קבלת שבת

jess r

New member
קבלת שבת ../images/Emo13.gif

משהו טוב שקרה לי השבוע: משהו רע שקרה לי השבוע: משהו מצחיק של השבוע: משהו שאני מחכה לו שבוע הבא: יום שישי ה-13 או הוולנטיינס דיי? : סרט\ ספר השבוע: פרק בסקראבס: פרקים בסדרות השבוע: שירי השבוע: תמונת השבוע: סוף שבוע נעים ורגוע

creepy creep

New member
../images/Emo79.gifשבת שלום../images/Emo79.gif

משהו טוב שקרה לי השבוע: שמחות קטנות של יום חולין. ביום הבחירות נסענו לבקר את אחותי והאחיינים ועשינו סעודה חגיגית לכבוד חג הדמוקרטיה
כל מיני התלבטויות שהוכרעו סוף סוף. משהו רע שקרה לי השבוע: איבדתי מישהי, ולא בגלל משהו שעשיתי. אבל לא בוכים על חלב שנשפך וחברה שאיכזבה. התוצאות המוזרות ביותר של הבחירות (בלי קשר לדעה פוליטית). משהו מצחיק של השבוע: התשדירים של הבחירות. נו, כל יום מלא בחיוכים וצחוקים בלי סיבה רצינית, כי מי צריך סיבה? משהו שאני מחכה לו שבוע הבא: יום שני סיור בבית שאן, ברביעי אני הופכת לחוקית
ובשישי מבחן באזרחות! זה מהנה. יום שישי ה-13 או הוולנטיינס דיי? : הו, בחירה קשה ביותר. אין מה לעשות, הקיטשית שבי מושכת לכיוון הוולנטיינס. אולי זה קשור קצת לעובדה שאני לא באמת יכולה לראות סרטי אימה מפחידים עד כאב ביום שישי
סרט\ ספר השבוע: רשימת השירים האינסופית של נורה וניק(?)- ראיתי אותו עם אחותי במשך יום שלם(כי היו בעיות בטעינה וכל מיני..) והוא שבה את ליבי. פרק בסקראבס:
אני חייבת לחזור לקצב ולהשלים את הפרקים החדשים שעוד לא ראיתי. פרקים בסדרות השבוע:
שירי השבוע: הדרה לוין ארדי - מעולם לא אהבתי
שמעתי את השיר הזה בלילה בגלגלצ(כן,כן) ופשוט התאהבתי. סיון שביט - נשקי אותי סיון שביט- ללב שלי אין בית Okkervil River - Love To A Monster יוני בלוך - הקנאה
אחד השירים הגאוניים ביותר. Madonna - You'll see כן, כן. השיר הזה פשוט תפור עליי בתקופה האחרונה
Muse - Unintended Counting Crows - Anna Begins Counting Crows - High Life
תמונת השבוע: הנוף מהבית של אחותי בחמדת. אפשר לגעת בירדנים! (ושימו לב לענני הגשם
)

Roncha87

New member
תמונה מדהימה!../images/Emo99.gif

אהבתי ממש! הקנאה זה שיר ענק! בכלל הדיסק הזה הוא כל כך מלנכולי שזה פשוט מעולה. אני מרוצה
שבוע מקסים לך יקירה

jess r

New member
שבוע טוב ../images/Emo13.gif

משהו טוב שקרה לי השבוע: העריכה מתקדמת מצויין והיום המורה לעריכה לימד אותנו מלא דברים שימושיים ונתן עצות מצויינות. בחירות ראשונות. היה כיף. יום רביעי היה כייפי במיוחד, נסעתי עם ידיד וחברה לקניון לשופינג ואמנם לא קנינו כלום אבל היה מצחיק ואני תמיד נהנת איתם. היום אני נוסעת עם חברים ליער ירושלים לקצת קמפינג. משהו רע שקרה לי השבוע: חברה שלי וידיד שלי, שהם גם העורכת והמפיק, עסוקים כל העריכות בלהתמזמז אחד עם השניה במקום לערוך. עכשיו לא שזה מפריע לי לערוך לבד, להפך, אני מעדיפה לעשות את זה בעצמי. אבל הדבר הכי מעצבן בעולם זה להיות תקוע שעות על גבי שעות בחדר אחד עם שני חברים שלך שמתמזמזים כל הזמן. בשלב מסויים זה כבר עשה לי סבל פיזי ממש. משהו מצחיק של השבוע: נזכרתי במשהו נורא משעשע שקרה לא מזמן. יש לנו בעריכה בוגר בית ספר שאחראי על חדר קולנוע ועוזר לנו בעריכות. הוא ממש ממש נחמד. עכשיו, יש לו בעיה ברגל אחת והוא קצת צולע. יום אחד יצאנו מעריכה ונתקלנו בו. הוא: "נו, איך הולך בעריכה?" חברה: "לא משהו, צולע"
והיא לא התכוונה לזה, היא פשוט חסרת טאקט. משהו שאני מחכה לו שבוע הבא: ערב של צילומים ביום שני. חוץ מזה נדמה לי שאמור להיות שבוע מעניין אבל אני לא זוכרת למה. אה, כן, יש לי מלא סרטי אוסקרים שהורדתי ואני צריכה לראות לפני האוסקר. ו"עמוק באדמה" מתחילה שידורים יומיים ביאס! יום שישי ה-13 או הוולנטיינס דיי? : מצד אחד - אני שונאת לראות זוגות מתמזמזים. ממש שונאת. על המסך - לא אכפת לי. במציאות - כל פעם שאנשים מתחילים להחזיק ידיים לידי ריפלקס ההקאה שלי מתחיל להגיב. מצד שני - לסרטי אימה יש השפעה דומה עלי
אני אלך על וולנטיינס רק כי זה קצת יותר אופטימי. סרט\ ספר השבוע: "אנה קארנינה" - סיימתי את החצי הראשון!!! סוף סוף! "מצחצחי הנעליים" - סרט איטלקי ניאו-ראליסטי מ-1946. הסיקו מסקנות בהתאם. "איירון מן" התחלנו לראות אותו ואחרי שעה וקצת התייאשנו מרוב שיעמום ועברנו ל"קיל ביל" שתמיד מציל את המצב. היה כיף. פרק בסקראבס: 801-805. עוד מעט אשלים את שאר הפרקים. בינתיים נחמד למדי ואני אוהבת את המתמחים החדשים. שמתי לב שיש המון דיאלוגים ארוכים. זה לא מאוד סקראבס מצידיהם, אבל אני מחבבת את זה. פרקים בסדרות השבוע: "האנטומיה של גריי" סתם פיכסה. "ישנן בנות" הזוי כרגיל. "איך פגשתי את אמא", פרק אחרון לעונה - קקה של פרק קיטשי. וסטלה היא חתיכת פוסטמה מעצבנת. היא כל הזמן עושה דרמות כאלו של נקבות כמו "אה, זרקת אותי? לא מדברת איתך! חומה! הכל חוזר אליך!" וזה היה אחד הפרקים עם ההתרחשות הכי צפויה. ההפתעה הטובה של השבוע: "דם אמיתי". איזו סידרה אדירה. באמת. איך הם עושים את זה? איך כל דבר שהם מוציאים הוא כל כך... טוב? שירי השבוע: אסף אמדורסקי - 15 דקות Trik Turner - Friends And Family Men At Work - Land Down Under Iglu And Hartly - In This City Mia - Paper Planes שבוע מקסים לכולנו

creepy creep

New member
אנה קארנינה?

את קוראת את הגרסה הערוכה של הספר או את הספר המקורי והשלם והארוך? התחלתי לקרוא את הספר, ואז המורה לספרות גילתה לי שמדובר בגרסה מקוצרת.. ועדיין לא מצאתי בי כוחות לסיים אותו, אבל גם זה יגיע. 15 דקות
אחד השירים הכי יפים של אסף אמדורסקי.

jess r

New member
1000 עמודים

אני מקווה שזו הגירסה השלמה. זה השיר היחיד שלו שאני מכירה. יש לך המלצות?

creepy creep

New member
אני מאמינה שמדובר בגרסה השלמה../images/Emo3.gif

אני לוקחת על עצמי להשיג אותה ולנסות לקרוא. וואו, אסף הוא אחד האמנים הישראלים הכי אהובים עליי. יש את 'בראשית' מהדיסק החדש. רוך וקושי, אל תעזבי את תל אביב, יקירתי.. כל כך הרבה.

Roncha87

New member
אסף אמדורסקי../images/Emo47.gif

אני אוהבת אותו ממש. דם אמיתי פשוט מעולה! היא כל כך הזויה וכל כך לא צפויה שזה הורג אותי כל פעם מחדש. את השיר פתיחה שלהם למשל, אני לא מסוגלת לראות, הוא הזוי ברמות שאפילו אני לא יכולה לסבול
סימנתי להקליט את עמוק באדמה מכיוון שכולם מדברים על זה פה וגם הפרומו נראה ממש טוב. מקווה שזה יעמוד בציפיות
שבוע מצויין שיהיה לך ובהצלחה בסרט שלך

TheLost

New member
יום שישי ה-13 מפחיד לכולם! ../images/Emo13.gif

משהו טוב שקרה לי השבוע: יום בחירות! חופש! כיף! הלכתי לראות את "בנג'מין באטן" ובכלל, חופש זה פשוט טוב. משהו רע שקרה לי השבוע: התרגיל שצילמנו (עריכה מקבילה, ג'ס) יצא גרוע כצפוי בזכות הבמאית הזוועתית הזאת שיש לי. ועכשיו המורה רוצה שנצא לצילומים חוזרים. אז השבוע יצא לאוויר "ג'וני האסרטיבי" (שזה, בתור גיק, משהו שלא כל כך קיים) במטרה למנוע את השתתפותי בצילומים החוזרים: כי זה פשוט סבל. אז נלחמתי ונלחמתי ונלחמתי ובסוף... לא יודע מה יקרה. כנראה שזה לא עזר.
בכל מקרה זה חרא. משהו מצחיק של השבוע: הלכתי לבנג'מין באטן ברגל, ובדרך חזרה התחיל לרדת גשם ממש חזק, שזה היה נחמד עד שהתחיל לרדת ברד בגודל של אצבע, הוא פגע לי ביד ועשה לי אדום
ופגע במטרייה שלי אז נאלצנו לעמוד מתחת לבניין ולחכות עד שייחלש. היו מלא ברקים מפחידים. מלא ברקים מפחידים, ישר אחרי "בנג'מין באטן", זה משעשע (מי שראה מבין). חוץ מזה התרטבתי אני והנעליים שלי לחלוטין.
משהו שאני מחכה לו שבוע הבא: אין. סתם עוד שבוע. יום שישי ה-13 או הוולנטיינס דיי?: ברור שיום שישי ה-13! רציתי ללכת היום ל"בלאדי ולנטיין" בתלת מימד אבל מסתמן שלא. אז אני כנראה אראה את "בית היתומים" ועוד משהו בבית. סרט\ ספר השבוע: 1984 - התחלתי לקרוא והאמת היא שממש קשה לי לקרוא. כנראה שאני ממש טיפש, אבל העברית בספר הזה גבוהה מאוד ולפעמים בלתי קריאה, ויש חלקים גדולים שבהם אני מרגיש שהעברית הזאת גורמת לי לתפוס את הספר לא כמו שצריך, ושהוא כן כתוב באנגלית רגילה לחלוטין. אז עכשיו אני מנסה להשיג את הגרסא באנגלית. פרק בסקראבס: 810 פרקים בסדרות השבוע: התחלתי את העונה השישית של הישרדות ובינתיים היא ממש ממש טובה! באמת חשבתי השבוע מתי הייתה העונה שהיה חילוק לבנים נגד בנות. גם היה ממש מצחיק "איש משפחה". סדרה גדולה, העונה הזאת טובה יותר מהקודמת. לוסט - פרק 5 - נראה לי שזאת הייתה הפעם הראשונה מזה הרבה מאוד זמן (העונה השנייה) שבסוף הפרק לא קלטתי שהוא כבר נגמר והתבאסתי לחלוטין שצריך לחכות שבוע כדי לראות מה קורה בשניות הבאות
אם הם ייתחכמו לי בשבוע הבא ולא ישר יראו את ההמשך... אני עולה על מטוס ורוצח את הפאקינג באסטרדס האלה! שירי השבוע: יש לי שיר אבל אני לא יודע של מי הוא ואיך קוראים לו. שיר מקפיץ (שהיה בסרט שלי והוא לא מתאים לסרטים אבל ככה זה כשיש לך במאית שלא יודעת שום דבר מהחיים שלה בקולנוע) everybody's saying i'm in love או משהו כזה. חרא חרא של שיר. אבל בכל זאת
תמונת השבוע: חג הפחד כיף לכולם
אל תשכחו לא לפחד יותר מידי, יש עוד אחד גם בחודש הבא
(
)

Roncha87

New member
1984--

הספר נכתב ב-1948 לכן אני יכולה להגיד לך שהאנגלית גבוהה באותה מידה. אבל אני בדיוק סיימתי לקרוא אותו (חומר ללימודים) והוא לא היה גבוה לי בכלל... אבל זה פשוט ספר מצויין אז לא אכפת לי

steelwater

New member
עדיף לקרוא באנגלית

זה ספר קשה בכל ספה, כי הוא מדבר על דברים מסובכים כמו סוציאליזם, פאשיזם ושות', אבל כשמתרגמים שיר או ספר "גבוה" לעבירת, אז עושים אותו הרבה פעמים יותר מידי פלצני והרבה פחות קל להבנה. בכלל אני ממליצה באנגלית כי אם זה היה במקור באנגלית, רוב הסיכויים שזה יהיה יותר טוב באנגלית. ניסתי להתחיל אותו כמה פעמיים שהייתי יותר צעיר ולא הצלחתי וקראתי אותו רק בצבא, אז אל תלקה את עצמך אם קשה לך. אבל בסופו של דבר חובה לקרוא אותו כי הוא אחד הספרים הטובים ביותר שנכתבו. מאד אהבתי אותו.

TheLost

New member
אני בינתיים דווקא מחבב אותו

הוא מאוד מעניין אותי בינתיים למרות שיש כל מיני מילים פה ושם שאני לא מבין. הקטע הוא שזה הספר המתורגם הראשון שאני קורא מזה המון זמן (בערך מאז הארי פוטר השישי או משהו כזה?
) ואני חושש שמה שהסופר רצה להעביר, לא בהכרח עובר נכון גם בתירגום.

Roncha87

New member
אני לא חושבת שאפשר לשבש

העברת רעיונות כאלה גם אם מתרגמים לעברית. נכון שעדיף לקרוא באנגלית, וגם אני לפעמים נופלת מצחוק על תרגומים שעושים לעיתים למילים ולביטויים. אבל לפעמים נחה עלי רוח הפטריוטיזם
לדעתי, הספר מצליח להעביר את המסר כמו שצריך. אומנם לא קראתי אותו באנגלית, אבל אני יודעת, כי ואללה, למדנו עליו בקורס והיום כתבתי עליו 3 עמודים של תשובה במבחן

jess r

New member
מה חשבת על הסרט?

יש לך הימורים לאוסקר? בהצלחה ותזכור שבסוף הכל נגמר

TheLost

New member
מה חשבתי על הסרט...

חשבתי שהוא ארוך מידי. חשבתי שהיו הרבה חלקים שלא תרמו לשום דבר בסרט. חשבתי ש- למרות שלא ציפיתי לסרט כזה בשום שלב לפני הצפייה- היה יכול לצאת סרט באמת באמת מצויין אם כולו היה עשוי בצורה מיוחדת כזאת, זה דבר שהיה טמון בו והמקום היחידי בו זה יצא לפועל היה בסצינה הנפלאה של תאונת הדרכים. היו יכולים לעשות כאן אגדה מעניינת שהעלילה שלה זורמת בכיף, ולחילופין היו יכולים לעשות סרט נוקב עם הרבה מאוד משמעות והרבה מסרים על החברה בה אנו חיים היום (דבר שנעשה בצורה מעודנת מידי בסרט). במקום זה עשו משהו שמשתדל להיות ממש טיפה אגדה, שמנסה לשים מסרים על החברה אבל בצורה שלא תעבור את גבולות הרמיזה, ולדעתי יצא סרט ממוצע מידי. מה שמבאס זה, שאני יודע שדייויד פינצ'ר היה יכול להרים מהסיפור הזה סרט מצויין. אז חבל שזה לא קרה.

steelwater

New member
שבת שלום

שבוע טוב לכולם. משהו טוב שקרה לי השבוע: קיבלתי 91 במבחן ב-Proficiency שזה המבחן הראשון שעשיתי ורק 19 אנשים מתוך 78 אנשים קיבלו בו מעל 90 ואני אחת מהם!
משהו רע שקרה לי השבוע: ניצחון הליכוד/קדימה בבחירות, והמצב המביש שבו השמאל נמצא, ה-13 מנדטים שהעבודה קיבלה וה-3 מנדטים שמרצ קיבלה.
משהו מצחיק של השבוע: הממממ לא זוכרת כרגע! משהו שאני מחכה לו שבוע הבא: הופעה של רועי בר-תור, הבעלים של התקליט, בתקליט ביום ראשון.
יום שישי ה-13 או הוולנטיינס דיי? : ביום שישי ה-13 הפועל הפסיד, שוב, ובוולנטיינס די אני לומדת ולא יוצאת, אז איכסה על שניהם! למרות שיותר איכסה על יום שישי ה-13 כי זה אימלה. אגב, חשבתם על זה פעם שאחרי יום שישי ה-13 תמיד יבוא יום שבת ה-14?
סרט\ ספר השבוע: עדיין The Satanic Verses של סאלמן רושדיף ועדיין טוב. לא זוכרת אם ראיתי סרט או לא. פרק בסקראבס: 808 ו-809. אחלה פרקים! עד כה עונה מעולה!
פרקים בסדרות השבוע: דר' הוריבל שליטה! שירי השבוע: White Lies – Death The Bens – Bruised U2 – Get On Your Boots U2 – Beautiful Day Gomez – See The World M83 – Graveyard Girl A.Human – It Must Be Christmas The Good, The Bad & The Queen – Kingdom Of Doom The Good, The Bad & The Queen – 80's Life Does It Offend You, Yeah? – Dawn Of The Dead Santogold – L.E.S Artistes Pnau – Baby Cut Copy – Nobody Lost, Nobody Found Morrissey – Something Is Squeezing My Skull Ladyhawke – Back of the Van Leonard Cohen - Take This Waltz New Order - Ceremony New Order - Temptation Hot Chip - Temptation (New Order cover) תמונת השבוע:

TheLost

New member
חשבת על זה פעם שכל פעם שיבוא

יום שישי ה-13, אז שבועיים לפניו יבוא יום ראשון הראשון?

למעלה