אורח חיים בריא
אני מאד מזדהה עם העניין הזה של אי אכילה מסודרת,
לאלו שכל החיים יושבים לאכול ליד השולחן 3 ארוחות מסודרות קשה להבין את הענין הזה, והאמת - צודקים. אם תצליח להגיע לסדר יום נכון ומאוזן יותר מבחינת ארוחות זה בהחלט בריא יותר.
אבל הענין לא אבוד - גם אם לא תצליח להגיע למסודר טיפ טופ, אתה לפחות יכול להקפיד על הבריא.
אני מאד ממליצה להגיע למספר פגישות יעוץ עם נטורופת/מטפל בכיר ולבנות יחד אתו את הכיוונים הנכונים לך,
בינתיים אני נותנת טיפים לכיוונים כלליים שמתאימים ממש לכל אחד:
1.פעילות גופנית - כדאי לעשות כל יום פעילות גופנית כלשהי שמתאימה לך (ואם לא כל יום אז לפחות פעמיים-שלוש בשבוע) ובנוסף לכך להגדיל את כמות הפעילות הגופנית הטבעית (ללכת ברגל במקום לקחת רכב/אוטובוס, לעלות במדרגות במקום מעלית, לקום ולהסתובב מדי פעם וכד')
2. לשתות מים
3.להוריד מזיקים מהמזון: כימיקלים (צבעי מאכל, משפרי טעם , מייצבים), חומרי הדברה, קמח וסוכר לבן, מטוגנים, שמנים מזוקקים , שמנים מוקשים (מרגרינה במיוחד), מזונות מתועשים (שבעצם כוללים את כל הרשימה הקודמת)
4. להוסיף בריאות למזון: ירקות ופירות טריים, אגוזים וזרעים, דגנים מלאים, קטניות (רצוי מונבטות)
5. לנשום עמוק, לחשוב מחשבות חיוביות.
כל אלו ישמרו על תפקוד נכון וטוב של מערכות הגוף כולן, לרבות הקיבה והמעיים. כמובן שלכל אדם ניתן להוסיף מלצות מדויקות יותר שקשורות לשיפור האישי הדרוש לו.
ב.שום, סחוג , חילבה ופיצוחים בפני עצמם לא רעים בכלל. יש יאמרו אפילו מועילים.
השאלה היא אם הם טובים לך כרגע, וגם כמובן באיזה מינון - אם זה כל מה שאתה אוכל , אז המצב בכלל לא טוב.