קברי צדיקים - בטוח?

קברי צדיקים - בטוח?

רב המקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ, טוען כי ישנם קברי צדיקים שאליהם הולכים רבים מעם ישראל שהם בעצם לא קברי צדיקים כלל אלא...קברי מושלים טורקיים מוסלמים. הרב טוען כי המקומות בהם מצבות המוכרים כמקום קבורתם של צדיקים ידועי שם מלפני דורות רבים, כמו גם של שוכני עפר אחרים, אינם מקומות הקבורה האמיתיים שלהם. מקומות אלו הוכרזו כקברי צדיקים בשנים האחרונות למטרות מסחריות. הרב טוען שכך השיטה עובדת: היהודי הולך לישון בלילה. מובטל ללא עבודה וללא מקורות הכנסה, קם בבוקר ומחליט כי חלם חלום ובמקום פלוני קבור הצדיק אלמוני. הוא יוצא לדרכו ומוצא אזור גיאוגרפי מעניין, אשר לדעתו מתאים המקום כי ייקבר בו צדיק, מקים במקום אוהל מכובד ותולה עליו שלט שעליו כתוב באותיות קידוש לבנה כי המקום הוא קברו של הצדיק והחסיד זצוקלל"ה. וכמובן שהוא לא שוכח לשים במקום קופת צדקה - הלא לשם כך האוהל הוקם. הרב שמואל רבינוביץ טוען כי הקברים המוכרים לכל כי בהם טמונים בני יעקב אבינו, כמו גם המצבות המוכרות כמקום קבורתם של ישעיהו הנביא ורחל אשת רבי עקיבא, אינם כאלה באמת. הרב טוען כי מעדות שקיבל מיהודי שמכיר את המקום עולה כי המקום הידוע לכל כקברו של ראובן בן יעקב, היה בעבר מקום קבורה שעל גב המצבה שהיתה עליו הופיע שמו של מושל טורקי. יום אחד בא מישהו והכריז כי שם קבור ראובן, בנו בכורו של יעקב אבינו, ומאז המקום הפך למקום תפילתם של יהודים תמימים רבים. הרב טוען כי הרבנים הראשיים ניסו בעבר למנוע את מעשי הנוכלות במקום בעזרת פניה למשרד המשפטים שיחוקק חוקים שימנעו את הסחר שנעשה כיום על ידי המצאת קברי צדיקים ובכך למנוע את עושק הציבור ולהודיע כי המסכות אשר תקבע משפטית מהו מקום קדוש והכין קבורים צדיקים, תינתן בבידיהם של הרבנים הראשיים לישראל. אבל משרד המשפטים סירב להתערב בנושא. החשד הוא כי משרד המשפטים חושש לקבוע מהו מקום קדוש בגלל פעולותיו של הוואקף המוסלמי בהר הבית, משום שלאחר מכן תיאסר עבודתו של הוואקף בהר הבית בגלל שהמקום מקודש ליהודים. הרב רבינוביץ מציין כי הוא הצליח בעבר לפרק אוהל אשר נבנה בשם קברו של חבקוק כאשר האדם שבנה את המקום נתפס בעברות הונאה ומעשי תועבה. (שוכתב מעיתון "משפחה", ז' בטבת תשס"ד).

הרבנית אריאלה

במחילה מימך לענ"ד רוב הפורום קוראים את שבועון משפחה כך שאת לא צריכה לטרוח להעתיק כתבות מהעיתון. (סליחה מראש)

זה לא להעתיק, זה יותר גרוע!

בגלל זכויות יוצרים ישבתי ושכתבתי את הכתבה. אתה יודע איזה עינוי זה????

והערה: אני ממש רחוקה מלהיות רבנית

אז נא לא לתת לי תואר כבוד שאני לא ראויה לא. אתה יודע שמי שמתהדר בתואר כבוד שאינו ראוי לו - נשפט על כך אחרי מאה ועשרים. יש לי מספיק צרות עם בית דין של מעלה גם בלי זה

שקר וכזב...

את בהחלט נקראת רבנית, משום שאת דואגת שלא יהיה פה לשון הרע ומרעין בישין פה בפורום.

asaf2000

New member
לא נכון

אני קורא רק את אלה שמחלקים חינם....קול\מפתח העיר בני ברק ומקומון תל אביב.

asaf2000

New member
מה עם קבר בנימין?

זה שליד כפר סבא, הייתי שם לפני כמה חודשים עם חבר...מעבר לכביש נמצא עוד מבנה שכנראה גם בו יש קבר אז תזכרו שאם יכריזו שקבור שם צדיק שהייתי שם והמקום היה חירב'ה. אגב שמעתי שלבנימין יש שני קברים...אחד ליד כפר סבא איפה שהייתי ואחד במקום אחר בארץ.

לפי מה שקראתי בכתבה

הרב טוען שהקברים הידועים כיום שהם הקברים של בני יעקב הם למעשה קברים של מוסלמים. אז אני לא יודעת מה להגיד לך על הציון של בנימין הצדיק.

מתנדב

New member
מזעזע מאוד לקרא כתבה כזאת

עד היכן הדברים הגיעו? אני יודע שהיה סחר בזה בשנים האחרונות, אבל שהמציאו קבר של מוסלמי והחליטו שזה קבר של צדיק?, פעם ראשונה אני שומע מזה... הנה למשל סלמון מבני ברק מצא את הציון של שטעפנעשט, פעם הציון הזה לא היה מוכר ולא היו נוהרים לשם רבבות אנשים ביאר צייט, כיום יש שם רבבות שמגיעים... אבל לקחת קבר של מוסלמי ולקבוע שזה קבר של צדיק?, השם ירחם לאן הגענו?...

כנראה שקופות הצדקה מכניסות כסף טוב

לאנשים שלעשות כסף קל מאנשים מאוד קורץ להם. תופעה מגעילה.

מתנדב

New member
תראי אריאלה, התופעה באופן עקרונית

היא מגעילה, אך יש אנשים שמנצלים את זה לטוב ולא לרע, לדוגמא הציון של שטעפנעשט, לדעתי זה טוב שגילו את זה לכולם, כי אנשים נושעו שם, אז למה שלא כולם יוכלו להיוושע?, ישנם דברים שגם אם מטרתם זה כסף, אבל אם יש בזה דבר טוב וצד חיובי, זה כבר מראה את הנכונות שבדבר, ושלא רק הכסף חשוב כאן...

במידה ובאמת קבור שם צדיק אתה צודק

הבעיה היא שאנשים תפסו על זה טרמפ ו"מגלים" כל מיני קברי צדיקים שהם למעשה קברים של מוסלמים וכל זה כדי לעשות כסף קל.

למעלה