, זה גם הרבה יותר חי, עם כל התמונות והחדר שלה והזכרונות משם, וגם אחרי שאני שם, מה יש לי כבר לעשות בקבר, זה מספיק קשה בשבילי לבוא לבית ולגלות כל פעם מחדש שהיא לא שם.

למעלה