קבלת מידע והתייעצות

ofrago1

New member
קבלת מידע והתייעצות

שלום
אני בעלת תואר ראשון בתקשורת. בעלת כמה שנות ניסיון במכירות טלפוניות.בתור סטודנטית.
היום אני עובדת מזה שנתיים כעוזרת למנהל שיווק במסגרת התפקיד אני עוזרת לנהל את צוות המכירות,עושה שיחות טלמיטינג, מזינה תכנים לאתר האינטרנט והפקתי כמה כנסים מקצועיים של עד 100 איש.

שאלתי-
בהגדרת התפקיד של "מנהל שיווק" נראה שצריך שנים רבות של ניסיון. אות דבר לגבי מנהלת מרקום.השאלה שלי - לאיפה אני יכולה להתקדם עם ניסיון כמו שלי? והאם קורס מקצועי כמו ב-"בצפר" יכול לקדם אותי.
אני אשמח לתשובה.
תודה מראש.

הבת של רמי לוי ישר הפכה למנהלת שיווק
...

ועכשיו ברצינות, ראשית אם את כבר בתחום כעוזרת מנהל שיווק בחברה, אולי כדאי לך לברר מה נידרש כדי להיות מנהלת שיווק בחברה, "בעדינות" בלי להלחיץ את מנהל השיווק הנוכחי.. לדעתי לא בהכרח צריך שנים רבות של ניסיון, כמובן שצריך את הידע והכישורים המתאימים, וניסיון לא יזיק, אך הגורם העיקרי הוא לדעתי השתלבות בחברה המתאימה עם מסלול קידום למנהל שיווק/מנהל מרקום, תקשורת שיווקית בחברה, ( אגב מרקום - שונה ממנהל שיווק, הפוקוס במרקום יותר על ניהול התקשורת השיווקית של החברה).
לימודים במקומות כמו "הבצפר" ACC ושאר מןסדות ללימוד מקצועות הפרסום, יועילו לך לדעתי יותר לתפקידי מנהלת מרקום, פחות לתפקידי מנהלת שיווק.
העובדה שיש לך תואר בתקשורת, מין הסתם תסייע לך יותר בכיוון המרקום/תקשורת שיווקית, בתחום השיווק בד"כ נידרש יותר רקע בניהול, מינהל עסקים וכיו"ב, אבל בהחלט אפשרי גם עם הרקע שלך.

ofrago1

New member
תודה על התשובה..

אני נמצאת כיום בחברה בסדר גודל בינוני ללא אפיק התקדמות.
אכן חשבתי "ללכת" לכיוון של מנהלת מרקום, גם בגלל האהבה לכנסים ותערוכות וכיוצא בזה אך משום מה שם אני לא רואה אופציות רבות שמוצעות באתרי חיפוש עבודה באינטרנט. האם התפקיד נקרא בשם אחר?

אגב, מרקום. מה התהליך שצריך לעבור בשביל להתברג בתפקיד של מנהלת מרקום?
האם כמה שנות עבודה בתור עוזרת למנהל שיווק יספקו?

תודה שוב

לעופרה, ראשית המושג "מרקום" פירושו לא רק....

טיפול בכנסים ותערוכות שבד"כ מהווים רק קטן מהפעילות השיווקית תקשורתית בפעילות מנהל/ת מרקום.
במושג Marketing Communications, ובעברית – "תקשורת שיווקית", הכוונה למיגוון תחומי התקשורת והמדיה פרסום, יחסי ציבור,קשר עם ספקים חיצוניים בתחום ,
תכנון וניהול האסטרטגיה התקשורתית בחברה ועוד.
המושג מרקום התחיל בחברות ההיי טק והתפשט לחברות בכל התחומיםבמשק, כשהמשמעות כאמור טיפול ואחריות על כל התקשורת השיווקית בחברה.
אכן קיים קשר הדוק בין מנהל השיווק לבין מנהל המרקום, או לפחות אמור להיות קשר רציף, מכיוון שבסופו של דבר, התקשורת השיווקית אמורה להוציא לפועל וליישם את האסטרטגיה והתוכנית השיווקית בחברה, בהתאם לכלים שבידי מנהל המרקום: פרסום,יחס"צ, קד"מ ועוד.
מכאן את מבינה שהתברגות בתפקידי שיווק בחברה תסייע לך להגיע לתפקידי מרקום ו.. להיפך.
בהצלחה

למעלה