קבלת רישיון נהיגה

urieluziel

New member
קבלת רישיון נהיגה

לבני בן 16 וחצי יש תסמונת טוראט קלה,וברצונו להוציא רישיון נהיגה. האם יש מניעה להוציא רישיון,ואם לא האם ישנם קשיים\בדיקות שצריך לבצע\תהליכים ארוכים. תודה מראש, ריני

ממש לא ../images/Emo13.gif

אני חושב שכל הטוראטניקים שגולשים כאן בעלי רשיון נהיגה (מי שמעל גיל 20 כמובן) .. צריך ללכת לבדיקות הרפואיות כדי למלא את הטופס של הצהרת בריאות, אין צורך להגיד שום דבר על הטוראט (להשתדל לא לעשות טיקים בזמן הבדיקה) ופשוט להתנהג כרגיל .. איך אומרים ? מה שלא שואלים לא צריך לספר ..

ש ל י ק

New member
למה מעל גיל 20 ? רשיון לא ניתן

להוציא בגיל 17?
וגם אני מצטרפת לגיל ויעקב שיהיה בהצלחה!

FunkyBrass

New member
שאלה:

האם בכלל יש משהו ש"אי אפשר" לעשות, בגלל שיש תסמונת טורט? כבר ראיתי ששאלו כאן אם אפשר לעשות צבא, ועכשיו שואלים על רישיון... למה שהתסמונת תגביל מישהו במהלך חיים רגיל?

urieluziel

New member
שאלה

הרופא שם לב לתנועת צוואר קטנה,ושאל אותי לפשר הדבר,ונאלצתי לענות. שאלתי היא האם כשמשרד הרישוי יודע שבן אדם לוקה בTS הוא מאשר מתן רישיון נהיגה,ואם כן האם זה תהליך ארוך? נ.ב. ללוקי הTS מבינכם,בעלי רישיון הנהיגה,האם הטוראט לא מפריע לנהיגה(תנועות ידיים,צוואר...) תודה מראש

ובדיוק בגלל זה , אילו הייתי עונה לך

אתמול, הייתי מייעצת לך להצהיר על הכל (בניגוד לעמדתו של גיל - איש החידות). התהליך כפי שעברנו אותו לפני כשנה וחצי (לא נראה לי שמשהו השתנה מאז) : רופאת הילדים (אליה פנינו) מילאה את הטופס של מ.הרישוי וציינה בו את קיום התסמונת . ניגשנו למשרד הרישוי על מנת למסור את הטופס וכמובן שנאמר לנו להנמתין לקבלת זימון למכון הרפואי שמסונף למשרד הרישוי. ההמתנה אורכת מס' שבועות\חודשים. במכון נופר נבדקה ע"י רופא כללי ואח"כ ע"י פסיכיאטר. עלות הבדיקה דאז היתה כ-500 ש"ח (הון תועפות). כמובן שאושר לה להתחיל בלימודי הנהיגה. קבלת התשובה מהמכון אורכת אף היא פרק זמן ארוך למדי, לכן כדאי להתחיל את התהליכים כבר עכשיו (16.5). בהצלחה !!!!!! לגבי השאלה השנייה : ישנה הפרעה מסויימת בנהיגה. לעיתים מוכרחים לשחרר "טיק" בדיוק בזמן הנהיגה ואז שדה הראייה הופך מצומצם יותר (תלוי ב"טיק"). לכן יש לנהוג במשנה זהירות. מצד שני, בגלל המודעות להפרעה, הריכוז גבוה יותר ופחות שאננים. (התשובה לשאלה השנייה מנקודת ראות אישית ביותר ובוודאי שאינה משקפת את כלל הלוקים).

פאנקי, שאלת שאלה נכונה, ואת צודקת.

התסמונת לא מגבילה אף אחד במהלך החיים הרגיל. אבל... יש אנשים שמגבילים את עצמם, כיוון שהם חשים שהם מוגבלים (או כיוון שההורים שלהם מכניסים להם את זה לראש). כלומר: יש כאן עניין של "נבואה שמגשימה את עצמה". כשנכנסתי לפורום בפעמים הראשונות פשוט הזדעזעתי, מזה שיש הורים שחושבים שהילדים שלהם לא יוכלו לעשות צבא או להתחתן או מיליון דברים אחרים... פשוט נפגעתי בשם הילדים שלהם (למה הם חושבים שהילדים שלהם מוגבלים ?) אח"כ הבנתי שהם שואלים זאת מתוך היסטריה, או בורות, או דאגה... או שילוב של הכל. הכל ברוח טובה.

אנחנו ההורים ששואלים../images/Emo23.gif

כמובן רק מתוך אהבה, ומאחר וחלקנו הורים לילדים קטנים, שעדיין לא יכולים להסביר את הרגשתם, או/ו לא מודעים לבעיה, ואנו לא חשים זאת על בשרנו (אנו רק יכולים לנחש מתוך אינטואיציה הורית) אנו מנצלים את ניסיונכם, רצונכם הטוב ועזרתכם כבוגרים בעליי התסמונת כדי שתהיו הפיות שלהם, ועל כך מעריכים ומכבדים כל אחד ואחת מכם,

איריס ופאנקי : לטעמי הבורות היא של

המוסדות . גם אם איני חשה שילדי מוגבלים , המציאות טופחת על פני בכל פעם מחדש , כשאנו נאלצים להוכיח שוב ושוב שהילדים הם כאחד האדם. כך היה עם הוצאת הרישיון (שאמנם הוצא, אך עם טרטורים לא מעטים) וכך היה עם הצבא, שלא רצה לגייס את נופר ונאלצנו "לצאת למלחמה" נגד הסטיגמה וספר הפרופילים הגורף. איריס, אני חושבת שבגלל העובדה שלא היית מאובחנת, היה לך קל יותר : פשוט לא היה לך על מה להצהיר. אז , נכון, אפשר ל"סבן" את המערכות ולא להצהיר על כלום. אבל מה יהיה אם לאחר מכן תהיה התפרצות קשה של הטוראט ? אני אישית מעדיפה לעמוד מול המוסדות עם כל האמת (ולשאת בתוצאות). חבל שהמוסדות מייצרים עיניין מסוג כזה של לקות. כאן הבורות !!!!

אלי את צודקת ../images/Emo88.gif

הבורות היא האוייב של כל טוראטניק. וחוסר הידע של המוסדות הוא עוד נדבך של הבעיה. מה שמזכיר לי, שפעם היה כאן (או בפורום החברתי) דיון על כך שעד לפני כמה מאות שנים, היו מעלים טוראטניקים על המוקד... טוב שהיום "סתם" מטרטרים אותנו...

חגית35

New member
אבל אם רופא שלך ממלא את הטופס

רופא משפחה שמכיר אותך האין הוא מדווח על זה? מעניין לדעת איזה שאלות קיימות שם ואם הן מכוונות לתסמונת כמו טוראט יותר מעניין מה שכתבה אלי, שהרופא מילא ואז הם נדרשו לעוד כסף לבדיקה נוספת. נכון שעברו אותה... השאלה אם באיזה מקום יש פרסום של מצבים רפואיים השוללים זכות לרשיון נהיגה בכלל? (חוץ מעיוורון...) ואם טוראט מצוי בינהם? באתר משרד הרישוי לא מצאתי משהו.

הביר

New member
ומה אם התרופות שנלקחות ?

האם גם כשמצהירים על תרופות כמו פרוזאק, ריספרדל ודופאריד אין בעייה לקבל רישיון ?

תרופות זה כבר עיניין אחר , מאחר ויש

להן תופעות לוואי שעלולות להשפיע על עירנות. אני מניחה שהכל תלוי במינונים ובהתרשמות אישית של הרופא מהמועמד לקבלת רישיון. כמובן שישנן גם בדיקות מורכבות יותר ומבחנים (בהתאם להמלצות הרפואיות) ועלותן מרקיעה שחקים

למעלה