קבלת החלטות

זה לא צריך להפתיע !

לעתים קרובות, מה שמתחיל בתחושות בטן מסתיים בפלצנות !

ערסlight

New member
קבלת החלטות

אתחיל מזה שאני מאמין שלכל אדם יש את הידע לעשות את הדבר הנכון עבורו. הבעיה היא שלכולנו יש אגו שבכל מקרה יש לו השפעה עלינו ועלול לשבש לנו את ראית הדברים. אין לנו דרך לדעת מאיפה באה התחושה שלנו. שווה להתיעץ. השאלה היא עם מי. חברה קרובה עלולה להיות בעיתית. הרצון שלה להניח את דעתך ולומר לך מה שאת רוצה לשמוע משבשות את יכולת השיפוט. כמו כן, יש אנשים שיש להם נטיה להשליך את עצמם על הסיפור [הזדהות] ולהציע דברים שבאים מהאגו הפרטי שלהם. [מהפח אל הפחת] במובן הזה, ההתיעצות בפורום [כמו שלנו] הרבה יותר יעילה מהסביבה הקרובה. היועץ חייב לדעת להיות "נקי" ולא מעורב רגשית. [זו מיומנות נרכשת] כדאי וחשוב שהיועץ ידע משהו על התחום בו הוא יועץ ושתהיה לו בו הצלחה אישית. לא תבקשי יעוץ מקצועי ממובטל או מתכון ממישהי שלא יודעת לבשל. יועץ, כדאי שידע בעיקר להקשיב ולעזור לך לנקות את האלמנטים הזרים ולאפשר לך[!] לבחור את מה שהכי נכון לך. אחרי ששמעת את כל הדעות שהצלחת להשיג, זה הזמן להקשיב לאינטואיציה.

כן ולא ../images/Emo141.gif

כלומר, מסכים עם הכל חוץ מאשר עם שתיים מטענותיך: אחת, הטענה שגולשים בפורום באים ממקום פחות מעורב רגשית מאשר חברים שמכירים אותנו אישית. מנסיוני, זה שאנשים בפורום לא מכירים אותך לא תמיד מפריע להם להניח הנחות מרחיקות לכת לגביך, ולהכביר עליך עצות שרלבנטיות לחיים שלהם אבל לא לשלך. ושתיים, הטענה שרק למי ש"הצליח" יש מידע חשוב ומועיל לנדב. לדוגמא, אם מישהו מובטל, אבל לא אימץ לעצמו דפוסים של מובטל, עשויות להיות לו תובנות מעניינות ומועילות על עולם התעסוקה. ואם כבר פתחו כאן בציטוטי רבנים, אצטט מפרקי אבות: איזהו חכם ? הלומד מכל אדם.

ערסlight

New member
עלבונו של הפורום

תראה, אני מוכן להסכים איתך שהרבה דברים שנכתבים כאן, באים מפינות אפלות ביותר של הכותבים. אבל, בשירשור שיש בו הרבה תגובות, הקורא האינטליגנטי יכול להוציא מסקנות מרחיקות לכת. הרבה אנשים מספרים על התנסויותיהם ולקחיהם וזה מידע שלא יסולא בפז. במשך הזמן אתה גם למד מאיזה כותבים להזהר. [זה על משקל שאין חיילים רעים, אבל יש חיילים שמשמשים דוגמה רעה] יש כח לכמות במקרה הזה. ואם כבר, ההצלחה האישית זה לא מצב ריגעי אלא מצב מצטבר לאורך זמן ומהווה איזשהו סיכום של תקופה.

../images/Emo45.gif

זה גם מעניין לראות דעות של אנשים שאת חלקם אפילו אנחנו לא מכירים. אבל שוב........ לקחת מזה רק מה שצריך.

אוקיי, קראתי את התגובות ../images/Emo13.gif

ואין ספק שהן נותנות כיוון. לקרוא דעות של חברים בפורום, הרבה פעמים נותן לך את האפשרות לראות את הדברים אחרת ולא להשאר מקובע בדיעה של עצמך שלא תמיד היא אובייקטיבית. מעניין, היה מעניין לקרוא אתכם
אשמח לעוד דעות

קטי30

New member
סופינקה קבלת החלטות רצניות

ומשמעותיות, הן .חלק בלתי נפרד מחיינו כשמדובר על חיינו אנו למישור האישי שלנו ועל עצמנו בלבד זה הרבה יותר קל אומרים שבע יפול צדיק וקם מהנפילות וההחלטות הלא הכי נכונות עם תובנות אנו יכולים דווקא לצמוח. אבל,(כן הנה הוא) ברגע שלהחלטות נוספים שיקולים משמעותיים כגון:ילדים ההחלטות הופכות להיות יותר ויותר קשות. כל החלטה שהחלטת לעשותה היא ממש לא "כלאחר יד" הושקע בה הרבה מחשבה הרבה שכל משולב ברגש והבנה אם זה לטוב או חלילה לרע רק לזמן יש את התשובה וסתם ככה: אני חושבת שבמצבנו יש לנו לא מעט שאלות נוקבות עם ההחלטות ובלעדהן. השבוע הזה הגעתי למסקנה ש: "אחד הדברים הקשים בחיים הוא להחליט, אלו גשרים לעבור ואלו גשרים לשבור"
סופינק'ה
האכלמאי אומר על החלטות ככה: "החלטה היא רק ההתחלה. כשמישהו מקבל החלטה, הוא בעצם קופץ לתוך זרם חזק שיישא אותו למקומות שכלל לא חלם עליהם בשעה שהחליט" (קאולו פאולו) לכי תדעי לאן זה יוביל אותך מאמי התחלות חדשות ליבלוב ופריחות אנשאללה
תחשבי טוב יהיה טוב
וזכרי: "הצלחה אינה החלטית, כישלון אינו סופני - זה האומץ להמשיך שקובע" (ינסטון צ'רצ'יל) מאחלת לך רק טוב ושתצלחי בדרכך החדשה ב ה צ ל ח ה

אז

תהליך קבלת החלטה קשה תהליך שעבר שיקול דעת ולא נעשה בפזיזות. לפעמים להחליט שלא להחליט זו החלטה בפני עצמה... אז הייתי אומרת שמצאי לך מקום שקט אחרי שקראת כן תגובות ותשעי חושבים.. לפעמים הספונטניות ותחושת הבטן נותנים אינקציה הכי טובה השאלה כמובן מה הדילמה אז לכי לפי שיקול ותחושת בטן. אני לא פעם נעזרתי כאן ע"י תגובות של אנשים כדי להחליט..לא פעם פתחו לי עיניים לראות דברים מזוית שונה.. מקווה שתצליחי במשימה..

בן הקשת

New member
אחד הדברים החשובים שצריך לעשות

במקרה כזה, הוא לבחון באמת ולעומק, עד כמה ההחלטות שתתקבלנה הן באמת קריטיות ומהותיות. כל כך הרבה פעמים (וזה מנסיון חיים של רבים וטובים), אנחנו מכניסים את עצמנו ואת סביבתנו, לקלחת גועשת ומיותרת לחלוטין, כיוון שאנחנו משוכנעים בלב ונפש, שמשהו קריטי וחשוב עד מאד, ובסוף אנחנו מגלים עורבא פרח, בלון נפוח. כמובן שכשאנחנו בסיטואציה, קשה לראות את זה. לכן, שתי שאלות מהותיות בחיים, כשבאים לבחון נושא מסויים, ואת התסריטים וההשלכות של אותו עניין:
אז מה
מה אז
(אם קורה כך וכך... אז מה? ואם זה באמת קורה... מה אז?) ואם תעני בכנות גמורה עם עצמך, תגלי הרבה דברים חדשים, ותגייסי חופש מחשבתי שיעזור לך. אחרי שתעני לעצמך, יהיה חכם להתייעץ (עם אותן שאלות של אז מה ומה אז...), עם אנשים אחרים שאת סומכת עליהם. התייעצות עם אחר לפני שהכל נהיר וברור לך, עלולה להיות מסוכנת.

דניאל1958

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gifענין קבלת ההחלטות

כל נושא קבלת החלטה ,בכל תחום, זהו דבר מורכב ,ומסובך. בפרט באם מדובר, בהחלטות מהותיות ,לגבי ילדינו, וביחוד עם זו החלטה שלנו בלבד ,ואנו נושאים באחריות לטוב או לרע.כאשר מדובר בהחלטה לגבי אחרים תמיד יכולה להתעורר בעתיד שאלה מדוע החלטת כך ולא אחרת יכולות להתקבל טענות.לכן תשקלי את ההחלטטה והשלכות לגביב לצד זה או אחר.

בדד1

New member
בכל החלטה שאדם לוקח

תמיד יהיו לו ספיקות אם לקח את ההחלטה הנכונה וזה יקרה בד"כ רגע לאחר החלטה שנלקחה ברגע נוסף הוא יעמוד שוב באותו מצב (לפני החלטה חדשה) כי ככה בנויים חיינו צומת והחלטה לאן לפנות בכל רגע נתון המוטו הוא להפיק לקחים מכל החלטה ולתקן את הטעון תיקון אם נלקחה החלטה לא נכונה לכל החלטה בודדת צריך להציב מערכת שיקולים לחיוב ולשלילה ולשכלל את התוצאה ועוד דבר קטן מישהו יכול להסביר לי למה אני נהנה לקרוא שרשור שבו תשובות רציניות של ניקים שהוצאו ממרתפו של הפורום?

אני תמיד

הולכת על התחושה הראשונה... שולפת למה? ככה! כי אח"כ מתחילים הפחדים והשריטות והחברים והחברות והאמא והאבא והדודות והאנשים בעבודה...... אני תמיד תופסת את השלוף הראשון הוא הכי נקי. מעבר לזה אני גם יודעת שהשלופים שלי לא ממש פזיזים.... הם מאוזנים.

למעלה