קבלת אישורים לשתל

alexUK

New member
קבלת אישורים לשתל

אני ממתין כעת למכתב עם תאריך הניתוח. אך קצת הלכתי לאיבוד בנוגע לאישורים לגבי השתל עצמו. איך זה מתבצע, התהליך של הזמנת השתל בעצם, מי יגיד לי? תודה

אישורים לשתל

שלום לך, אם אני מבינה את שאלתך נכון- אתה כבר אושרת לניתוח השתל וכוונתך לפרוצדורה של הזמנת השתל עצמו. לא ידוע לי באיזה בית חולים אתה עושה את הניתוח, אך למיטב הבנתי מרכז ההשתלה מטפל בזה מול הקופה שלך. תשאל אם אתה לא צריך לקבל איזה שהוא טופס למלא, שבו פרטי השתל שבחרת, חברה, צבע, סוללות וכו'. במרכז ההשתלה צריכים להסביר לך, האם הם שולחים את זה למרכז קופת חולים שלך או שעליך לעשות זאת. (אני, כמושתלת בשניידר, מילאתי טופס, חתמתי, והם שלחו למרכז קופ"ח שלי, יותר לא נגעתי בזה, ואת זה עשיתי פעמיים, כמושתלת בשני הצדדים.) אם התשובה שלי לא ענתה לשאלה, או שעדיין לא ברור, שאל שוב. בכל מקרה בהצלחה!!

alexUK

New member
נפגשתי עם המנתחת

היא ראתה את הסי.טי. שלי, ואמרה שאקבל מכתב עם תאריך הניתוח. מאז עבר חודש. בינתיים נפגשתי עם חברת השתלים (טרדיס), הם רשמו את הצבע, אביזרים שאני רוצה וכו'. ואמרו, שאני צריך לטפל בנושא אישור השתל. זה המצב שלי נכון להיום. אז לא ברור לי אם בעצם הכל כבר נעשה בעצמו או שאני צריך להזיז משהו כדי לקדם את העניין הכולל.

ניסית להתקשר למרכז ההשתלה?

כי לדעתי, הם אלו שצריכים לתת לך תשובה ברורה יותר ממה שאני אענה לך. אצלי הפרוצדורה הייתה אחרת, והיא גם ממזמן. כאמור, אצלי שניידר טפלו בהכל - גם באישור במסגרת סל הבריאות, גם בהזמנת השתל עצמו. בזמנו, בשתל הראשון, קיבלתי תאריך לניתוח, לא היה באותו רגע אישור מהקופה, הוא הגיע בתקופת ההמתנה לניתוח. מה שאני מציעה, זה להרים טלפון או לפקסס למרכז ההשתלה - למכון האודיולוגי לדעתי עדיף, לא למרפאת הא.א.ג. שם צריכים לבדוק היכן הסיפור שלך עומד ואם עליך לעשת דבר מה בינתים. ומילה אחרונה - התורים בשיבא ארוכים, ייתכן שיקח זמן עד שתקבל תאריך ניתוח, או שתקבל הרבה זמן קדימה. זאת בסייג אחד - אם השתנו דברים מאז ששמעתי על תמונת המצב שם. שוב בהצלחה!

rikaaa

New member
ליריקוש

אני רוצה לומר לך שדבר לא השתנה בשיבא. אני הייתי שם ב18 לינואר השנה ואמרו לי שכעבור ימים מספר אקבל מכתב עם הפניה שיעיד כי אני מיועדת לניתוח שתל . בעל פה אמרו לבני שהיתלווה אלי ,י אני חרשת לחלוטין בשתי האוזניים , עם אלו חברותהם עובדים וכשהמכתב יהיה בידי אפנה לחברות ואזמין מה שמתאים לי והפרוצדורה תעשה דרכם. מאחר והמכתב בושש לבוא יותר מחודש ניסו כל בני המשפחה להתקשר למרכז ההשתלות שם אבל זה בלתי אפשרי נוצרה דיעה שהם מרימים שפורפרת וסוגרים. שלחתי 3 פקסים ואין תשובה. אתמולבני לא עבד יום שלם רק ישב מול הטלפון עם תוכנית נודניק ולבסוף תפס אותם . ובקושי השתכנעו לתת את המכתב בפקס. אמרו שהמכתב נשלח ונכון לרגע זה שעה 11.30 הדואר עבר ואין מכתב. התורים בשיבא ארוכים נאמר לי בין חודשיים ל 4 חודשים. ואם יש מקום פנוי זה רק מזל שמקדימים. כך את מעודכנת עד הרגע האחרון לגבי שיב"א

alexUK

New member
אכן, אבל

ידוע לי שמקדימים שם ניתוחים להרבה אנשים באופן די פתאומי. ידידה שלי הייתה אמורה להתנתח במרץ, ובסוף קיבלה טלפון ונותחה כבר לפני כחודש.

rikaaa

New member
תשובה לאלכס

גם אני מיועדת להשתלה בשיב"א חלף חודש וכמעט 2 וטרם קיבלתי את המכתב שד"ר מגירוב הבטיחה לשלוח כעבור ימים מספר. בשום אופן לא הצליחו משפחתי ליצור איתם קשר טלפוני עד אמש לפנות ערב וקיבלתי בפקס את המכתב. בזמן הבדיקה אמרה לי ד"ר מגירוב שעם קבלת המכתב אגש לאחת מ2 הכתובות שאיתם הם עובדים ואבחר שתל. והם יעשו את כל העבורה. לכן בשבוע הבא אני אגש לשם לבדוק ואחליט. אני משערת שזה כמו עם מכשיר שמיעה שבאתי עם המכתב והם פנו לקופה וסידרו את זה. אהיה חכמה יותר אחרי שאדע. אגב גם אצלך אמרו בתחילה לעשות חיסון נגד דלקת ריאות? ואילו אמש הוסיפו לי עוד 2 אחד נגד דלקת קרום המוח והשני נגד זיהומים בכללותם. ביום א אגש לרופאת משפחה ואשאל. תבקש באמצעות קרובים או חברים שיתקשרו לשם בשיטת הטלפון הטרדן אחרת ממש אי אפשר. אז בהצלחה. אם תדע יותר פרטים מסור לי ואני אעדכן אותך במה שקורה אצלי. יום טוב ריקה

ריקה ואלכס- באשר לחיסונים

החיסון נגד דלקת קרום המוח הוא אותו חיסון נגד דלקת ריאות - PNEUMOVAX. אם הבנתי נכונה, מדובר באותו החיידק, הקרוי פנוימוקוק. מה שאני לא יודעת ואם את, ריקה, יכולה לשאול גם בשבילי, כי גם אני קיבלתי חיסון זה שלעיל לפני ניתוח השתל הראשון - האם החיסון הזה מביא גם לרווח משני מבחינתנו, שאנחנו לא נדבקים בדלקות הריאות העונתיות האלו שיש עכשיו להרבה אנשים...? לידיעת שניכם: החיסון הזה תקף לחמש שנים ואז יש לחדשו - אך לפי מה שנאמר לי לאחרונה, מחדשים רק עוד פעם אחת וזהו. (אני אצטרך לחדש לקראת סוף 2011, שאז יעברו חמש שנים מהחיסון שעשיתי ב - 2006.) אגב, הייתי מועמדת לשתל בשיב"א בעבר, לפני חמש שנים, וגם אני זוכרת כמה היה קשה להשיגם בטלפון. לכן, לצערי, ריקה צודקת ורק בשיטת הנודניק זה עובד.....חבל מאוד שדווקא מקום כזה הוא בלתי נגיש לנו, לקויי השמיעה. (בסופו של דבר עזבתי לשניידר ואני מאוד מרוצה, אבל זה סיפור אחר.) סופ"ש נעים לכם ולכל הקוראים בפורום, ליריתקוש.

alexUK

New member
תודה רבה לך

על התשובה המפורטת. כן, עשיתי את החיסון PNEUMOVAX . חוץ מזה לא עשיתי עוד חיסונים, אבל אולי יהיה רשום במכתב לעשות עוד חיסונים, לא יודע איך זה הולך. עכשיו שקיבלת את המכתב - מה התאריך שלך לנתיוח? כדי לקבל מושג על העומס שם.

rikaaa

New member
תשובה

אלכס שלום. לצערי עלי לאכזב אותך לא כתבו לי תאריך לניתוח. רק מה עלי להכין וזה דברים שכבר נתתי להם החיסון לדלקת ריאות והסי.טי. ד"ר מגירוב אמרה לי בינואר שזה לוקח זמן בן חודשיים לארבע חודשים לפחות. ואני במצב של חרשות מוחלטת אוזן אחת 100 אחוז חרשות והשניה 90 אחוז חרשות. המצב עגום אבל זה מה שיש. אל תתכנן שום תוכניות כי זה יכול להיות בכל זמן . אפילו מכשיר שמיעה לא עוזר לי. אני חיה בתוך בועה. אבל עכשיו כבר המצב טוב. יצאתי מהשוק (סטרס) שהיה לי ואני מסוגלת לפחות לקרוא. אני כך מ3 באוגוסט 2010 כל טוב והעזר בסבלנות רבה.

rikaaa

New member
אינפורמציה

שלום אלכס ערב טוב. ביום ג האחרון 22.3הייתי בשיב"א לברר לגבי התור ועדיין אין תאריך. אני לא יודעת מה המצב אצלך ואשמח לשמוע אולי התקבלת לפני. אני מחכה מ18. לינואר 2011 . עכשיו קופת החולים רצתה ממני טופס חדש לא הכנה לניתוח שתל שבלול אלא טופס מועמדות לניתוח שתל שבלול אז הבאתי את זה ביום ג האחרון. והגשתי שוב את הטפסים בפעם השביעית לועדה של קופת חולים כללית. נראה מה ימציאו עכשיו. בכל מקרה אין לי עדיין תור ושתל בחרתי וגם זה קופת החולים צריכה לאשר. אשמח אמד אם תענה לי למכתב זה.

alexUK

New member
אין אצלי כל חדש בעניין. עדיין מחכה לתורי.

וכנראה שהשביתה הולכת לגרום לדחייה נוספת, מקווה שאני טועה.

ברוך בואך לפורום!../images/Emo140.gif

שלום ליריתקוש. ברוך בואך לפורום. נשמח מאוד לתרום ולהיתרם מידיעותייך הרבות בנושאי הפורום השונים. בהצלחה והמשך גלישה נעימה בפורום

rikaaa

New member
תגובה על תגובה

אני הבנתי בתחילה כפי שכתבו חיסון נגד פנאומקוקוס זו דלקת ריאות.ואכן היא מחסנת מפני דלקת ריאות לאורך 5 שנים בערך . את החיסון הזה צריך לחדש כל 5 שנים . במיוחד אנשים מבוגרים. יש שני סוגי דלקת ריאות הוירלית אין חיסון נגדה רק לחידקית. זה אני יודעת מבני שהוא וירולוג. רופא שמתמחה בוירוסים. אז השמחה בערבון מוגבל. עכשיו בקשו במכתב זהה שהוסיפו לו רק שורה אחת להתחסן נגד דלקת קרום המוח המופילוס ונגד זיהום רגיל פרבנאר. חיידק ההימופילוס מתחסנים אליו גם כל 5 שנים אבל כפי שהבנתי רק פעם אחת נוספת. אני עצמי מבולבלת מהם. תראי אני אשאל את כל השאלות כי לתפוס שאת שיב"א זה בלתי אפשרי. שמחה שהצליח לך הניתוח בשניידר. לגבי זה לא היה אפשרי כי השיטה שלהם לא מתאימה לי מבחינה רפואית. ולא כאן המקום להסביר. תודה על תרומתך ואעביר לך פרטים במידה ויהיו לי חדשים ערב טוב ושבת שלום

ריקה, פרבנאר זה לילדים עד גיל שנתיים

זה אותו חיידק, הפנוימוקוק, למיטב ידיעתי, אלא שהחיסון מותאם לקטנטנים, כאמור (תשאלי). השאלה שלי התכוונה במפורש לדלקת הריאות החיידקית, שכן ברור לי שנגד ויראלית זה לא היה עוזר. לא דרשו ממני חיסון נגד המופילוס בזמנו - אולי דברים משתנים אפידמיולוגית מדי תקופה. שבת שלום! ליריתקוש.

rikaaa

New member
תשובה מבודחת

ליריתקוש אני גם ידעתי שזה לפעוטות ופעוטים אבל במכתב כתבו מגיל 6 ולא הוסיפו מה לגבי מבוגרים כלומר מגיל 6 והלאה. אולי הכותב ראה את הסיפרה 6 בגילי וזה נכון (63) ומרוב עייפות חשב שאני שייכת לגיל זה. אין לי הסבר אחר. אבל מחר אברר עם רופאת המשפחה. את החיסון לדלקת כרום המוח אעשה כי זו לא בעיה גילאית ולא מזיק שיהיה. . כל טוב. ללא הומור לאן היינו מגיעים.

rikaaa

New member
שגיאת דפוס

כתבתי כרום במקום קרום. אני מדפיסה מהר מאד ולעתים לא מספיקה את המחשבה שלי ולכן נוצרות הטעויות בכתב. זו תוצאה של שנים רבות כמזכירה דו לשונית. סליחה.

למעלה