קבלת תגמול נצרך

ronila9

New member
קבלת תגמול נצרך

שלום לכולם בחודש ינואר השנה הייתה לי ועדה רפואית שהעלתה את החוזי הנכות שלי מ 40% ל 46% היגשתי ערעור לועדה עליונה שהעלתה היום את אחוזי הנכות ל 52% ומכירים בי רטרואקטבי מינואר כאמור. היום אני מקבל תגמול תג"מ לאחר 5 שנים שקבלתי תגמול חפ"ר. ידוע לי שזכאים לקבל תגמול נצרך עד גיל 50 שנה. שאלתי היא שבזמן שנגשתי לועדה ראשונה היה גילי 49 שנה ואילו עד שקבלתי את תשובת הועדה העליונה עברתי את הגיל 50 שנה. האם לדעתכם אני זכאי לתגמול נצרך. ? תודה למשיבים ויום נעים

דן ארבל

New member
לרוני

דעתי בנושא זה: 1. יש לעשות כל מאמץ לצאת ממסלול תג"מ,חפ"ר,נצרך ולא להיות סמוך על שולחן האגף.(ידוע לי כי לא תמיד זה ניתן). 2. הזכאות באגף לכל דבר היא תמיד מיום שעמדת בפני הועדה שקבעה זכאותך.באם הועדה קבעה זכאות רטרו והיתה אז פחות מגיל 50 זכאותך קימת. 3. הזכאות לנצרך אינה כבולה בגיל וזאת ע"פ חוק הנכים.התקנה המחודשת המגבילה את הגיל ל50 היא חדשה יחסית ולדעת הארגון אינה ע"פ החוק.הארגון פועל כרגע בנושא לביטול הגבלת הגיל.

ronila9

New member
לדן

לדן שלום קודם כל אני מודה לך על תשובתך באמת שנית ניסיתי את כל האפשרויות במאמצים לגבי עבודה ולא הצלחתי עברתי ועדת כושר עבודה והיום אני נמצא במסגרת שיקומית (לא עבודה) יום נעים.

עָנת

New member
../images/Emo70.gifנצרך../images/Emo70.gif

אכן,גיל 50 הינו הגיל המקסימלי לקבלת נצרך
דן,אני שמחה שאתה מודע,שלא תמיד יש היכולת/התנאים הפיזים-הנפשים בכדי להתחיייב למקום עבודה.

rozgil

New member
סליחה על בורותי.....

...אבל אחרי גיל 50 !!! מפסיקים לקבל תגמול נצרך ??? (ומי שמפרנס בכסף הזה את משפחתו???)

עָנת

New member
מצטערת גילי על הניסוח שלי

התכוונתי:שאפשר להגיש בקשה לקבלת נצרך עד גיל 50!. א.נ.צ- מבקש לשנות את מגבלת הגיל.

rozgil

New member
אבל מקבלים את התגמול "לכול החיים" ?

(למי שזה אושר לו .....לפני גיל 50 ???)......-כלומר:"עד המוות"???

ronila9

New member
לענת

היי השאלה לא עד איזה גיל מקבלים נצרך השאלה היא שבגיל 49 שנה היה לי 40% ונגשתי לועדה רפואית ראשונה ועד שנגמר כל הליך הועדות כולל ועדה עליונה קבעו לי 52% ושמכרים רטרואקטבי מתאריך מועד שהיגשתי לועדה הראשונה. בנתיים אני עברתי את הגיל 50 שנה האם משב"ט יסכים לאשר לי תגמול נצרך למרות שעברתי את גיל ה-50 שנה ? יום נעים

עָנת

New member
באמת ואין לי מושג../images/Emo163.gif

מקווה שתקבל מה שאתה רוצה
אבי? דן? מישהו?

ronila9

New member
לדן או אבי

שלום לכולם לפני יומיים התקשתי לעובדת שיקום שלי וסיפרתי לה שהעלו את האחוזי הנכות ושמגיע לי רטרואקטבי תגמול נצרך להפתעתי היא ביקשה שאני אשלח לה באופן דחוף בקשה לתגמול נצרך על-מנת שתוכל לטפל בה שאלתי היא האם זה סגור או שהיו עיקובים ממרכז (איפה שצריכים לאשר את זה) שבת שלום.

למעלה