קבן ועוד!

sherry

New member
קבן ועוד!

אני אמא של חיילת שהתגייסה בסוף דצמבר לתפקיד שהיא ממש לא מעוניינת בו.(משקית מידע שלישות) היא שרתה קודם במז"י ובקשה העברה . קצין המיון משום מה לא טרח לפרט בפניה את תנאי השרות בבסיס אליו בחרה לעבור מסתבר שעברה לבסיס עם תנאי שירות הרבה יותר גרועים מאשר בבסיס הקודם. מתוך כל זה היא בקשה להפגש עם קב"ן. יוצא שבבסיס הזה היא יוצאת בשעות מאוד לא מקובלות בשעות החשיכה במציאות שכיום יש התרעות על חטיפת חיילים. האם קיים נוהל בצבא באשר לזמן שהיית חייל ויציאתו. אשמח גםם לקבל כתובת או טלפון של נציב קבילות החיילים

תגובה לאמא הדואגת...

קודם כל, אין לך שום עילה לקבול אף אחד... ביתך ביקשה וקיבלה העברה... דבר שרבים מהחיילים אפילו לא זוכים לו... זה מצער באמת לשמוע שהתפקיד החדש גרוע מהקודם, אבל זו רק אשמתה של ביתך, אשר לא ביררה לפני ש"מיהרה" לברוח מתפקידה הקודם... שנית כל, פנייה לקב"ן רק תפגע לרעה בביתך, משום שהוא עלול, כבקשתה, לפסול את המקצוע שבו היא עוסקת כעת, וכ"פסולת מקצוע" ביתך לא תזכה לשום הזדמנות לקורסים אחרים ולעבור תפקידים... משום שכעת כל מה שצה"ל יוכל "לעשות" איתה הוא להציב אותה כפקידה! מנסיון אישי, מספר ידידות שלי שהתגייסו לצה"ל והגיעו לתפקידים בהם הן לא היו מרוצות, ביקשו, וקיבלו זימונים למבחנים לחיל החינוך, עברו את ה"בחינות" הקלילות לכל הדעות, ועברו קורסים מענינים, וכעת הן מרוצות מאד בתפקיד שבו הן גם יכולות להתקדם (מורה חיילת, מש"קיות חינוך, קורס חוי"ה ועוד...) המון בהצלחה לביתך... ש.צ.

zazaza

New member
אמא יקרה !

דבר ראשון, עצם העברתה של ביתך מראה על הבנה של מפקדיה את מצוקה, כמו שאמר ש.צ לא כולם זוכים לתשובה חיובית כאשר מבקשים העברה. בנוסף, במידה וביתך אינה מעונינית לצאת מאוחר, ומאחר ואני יוצא בהנחה כי השארותה בבסיס היא לצורכי עבודה ולא "סתם" - הפתרון יהיה לינה בבסיס. במידה ומדובר בהצקה/הטרדה מסוג כלשהו ע"י מפקד או אף רשויות צה"ל : קצינת פניות הציבור של ראש אגף כוח האדם - פקס -03-5699400 טלפון רב קווי 03-5699000 . בנוסף, הייתי ממליץ לעיין ב"זכויות וחובות החיילים"

H20

New member
למה להתנפל?!

דבר ראשון, למה אתה מתנפל על האמא? היא בסה"כ רוצה את טובת בתה. דבר שני, חבל מאוד שקצין המיון מעביר סתם ככה אנשים בלי לבדוק שהם אכן מתאימים לבסיס החדש שלהם... אח"כ מתפלאים למה אנשים לא משקיעים בעבודתם בצבא. תוכלי לפרט יותר על התנאים שם? מה כוונתך ב "שעות לא מקובלות" ? אולי תפני למפקדיה של הבת? אני אישית משובצת בתפקיד שאני לא אוהבת, אבל לא היה לי האומץ לבקש העברה, כי התנאים בבסיס שלי מצוינים עבורי, ופחדתי לקלקל לעצמי, כי תיארתי לעצמי (וסיפורה של בתך מחזק את חשדי) שהצבא לא משקיע מספיק מחשבה בשיבוץ כוח האדם שלו.

למעלה