קבצי REX

liron a

New member
קבצי REX

יש לי כמה שאלות בנוגע לקבצי RESX 1 - כשעושים Deployment לפרוייקט אמורים להוסיף את קבצי ה-RESX לספריית הלקוח? 2 - כי אם כן אז ניסיתי את זה וכשמשנים אח"כ בקובץ משהו, זה לא משפיע על התוכנית ואם לא אמורים להוסיף אז איך בכל זאת אמורים לגשת לקובץ (לפי מה שאני יודע הוא הופך לקובץ בינארי)?

Adidi70

New member
לא ! אין צורך !

קבצי ה RESX שומרים בין השאר מידע על הגרפיקה של התוכנית קבצים אלה נכללים כבר בתוכנית שעושים deployment ואין צורך להוסיף אותם ידנית. מה שכן אם את משתמשת בקבצים (תמונה קול וכדומה) שנטענים לחלקים שונים בתוכנית תוך כדי ריצה , את צריכה להכניס ידנית את אותם קבצים שאת עושה Deployment ואז בהתקנה הם נכללים בתיקיית התוכנית (או איפה שלא שמרת אותם)

liron a

New member
אני בן :)

שמתי בקובץ RESX שיצרתי את ה- connection string, ובקוד אני שואב אותו מהקובץ, אבל כשאני עושה לפרוייקט deployment ומוסיף את הקובץ ידנית הוא לא משפיע על התוכנית (כשאני משנה משהו בקובץ ה- RESX זה לא משפיע) יש לך מושג למה?

gilad g

New member
כי זה לא אמור להשפיע.

כשאתה מקמפל את התוכנית שלך, ה-RESX נכלל כבר בתוך קובץ ה-EXE. דרך אגב, אפשר (ואף רצוי) להוסיף קבצי קול ותמונה לתוך ה-RESX.

liron a

New member
לא הבנתי...

אם זה לא אמור להשפיע אז מה הקטע של קובץ כזה, הוא לא אמור לאפשר שינוי מבלי לקמפל מחדש? (ואם לא אז מה כן?) איך הלקוח אמור לשנות אותו? ע"י ResourceManager

gilad g

New member
הממ

"אם זה לא אמור להשפיע אז מה הקטע של קובץ כזה, הוא לא אמור לאפשר שינוי מבלי לקמפל מחדש?" לא
"ואם לא אז מה כן?" קוראים לזה config files ...
אתה שם בספרייה שלך קובץ בשם myapp.exe.config, ומפנה את האפליקציה שלך לקובץ הזה ע"י קלאסים בניימספייס System.Configuration. פרטים ב-MSDN הקרוב למקום מגוריך
"איך הלקוח אמור לשנות אותו?" הלקוח לא אמור לשנות אותו. ע"ע config file.

Adidi70

New member
מה ז"א ?!

אלא הם קבצים ששומרים מידע חיצוני שמושם בתוך התוכנית שלך : לדוגמא : אם הוספת בעיצוב תמונה ל Form במאפיינים שלו התמונה נשמרת בקובץ ה resx ואין צורך לשמור אותה (אם תמחק את התמונה מהמיקום שלה במחשב שלך עדיין התמונה תופיע באפליקציה שלך כיוון שהיא הושמה לקבצים האלה) בנוסף קבצי resx מיישמים את עיקר הטכנולוגיה שעליה נשענת ה .Net שזה ה XML (אני מניח שיש לזה עוד שימושים רבים שאני פשוט לא יודע)

למעלה