קבלת דרכון אירופאי

reutfr1

New member
קבלת דרכון אירופאי

שלום, ברצוני לדעת מה צריכה להביא\ להוכיח על מנת לקבל דרכון אירפואי. רוצה פשוט לטייל באירופיה ומעדיפה לעשות זאת עם דרכון זר (לא ישראלי). סבי היה יליד גרמניה 1917 ועלה לארץ 1938. סבתי ילידת פולין 1918 ועלה לארץ גם ב1938. להערכתי אין בנמצא תעודת זהות גרמניות אלא תעודת מטעם ברלין על הסמכתו למדריך ( היה מדריך בהכשרה לפני עלייה לקרקע - ישראל) ולסבתי יש תעודת "עלייה\גירוש " מטעם פולין הנאצית. בנוסף סבי קיבל פיציויים מגרמניה. האם תעודות ונתונים אלו מספיקים לקבל דרכון גרמני\ אירופאי? איזה עוד פרטים צריך? ומה כדאי שאדע בנוסף? אני נשואה, האם מתוקף נישואים בעלי יכול לקבל גם דרכון? במידה ויאשרו עבורי כמובן. תודה רבה, מחכה לתשובה.

shmuliis

New member
לגבי הצד הגרמני לא אוכל לייעץ לצערי אבל

לגבי הצד הפולני בדיוק קיבלתי את הדרכון אחרי טיפול של עו"ד ישירות לפולין הוא עו'ד צעיר יחסית אבל התחלתי בינואר 2010 את התהליך ועכשיו אני עם דרכון פולני ביד קיבלתי את שמו כהמלצה של מישהו אחר ואני מאמין שזו הדרך לקבל שירות הכי טוב - המלצה מפה לאוזן :) http://he.polishcitizenship.org/ יש באתר שלו מידע על זכאות ואפשר גם למלא בקשה והוא יבדוק סיכויי הוצאת האזרחות והדרכון בכל מקרה אם יש לך אפשרות להוציא גרמני או פולני אני הייתי בוחר בגרמני מכיון שיש מדינות (אני יודע לפחות על אנגליה כי לשם אני מהגר) שיש להן רגולציות על דרכונים מזרח אירופאים לא משהו מגביל אבל יש פרוצדורות שצריך לעבור לעומת דרכונים מרכז-מערב אירופאיים לא מזלזל חלילה בעבר הפולני שלנו! אבל שווה בדיקה לשני הצדדים בכל מקרה בהצלחה לך ולבעלך!

למעלה